За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 13

• 21 423
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Оооо, този съм го гледала. Братя, сестри, имаше някаква интересна история там и странна.Но вече не я помня.
Да
Скрит текст:
Тя се дразни на брат си, че постоянно и пречи и вярва, че родителите им имат лоши взаимоотношения заради него. Пожелава си да не е негова сестра и желанието и се сбъдва. На следващата сутрин се оказва, че той е брат на приятелката и. После осъзнава колко самотно се чувства без нея, как той всъщност се е грижил за нея и колко много я обича.
Във втория филм се появява момче,което твърди, че е техен брат. Така пише в резюмето.

# 421
  • България
Опитах да изгледам още една серия, но като вкараха и другото клише с бездомните деца, минах на последния епизод.
И вече 30 минути търся нещо китайско с хубав финал.
Най-новите им определено са с още по-голям процент китайски финал.
Май ще се наложи или да повтарям сериали, или почти да мина само на книги.
Няма начин да се върна към западните щуротии.
Лошо, много лошо.
Нещо и на корейски не мога да попадна, там търся съвременна фантастика, фентъзи, комедия.

# 422
  • Русе
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 05:22 от winona

# 423
Роца, очаквам да споделиш, ако The Trunk е по серия на ден по-добре ли върви. Замислих се защо ни представят корейския мъж като плахо, зависимо, комплексирано същество. Защо каките са най-често обсебени от някакви страсти с нездрав характер. Дадох си сметка , че за нас подобни договорни бракове като че ли не са познати. А ги има и в исляма. Вероятно заради това не схващам смисъла. Ние като  че ли сме по-собственически настроени и "силно любим и мразим". Не че не се връщаме към минали партньори. Разбира се, че се случва, но рядко е успешно. Или искат да ни покажат, че мъжът се нуждае само от топло отношение и грижа? Не знам, объркана съм. Филмът губи и от тези препратки към други филми на Gong Yoo. В другите му сериали атмосферата и духът са съвсем различни.
За Никулден един коледен Gong Yoo- предполагам, че за новата година ще стигнем нова тема с празнична корица.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 23:00 от victoria vassileva

# 424
  • София
Моарейн, не мога да се сетя гледа ли Back From The Brink? Хвалят го и не бил с китайски финал, но аз още не съм стигнала до него.

# 425
  • България
Благодаря! Hug
Но, да, гледах го, 9 от 10 оценка от мен.
Започнах The Rise of Ning (2024).
Първите два епизода вървят интриги от харема (много гнусно сдружение е това), но има и други загадки, красиви актьори и декори и засега гледам.
Baby Zhang минала 30 години и вече и във второстепенни роли. Има забележително лице.

# 426
  • София
Благодаря! Hug
Но, да, гледах го, 9 от 10 оценка от мен.
Започнах The Rise of Ning (2024).
Първите два епизода вървят интриги от харема (много гнусно сдружение е това), но има и други загадки, красиви актьори и декори и засега гледам.
Baby Zhang минала 30 години и вече и във второстепенни роли. Има забележително лице.

Ей, точно той ми беше другото предложение за хубав край (но още не съм го гледала). Следвам една китайка и за цяла година е изредила сигурно 5 сериала, които не са със стандартния край. Другият е Blossoms in Adversity.

# 427
  • България
7,5 /10 за Blossoms in Adversity (2024).
Имаше други китайщини, които ми лазиха по нервите.
Иначе е от сериалите, които се запомнят.
 Jun Jiu Ling (2021) сякаш ще си струва.

# 428
ElzaFB, какво точно визирате под "китайски финал"? 

Аз не знам дали сте коментирали The Doublehttps://mydramalist.com/736749-di-jia-qian-jin
Много добър.  Много сериозна актьорска игра от страна и на двамата главни, запомнящи се образи и сцени. Ето цитат от MDL "The music of the scene is endowed with melody and lyrics of great beauty and strength, it exerts a powerful emotional effect, constituting an essential ally that enhances the images, feelings, sensations, perceptions, emotions, and imagination." 

За разлика - Rise of Ning - ставаше за гледане,  но ми е някак незапомнящ се - минава и заминава.  Но да, не е зле.

Не знам дали има някакъв еквивалент на Оскари за китайски сериали,  но ако има The Double e за там. 

Моарейн, не мога да се сетя гледа ли Back From The Brink? Хвалят го и не бил с китайски финал, но аз още не съм стигнала до него.

# 429
  • София
Prinx, китайците имат извратената идея на почти всички сериали да слагат лош/тъжен край - някой умира, всички умират, някой изчезва, най-доброто, което могат да предложат е отворен финал, дето не знаеш кой жив и кой не… такива неща. Сега последно на Fangs of Fortune изпотрепаха половината главни герои, но за да не са съвсем крайни, оставиха парченце от душата на един от тях “някъде по света”.
Или, както бяха писали в един коментар за Are You The One в нета “финалът е хубав - няма умрял главен герой, няма убити най-добри приятели, телохранители, прислужници…”.

И смотаното е, че понякога правят сериалите с такъв край въпреки че новелите, по които са правени, са с щастлив. Ей, да дам пример с един от любимите ми сериали - Till The End Of The Moon: финалът на сериала е как той умира, тя стои на брега с дъщеря им, в края го дават него в мидена черупка. Точка. Финалът на разказа е как те се събират след като той не е съвсем умрял (не помня точно какъв беше случаят, четох го преди година). Отделно половината герои, които убиха в сериала, са си съвсем живи и здрави в книгата.

The Double ми беше харесал доста, но май точно в него в последните епизоди убиха доверените му служители (точно когато човек си казва “Ех, този път ще има щастлив край, просто няма как да успеят да го съсипят”), а него го пратиха да се бие без да се знае ще се прибере ли или не -  и накрая ходи се чуди дали тя си представя, че се той идва при дървото или не, а и това пусто дърво толкова порасна, че все едно десетки и повече години го е чакала.

# 430
  • България
Аз не знам дали сте коментирали The Doublehttps://mydramalist.com/736749-di-jia-qian-jin
Много добър.  Много сериозна актьорска игра от страна и на двамата главни, запомнящи се образи и сцени. ...
Хареса ми, подобен, но според мен по-добър е Story of Kunning Palace (2023).
...
The Double ми беше харесал доста, но май точно в него в последните епизоди убиха доверените му служители (точно когато човек си казва “Ех, този път ще има щастлив край, просто няма как да успеят да го съсипят”), а него го пратиха да се бие без да се знае ще се прибере ли или не -  и накрая ходи се чуди дали тя си представя, че се той идва при дървото или не, а и това пусто дърво толкова порасна, че все едно десетки и повече години го е чакала.
Да, така беше,
Скрит текст:
най-близкият му падна в битката, а финалът гледах няколко пъти и се чудих дали е така или така.
Едва ли ще се откажа от гледането на този тип сериали, обаче ще повтарям онези, които са попаднали в списъка ми с любими.
И при книгите имам много лоши попадения, а никак не са евтини.

# 431
За съжаление днес няма да излъчат 5-ти епизод на Телефона. Преместен е за 13 декември.

# 432
  • пустинен пъпеш
Жалко,че изместиха толкова очакваната серия на Телефона.Аз също смятам Story of Kunning Palace  за по-добър от The Double.

# 433
  • Русе
Няма да кръстосвам шпаги с вас : и двата са ми с 10-ки! Joy

# 434
Изгледах ревю на този с куфара (теорията ми не излезе вярна), но не ми хареса. Прекалено много депресирани хора, на които не им се живее...

Общи условия

Активация на акаунт