За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 13

• 21 393
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Интересно ми е дали предсказанието ми за сюжета е вярно - пишете спойлери Simple Smile

# 361
  • пустинен пъпеш
Благодаря за напомнянето 2в1!Започвам The Trunk .Освен каченото клипче с  двойката от Телефона,изгледах и другото клипче с тях и там са хубави.

# 362
https://dorama.land/bagazh
На горната връзка вън от НФ можете да гледате с руска озвучка The Trunk, за който се интересува.

# 363
  • вятърничава
..... а към Yoo Yeon Seok никога не съм проявявала особен интерес....
.....Без да е особено красив ....
Аууу, тц,тц,тц как ти даде сърце да го напишеш? Обидена съм ти. До утре Joy

Вики, ще ми е много интересно да прочета твоето мнение за The Trunk.

# 364
  • пустинен пъпеш
За мен пък Yoo Yeon Seok  е незабравим от  чудесно изпълнената му роля в ,,Mr. Sunshine",докато Byeon Woo-seok (не съм гледала Lovely Runner) и Gong Yoo (не съм гледала Goblin) въпреки почитателките им(да не ми се разгневят сега пък те сега), особено многобройните на първия от тях двамата,не ги намирам за красиви.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 22:07 от rududu

# 365

Е, щом е до утре съм спокойна Simple Smile Ми така де, по моите стандарти не е супер красавец, но аз ако ти кажа кой намирам за супер красавец е напълно възможно ти да не си съгласна с мен Simple Smile Heart

Днес имах повече свободно време и разцъках уейбо. Китайците са големи клюкари по много инфантилен и различен от нас начин. Едно месене в живота на хората, даване на непоискани съвети, изказване по всякакви лични въпроси. Няма да ви занимавам с тях, а само някои новини, които касаят темата. Днес на фестивала Blue Dragon Jung Woo Sung се извинил, че има извънбрачно дете. Китайците масово възмутени, че хората-кимчи му ръкопляскали. Аз пък се чудя защо изобщо трябва да се извинява и обяснява публично, дори и да е публична личност? Не го разбирам това с постоянните извинения, поклони и масови покаяния, толкова лицемерни и изкуствени ми се струват. Още повече той не е засегнал обществен интерес с действията си, че да се извинява на обществото. Този проблем е между него и майката на детето, те ще си го решат. Никога не съм го харесвала особено Woo Sung, но в случая не намирам защо трябва да дава обяснения.
Във водещия актьорски състав на Brocade Odyssey, който стартира утре е Zhang Hao Wei, който в момента е разследван по обвинения за склоняване към проституция и укриване на данъци. Затова героят му ще бъде заличен с AI с образа на друг актьор...хм, как ще стане това не ми е много ясно, но задължително ще погледна как се е получило.

И двама юнаци с мустаци, те си пуснаха снимките днес Simple Smile Поздрав за Елза със Сяо Джан и ако има почитателки тук Сю Кай.

# 366
За мен пък Yoo Yeon Seok Byeon е незабравим от  чудесно изпълнената му роля в ,,Mr. Sunshine",докато Byeon Woo-seok (не съм гледала Lovely Runner) и Gong Yoo (не съм гледала Goblin) въпреки почитателките им(да не ми се разгневят сега пък те сега), особено многобройните на първия от тях двамата,не ги намирам за красиви.
rududu, от една страна добре, че не намираш Gong Yoo за красив. Мъжете трябва да са handsome  (само формално преводът е един и същ на български, значението има нюанс), а  не  красиви. Намираш ме на трети епизод на The Trunk, където прави поредната добра роля. За мен е един от малкото реално привлекателни азиатски актьори с харизма. Така, че първата ми реакция беше, да те посъветвам да си посипеш главата с пепел и да искаш извинение (шега , разбира се). Но като се замислих- тук сме, за да си харесваме, когото пожелаем. На мен ми харесва как Gong Yoo старее. Дай боже всекиму. Mr Sunshine също не  е за изхвърляне,  но хубостта  му е малко по-груба, по-мъжествена. Хубава вечер!
Малко трудно се съсредоточавам на The Trunk. Очевидно филмът изисква определено настроение и спокойствие. Но интригата е интересна. Като завърша 8-те серии ще пиша повече.

# 367
  • София
Vanilla, благодаря! Xiao Zhan в Италия ми е много добра комбинация за петък (даже май точно с тази снимка влезе топ 10 на хотсърча днес). Особено след като си пусна вече всички песни и клипове и сега ми остава да чакам филмите догодина и да се надявам да го гледам в IMAX.
И тук да отбележа, че така и не мога да свикна на това, че китайците нямат брада по бузите, ами докарват само катинарче.

