За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 13

• 21 431
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Не всички, някои от главните са живи, нали трябват за продължението WinkSmile Не помня подробностите, беше 2019....май когато го гледах .Joy

# 451
  • пак на Рив Гош
Тийзър за втория сезон на Squid Game на триизмерния екран на магазина Shinsegae в квартала Myeongdong в Сеул:

# 452
Не всички, някои от главните са живи, нали трябват за продължението WinkSmile Не помня подробностите, беше 2019....май когато го гледах .Joy
Ясно! Демек режисьора и сценариста оживяват за продължението.

# 453
yopen, разби на пух и прах един от култовите за много фенове сериал. А сценаристката на Тайната градина е една от най-тачените и по принцип името ѝ е гранция, че ще гледаш нещо сносно. Споменавам само едно нейно заглавие, на което, ако добре помня, ти си фен - The Glory.

# 454
  • вятърничава
И все пак това е сериал от 2010г. Следва си характерен алгоритъм. Малко е манджа с грозде. Култови в него са екипчетата с паети на главния герой. Често се шегуваме с тях тук. А и Бини е сладък цупльо.

# 455
yopen, разби на пух и прах един от култовите за много фенове сериал. А сценаристката на Тайната градина е една от най-тачените и по принцип името ѝ е гранция, че ще гледаш нещо сносно. Споменавам само едно нейно заглавие, на което, ако добре помня, ти си фен - The Glory.
Направо ме шокира, с това, че сценаристката е същата от The Glory. За съжаление теорията на мнозина, че веднъж като си направил нещо перфектно би ти се получило и всеки следващ път и vice versa е разбита на пух и прах. Ако името даваше гаранция за качество Майкъл Джаксън, Бийтълс, Адел биха имали само 100%-ви  хитове, а всички знаем, че имат и ужасен талаж. Относно тайната градина, не говоря празни приказки, та да си чеша езика или да хейтвам напразно. Мога да развия цяла тема за идиотските фантазии на сценаристката в този сериал, с неразбирането и на човешката природа и поведение и колко странно, изкуствено изглежда всичко това за някои зрители пред екрана, но едва ли ще ви е интересно, а и не искам да дразня почитателките на сапунки. Единственият резон тук би се базирал на "Вкус и цвет товарищей нет!"

# 456
Виж, всеки има право на мнение. И аз не харесвам някои заглавия, които за други са супер. За това си коментираме тук, за да има различни гледни точки. А от там нататък всеки сам да си прецени дали да гледа нещо или да го подмине.

И само за информация, без да искам да те убеждавам в каквото и да е, The Glory е последният за сега сериал на сценаристката. Предишни нейни заглавия, които се смятат за хитови са Гоблин, Descendants of the Sun, Mr. Sunshine, Gentleman's Dignity, The Heirs, The City Hall, On Air, Lovers, Lovers in Paris...

# 457
От името на почитателките на сапунки, еднорози и др. чудеса - не намерих нищо петъчно тези дни и реших да Ви изненадам с една празнична идея. (Защото така и не намерих къде се продава куклата с GonG Yoo в костюм на Санта). Много е проста- грозде, банан и ягода- за връхче маршмелоу.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 19:44 от victoria vassileva

# 458
Красиви са! Първо помислих, че зеленото са маслини и комбинацията малко ме смути...

# 459
И само за информация, без да искам да те убеждавам в каквото и да е, The Glory е последният за сега сериал на сценаристката. Предишни нейни заглавия, които се смятат за хитови са Гоблин, Descendants of the Sun, Mr. Sunshine, Gentleman's Dignity, The Heirs, The City Hall, On Air, Lovers, Lovers in Paris...
The Glory е перфектният сериал за моите критерии. Descendants of the Sun и Mr. Sunshine също са отлични сериали(особено Mr. Sunshine). Гоблин го бях зарязал на 3-та серия. Не ме грабна , а и определено не харесвам прословутите китайски финали, та били те и в корейски сериал. Алгоритъмът на Secret Garden определено е тип любовна сапунка с история , която може да бъде обобщена в точно 3 изречения. Неадекватно поведение на главната базирайки се на моралните ценности, които сценаристката е вградила  в тоя персонаж още в началните няколко серии. Мъжкият персонаж е коректен, но ми е адски противен. Не познавам добре женското сърце, но не вярвам, че една сериозна  и морална жена би харесала подобен егоист и мухльо , освен ако не е някоя златотърсачка или момиче от гетото. Останалите сериали които си посочила не съм ги гледал.Няма как всичко да и се получава на тая сценаристка. Жанрът на The Glory е съвсем различен от този на останалите. Няма как да се слага всичко под един знаменател само заради името и. В едно си добър ,в друго не.А и да не забравяме, че ако на жените им допада някой кретен в даден сериал, то мъжкта част от зрителите определено би недоволствала и обратното разбира се.Просто не това е поведението което очакваме да изгледаме и да се насладим.

