Стани богат - тема 25

• 14 740
  • 756
  •   2
Отговори
# 750
  • Наблизо
Сега си пуснах СБ със страх  какво велики глупости ще набълва Габито.
Елин Пелин има и попадения,аз съм го чела за кеф,наистина хубаво описва “селският живот” .Любим разказ ми е Напаст Божия , сбирката Под манастирската лоза…за мен си е супер ограниченост да не знаеш кои са Белчо и Сивушка,но като гледам участниците..от моите набори и по-младите има един на трима,който може да разсъждава и има обща култура извън какво е мемето и се върти из инстаграма.
Момчето от Пловдив имаше голям потенциал,и готин и знаещ,но го прецакаха Sad

# 751
  • Русе
Материкът е Антарктида, а южният полюс е една въображаема точка на повече от 1000 километра от брега и на 2 835 метра надморска височина.

За датите - има дати и дати. Някои са важни, други са за специалистите, не за учениците.  И Карловци има много, важен е Карл Велики, за него се знае кой е и без дати. Пък и дати именно се намират в Гугъл.

Всички дати са важни, а Гугъл не винаги ви е под ръка. Очевидно Вие не обсъждате исторически събития, но и в този форум се случва някой да каже, че не е възможно някой да е извършил нещо, защото по време на същото това събитие той вече не е бил жив.

# 752
  • Русе
Беше си леко подвеждащ въпроса,защото като кажете "Южния полюс",повечето хора ще помислят,че става дума за Антарктида. Там живеят тюлени...

Тъкмо на Южния полюс е материкът Антарктида, а тюлените живеят във водите на Арктика - северната полярна област на Земята, включваща краищата на материците Евразия и Северна Америка, почти целия Северен ледовит океан с островите (освен крайбрежните острови на Норвегия), а така също и прилежащите части на Атлантическия и Тихия океан.

# 753
  • Русе
Опалена - запалена. А не от опал ... ц ц ц...

"Опален" означава "опърлен, обгорен".

# 754
Всички дати са важни, а Гугъл не винаги ви е под ръка. Очевидно Вие не обсъждате исторически събития, но и в този форум се случва някой да каже, че не е възможно някой да е извършил нещо, защото по време на същото това събитие той вече не е бил жив.

Какво значи "всички дати" са важни? Искаш да кажеш, че няма първостепенни и второстепенни? Да речем важна дата е 681 година. Но сигурно има много други дати - кога е построен Онгълът, кога е минат Дунав, кога се договорили със славяните... Кой знае всичко това и нужно ли е изобщо?

Изобщо, за мен историята е важна с поуките си, с изводите и анализа на събитията, а не е сбор от дати.

# 755
Опалена - запалена. А не от опал ... ц ц ц...

"Опален" означава "опърлен, обгорен".
Така е, но при всички случаи препраща към палене, огън, горещо и т.н.. А тя започна да разсъждава какви изделия се произвеждат от опал и откъде се добива, което няма нищо общо.

# 756
  • тук, на мястото си
Новата тема

https://www.bg-mamma.com/?topic=1709862.new#new

Общи условия

Активация на акаунт