Стани богат - тема 25

• 14 944
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Това за дишането на котката съм го чувала във връзка с нещо, напълно възможно е да не е свързано с махало.

# 121
Всички изгоряхме. 😂

# 122
  • София
Нито едното от изброените.

Пулса се оказа.
Ама той не е равномерен все пак... Аз веднага го изключих. :о

# 123
  • София
А Галилео не е ли знаел за аритмията (и екстрасистулите - които се "чуват" в пулса)
Има тахикардия, брадикардия, забавен, ускорен... Не ме убедиха.

# 124
Много тъпо. Няма нищо по-непостоянно от човешкия пулс. Който си е мерил пулса, знае.
Що за глупости?

# 125
Пълна дивотия. Аз имам пулсомер и той непрекъснато варира, а ако се възбудя от нещо интересно направо скача.  Това ми е най-тъпото, а той няма как да не е знаел за клепсидрата. А и коментарът на Кънчев е нелеп - всичко друго се променяло. Ха, да застане до някой капчук като се топят висулките и да видим дали се променя.

# 126
  • София
Явно не е имал жена да му пили нервите и човека си е бил 'дзен' 😛😉

# 127
И капчукът не е съвсем равномерен. Е, малко по-равномерен от пулса, но все пак...

# 128
  • София
Кр. Роналдо

# 129
Потърсих в нета и пак въпросът не е коректен.  Галилей не е използвал пулса си за ИЗМЕРВАНЕ на периода на махалото, а просто идеята му е хрумнала докато скучаейки в църквата (от там с постоянен пулс и без други средства за мерене) гледал как полилеят се люлее ритмично. И така, седейки на пейката с какво да мери? само пулс е имал под ръка. Но това е мръсен въпрос отново.

https://www.cs.rhul.ac.uk/~adrian/timekeeping/galileo/

# 130
  • София
Поредния турист.
Да иска жокер за очевиден отговор. Дори и да не се интересува от футбол кой друг да е за 1000 лв. въпрос. Пффф

# 131
  • София
Дамата с рентгеновите очи - разказ

# 132
# 133
Това и от нашите набори малцина го знаят. Simple Smile
Само който е чел бг фантастика навремето.

# 134
Поредния турист.
Да иска жокер за очевиден отговор. Дори и да не се интересува от футбол кой друг да е за 1000 лв. въпрос. Пффф

Да, ама не е първият в историята, Пеле има над 1000 гола.

Иначе помня от младостта си "Дамата с рентгеновите очи".

Общи условия

Активация на акаунт