За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 23 902
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Като бях бременна шофирах много и си мисля, че тя затова сега много обича да се вози, и в кола, и в количка. И в двете е все едно е пила приспивателно. Но може и да няма връзка, пък както казва Бла, може и да се променят нещата Sweat Smile

# 706
Редовно се вози в кола моето бебе. По принцип не е фенка на столчето, голямо пищене падна в началото. Сега май посвикна. Но от карането в колата и друсането заспива почти винаги. Но ч червени светофари хич не обича. Пускам и бял шум, като се заседим и помага

# 707
Моят син нямаше проблем до около 10ти месец, но после започна да му става лошо и да повръща, ако не спи. 15-30мин вече издържа(почти на 3г) но за по-дълги пътувания, гледам да е като спи.

# 708
Бла бла бла въпреки, че моите две деца обичаха да се возят в колата и не са ревали и протестирали съм съгласна с теб. Новородените през повечето време ядат и спят. Докато бебе над 3 месеца и нагоре може да започне да мрънка и да не му хареса. И не зависи от нас.

# 709
Здравейте
Пробиотика биогая запича ли бебчетата
И колко продължително може да се дава, до кой месец

# 710
Здравейте
Аз давах около 20 дни докато беше новородено и я запече. Преди това нямахме проблеми. Оправихме положението със слабителен сироп и спрях да давам пробиотик. А иначе някои препоръчват докато се захранва бебето да се дава, други казват до първата годинка.

# 711
Здравейте
Някой твърдят, че запича, но доказателства не знам да има. И моята почнах да и давам от него като беше новородена и да запече се. Но след като го смених пак се запичаше. Просто организма й явно е такъв, не мисля, че е било от Био гаята. Но тогава и аз помислих, че е от него. Ако детето ти е добре с перисталтиката не мисля, че е нужно да даваш. Но и да даваш няма да навреди.

# 712
  • до най-прекрасния мъж
Пробиотик, без значение какъв, е добре да се дава през първия месец. След това няма нужда, освен ако не е даван АБ по някаква причина. Няма да навреди, но и няма особен смисъл, тъй като червата вече са се поселили с каквото трябва. Аз давах до два месеца и след консултация с детски гастро спрях. Запек не е имала нито със, нито без пробиотик.

# 713
Не е сигурно, че не би навредил. Аз съм доста скептична по темата. Интересно ми е чужбински мами да се включат с информация, дали и навън така на килограм се изписва и препоръчва? Има ли научна обосновка това поведение? Здраво дете пак твърдя, че има нужда САМО от кърма/АМ.
За мен е манипулация и инерция и незнание.

# 714
  • Пловдив
Децата пътуват ежедневно, от както са излязли от родилното. Имало е мрънкане понякога, но това е положението. Големия наколко пъти съм го возила по нощите до града и обикаляла из него с 20-30км, за да заспи.

С втората дете не съм давала изобщо пробиотик.

# 715
Новородените нямат нужда от пробиотик. Прави ми впечатление, че някои го дават надявайки се, че ще помогне за коликите, но  няма да помогне със сигурност.

# 716
Аз имам чувството,че всички дават.
Не само по собствено усмотрение, а и редовно се изписва от педиатрите тук. Като някакво нужно чудо за добро здраве.
За мен това са търговски интереси. Лошото е, че е за сметка на най- беззащитните.
Не може да се дават всякакви субстанции на нещо толкова крехко и тепърва създаващо се. Не и без ясни научно доказани факти и необходимост някаква. Дрънкат на много фините струни на всяка една майка Sad

# 717
Нашият педиатър никога не е изписвал пробиотик на децата , за да го пият ей така. Единствено, като имат чревен вирус. Но като новородени нищо не съм им давала.

# 718
Не е сигурно, че не би навредил. Аз съм доста скептична по темата. Интересно ми е чужбински мами да се включат с информация, дали и навън така на килограм се изписва и препоръчва? Има ли научна обосновка това поведение? Здраво дете пак твърдя, че има нужда САМО от кърма/АМ.
За мен е манипулация и инерция и незнание.

Изобщо не са ми препоръчали пробиотици, в САЩ съм. Нито в болницата, нито педиатърът е споменавал. Иначе някои си дават. Но да, с кърмата най-добре се заселват червата на бебето с полезни бактерии, част от тях идват от кожата и зърната на майката, затова сученето от гърда е по-добре от изцедената кърма с шише. Но и в кърмата си има много разнообразни олигозахариди, които хранят добрите бактерии, та и кърма от шише пак помага за чревната флора. Те не могат да се възпроизведат в АМ

# 719
Ако се поразровите из интернет, ще откриете много медицински статии, относно нуждата от пробиотик при деца родени чрез секцио. За децата родени нормално може би настина не са нужни веднага след раждане.

Общи условия

Активация на акаунт