Weibo-то е мазало - все някой се извинява, някой се съди.Аз си следя няколко супертопика там и понякога ме изумяват китайците. Ей го -  на днешните снимки на Xiao Zhan за минути откриха, че са правени в Майори, Италия - по един замък на заден фон. Joy

Честно казано е добро решение да сменят образа с ИИ, ако става така за всички сериали, ще е супер, защото преди директно ги режеха от излъчване. Те май още преди няколко месеца го затриха от рекламните плакати.

Реших, че вече няма да гледам сериали в реално време (такива, които сега ги пускат), защото много се точат с епизодите. Пуснах си You Are The One - първите епизоди са сладки.

И - спират Dramacool, не знам дали разбрахте. Sad

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 23:09 от ElzaFB

# 368
Стигнах до пети епизод на The Trunk- малко ми е трудно да следвам  фабулата. Действието е твърде бавно  за моя темперамент. Основният акцент е самотата и нейното изследване. Но сега се озовах в момент, в който повтарят сцената от Гоблин с червения шал и ми и идва малко в повече. Тук ще го оставя до утре и ще преценя общото усещане. Лека нощ!

# 369
Аз стигнах до еп.3 на The Trunk и съм съгласна, че действието е бавно.толкова бавно, че влиза в границата на скучно. Този сюжет ще работи добре за филм, но за сериал…уф..
Всъщност дори предпоставката не е много интересна и определено не е толкова мистичен колкото обещава трейлъра.

Интересно ми е дали предсказанието ми за сюжета е вярно - пишете спойлери Simple Smile
Припомни каква ти е била теорията, но моята не е вярна.
Скрит текст:
Той сключва брак за 1год. Обяснението за подобна услуга е, че  хората живеят по-дълго и няма как да прекарат целия си живот с един партньор. Ако го нямаше този елемент, нямаше да има филм. Никоя жена няма да търпи по подобен начин бившата на съпруга си. Във всеки удобен момент тя показва, че е била първа,че го познава по-добре,знае къде са салфетките и подобни.
 Този брак е по идея на бившата му съпруга.
Тя също има брак, но не ми е ясно дали и той е сделка.
Бившите съпрузи са обсебени един от друг и не се пускат. Тя го манипулирана, Той се оставя да бъде манипулиран. Има болка (загуба на бебе) между тях и може би още нещо, което зрителя не знае. С появата на жената под наем някои неща се променят и бившата не е толкова доволна.
Има поне 3 времеви линии.
Една е от детството на главния герой и се появява главно като сънища и спомени. Също и спомени на останалите герои.
После сега, но всъщност “ сега” е флашбек и също е в миналото. Тази включва историята с бившата и сегашната.
И третата е реалното сега, но до момента е дадено малко информация и включва полицейско разследване. Обаче тази линия стои малко странно и сякаш е извадена от друг сериал, но това може да се промени в следващите епизоди.
Малко е дразнещо всичкото това рязко минаване от едно време и място в друго време и място.

# 370
Не съм вярвала да го кажа, но гледам The Trunk малко като "служебно" задължение. Не съм вярвала, че ще го кажа за филм с Gong Yoo, но истината е такава.  Не че ще остане актьор "с един филм", но съм убедена, че и други като мен ще търсят момчето от кафенето или Гоблин с неговата разнообразна личност, които тук липсват. Не разбирам защо повтарят темите с пуканките в киното и червения шал от Гоблин. Там имат съвсем друг смисъл и единствената свързваща нишка е актьорът Gong Yoo.  Или това е традиционно поведение в Корея? Каквато и да е идеята - в "Гоблин" атмосферата и посланията са съвсем други и подобни съпоставки са нелепи. Актьорите играят добре, ако може да се каже, че има какво да играят. Но когато имат такъв актьорски състав- очакванията са по-високи. Разбирам всички "тънки" моменти и намеци за човешката природа, но много мрак и  тъга. Направо е депресиращо. Вероятно това има връзка с тяхната действителност и ако е така- много жалко. Разбирам, че дори житейски обратите са логични, като нежеланието за дете у първата съпруга и това, че героят наруши правилата, като каза, че иска да спасят детето, а не жена му...Разбирам и че хората се привързват към тези, които са мили и грижовни с тях, с които им е спокойно. Но нямам нужда точно преди Коледа, когато денят е толкова къс, от подобна драма. Признавам, че имам затруднения с проследяването на събитията и не всички ги намирам за интересни. Малко става "богатите също плачат". Ще запомня от филма кутията с ключове от  разкошни коли- винаги съм си мислела, че показател за висок стандарт е гардеробна и кутия със скъпи часовници. А тук има кутия с ключове за Ферари... Ех, Gong Yoo...