# 460
  • Русе
Красиви са! Първо помислих, че зеленото са маслини и комбинацията малко ме смути...
О, може и в солена комбинация - маслина, кашкавал, чери доматка

# 461
  • вятърничава
Първо тв каналите вероятно имат своите изисквания, когато възлагат или купуват сценарий. Това не е писане на книга. Или се пише първо сценарий и се избират актьори, или за определени звездни актьори се пишат роли и сценарии. Второ и при сериалите има мода, тренд. Не знам какво очакваш от корейски ромком от преди 15г, създаден на принципа "една на лице, две наопаки. Предполагам е създаден за вкуса на корейските жени, домакини, момичета, семейства, а не за европейски мъжки вкус. Участват и други известни и красиви актьори, освен Бини. Аз изгледах този сериал, за да разбера какво му е култовото. Не ми е любим, не ми беше и много интересен, имаше няколко смешни моменти и лафове. Всъщност интересно ми бе да ги гледам като по-млади.
Ако искаш да гледаш Хьон Бин в по-реалистичен сериал, пробвай Friend, Our Legend (2009 ), създаден по същото време.
Цитат
грозде, банан и ягода- за връхче маршмелоу
това с каква ракия върви? Соджу?Stuck Out Tongue Winking Eye

# 462

Цитат
грозде, банан и ягода- за връхче маршмелоу
това с каква ракия върви? Соджу?Stuck Out Tongue Winking Eye
Препоръчвам скрития избор:

Скрит текст:

# 463
  • България
... Така и не се случи нищо, а го бях докарал до 10 серия. Оказа се бетер турска сапунка и то в най-чистия и вид. Мъжкият персонаж ми бе възможно най противния гледан досега на екрана. Момата в пилотния епизод беше представена уж с един куфар морални ценности , а след 6-7 серия имах чувството. че гледам робинята Изаура.
От хорски срам ще го доизгледам, но от сега съм му приготвил възможно най-ниската оценка за корейски сериал. Не мога да разбера къде ги намират тия сценаристки с тия болни фантазии. Би трябвало такива да ги затварят в заведения за бавно развиващи или психиатрични клиники.Да ги пускат  да си начешат някъде мокрите сънища, но само не и да пишат сценарии.
Браво!
Май изтиках един епизод.

# 464
 Не знам какво очакваш от корейски ромком от преди 15г, създаден на принципа "една на лице, две наопаки. Предполагам е създаден за вкуса на корейските жени, домакини, момичета, семейства, а не за европейски мъжки вкус.
Очакванията ми за всеки един сериал са да ми хареса. Поне с тая идея сядам да гледам нещо и не обръщам внимание от преди колко години е. И правилно си го написала към кого е ориентиран сериала, така че в случая аз съм заблудения, понеже съм се наврял там където не ми е мястото Simple Smile . Вероятно високия рейтинг и популярността са на 99% дело на всичките тия корейските жени, домакини, момичета. Едва ли мъжката аудитория е дала повече от 6-7 рейтинг. Основното обаче което ме подразни е нескопосано изградения персонаж на момата, така че няма никакво значение за кого е писан сценария,за домакините, по поръчка на медии или директно за звезди

Ти вече си го гледала , така че ще ти е за втори път тоя епизод Simple Smile

Поне от тая сапунка може да понаучим някои азиатски трикове и свалки допадащи на азиатските домакини и момичета. След като сапунката е толкова популярна сред женската аудитория и с рейтинг до небето мъжете трябва да приемем че това е начинът и може би сработва и с нашите жени

И след 2 минути момата забрави за всички морални ценности, които известната сценаристка ни пробутваше 10 серии подред и баммм... в леглото с него(ааа... разбира се само си почиваха). Обаче след 24 часа вече се целуваха на партито. Явно методът е изпипан и работи
Simple SmileSimple SmileSimple Smile My God! Which hollow head wrote this scenario Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 03:12 от yopen

Общи условия

Активация на акаунт