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 12:48 от victoria vassileva

# 371
  • пак на Рив Гош
Щом действието в The Trunk е бавно, като нищо да се окаже сериал като за мен Joy. Аз, обаче, ще си го оставя на по епизод на ден, бавно и полека за през седмицата.

bb6, аз пък мисля, че е по-добре да няма чак такъв интерес към YYS - така остава повече от Него за нас Wink .

Китайският Reset (2022) - извинявам се, не помня кой точно го препоръча преди време в темата, но да знае, че има моите благодарности! Hug Дадох му 9*, което е много висока оценка за китайски сериал от моя страна.
Сериалът много ми хареса - малко от Groundhog Day, малко от Speed. Само 15 епизода, гледа се бързо, действието е динамично, няма много "празно".
А, и не на последно място - китайската милиция е топ! Какво ли не правеха Нашите хора да разследват самостоятелно, без да намесват милицията, все в един момент опираха до иснспекторите и техните Проницателни Въпроси и Невероятна Ефективност Grinning. Направо се сетих за испанската Инквизиция от скеча на Монти Пайтън, с нейните три оръжия - изненада, страх и безпощадна ефективност Joy. Та, в момента, когато младежите започнаха да си сътрудничат с милиционерите, нещата си дойдоха на мястото Wink.

Корейският Family By Choice (2024), римейк на китайския Go Ahead (2020). 8.5*
Двайсетината часа приятно гледане завършиха тази седмица както се очакваше (Animal Unicorn). Неизбежно беше да не направя паралел между двете версии, и, честно казано, корейската интерпретация ми хареса повече. Бяха запазили основните линии на историята, но бяха посмекчили голяма част от чертите на героите, които ме дразнеха в китайския сериал. Също така, действието вървеше по-стегнато, все пак, епизодите са 16, а не 40 и не забиваха много в мелодрамата. Друг плюс - избегнаха сантиментите в триъгълна конфигурация, за моя радост.
В корейската версия, обаче, бяха изместили фокуса на отношенията на героите - сякаш повече наблягаха на романса, който в китайския първообраз беше някак си на второ място. В китайския сериал главният акцент беше повече на Семейството - как не е задължително хората да имат кръвна връзка, за да бъдат част от едно семейство, особено в тази странна за хорското мнение конфигурация с двама бащи.

След Токио, малко коледна украса от Осака - https://www.instagram.com/reel/DCRpcHQyWQ5/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Сеул е избрал официалния цвят, в който догодина ще осветяват много от монументите в града (до края на ноември 2025) - Green Aurora - https://www.instagram.com/p/DC8vhc0Pjkg/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

В гимназията Joongdong учениците от долните класове окуражават момчетата от последния клас, които се явяват на изпита за матурите - https://www.instagram.com/reel/DCS0HHLREAg/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

За драмата в живота - https://www.instagram.com/reel/DCw8aiDJG8p/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

# 372
Не стига, че The Trunk е бавен, но и има пауза между отговорите на героите по време на диалога.
Не знам дали го обясних правилно. 🥹
Примерно:
Той казва нещо и следва известно време мълчание докато отговори отсрещната страна. Много е изнервящо.
В един момент ми писна и го пуснах с английско аудио, за да мога да свърша нещо важно … като да се лакирам, да редя пъзел, да полея растенията, гледане на снимки в pinterest, да ровичкам в инстаграм, X и fragrantica.
Имам още два епизода и приключвам.
Да и превъртам напред.

Reset и на мен ми е страшно любим.

# 373
Не стига, че The Trunk е бавен, но и има пауза между отговорите на героите по време на диалога.
Не знам дали го обясних правилно. 🥹

Да, наистина е така. Малко като в индийски сериал, но няма свъкърва, която да се оглежда строго наоколо.
Роца, сподели после как си се почуствала с гледане на серия на ден. Подозирам, че ще умреш от скука...

Дами, прекрасна съботна вечер!

# 374
  • вятърничава
bb6, аз пък мисля, че е по-добре да няма чак такъв интерес към YYS - така остава повече от Него за нас Wink .

Роца, вярно е! Кво я предлагам аз тази драгоценна стока на промоция! Я само за ценители 🤫

Цитат
Направо се сетих за испанската Инквизиция от скеча на Монти Пайтън, с нейните три оръжия - изненада, страх и безпощадна ефективност Joy
. 😄😄

Tuon, що не си го пусна на по-бърза скорост? Дори и някой песни звучат така по-добре. И кво интересно в инстаграм? Виж Роца какви интересни неща пуска от там, светлинки, красоти, окуражаване, бариста, готвачи, плочкаджии (за оня с фугите става въпрос). Що си губим времето със сериали.

Общи условия

Активация на акаунт