Стани богат - тема 25

• 14 768
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
Интересно как пише, че Агата е диктувала всичките си романи заради нечетлив почерк и в същото време пише, че е написала на ръка Убийство в Ориент експрес, по време на екскурзия...

# 736
Сега като написаха Хариет Бичър Стоу - какво стана с Чичо Томовата колиба? Нали имаше някакви драми и там, заради афроамериканския герой.

Е, тя тази книга е жалон по пътя на борбата срещу расизма. Няма как да я цензурират според мен.

По скоро за "негър"-ското беше.

# 737
"Расизмът е характерен за?" - "Америка".
Точно казано.

Това дисграфия е пълна глупост. И аз мислех, че е като дислексия, но тя реално си пише, просто е грозно. Тя си разчита, проблемът е на останалите.

# 738
То тогава и аз страдам от дисграфия, с лекарски почерк съм.

# 739
  • София
Ааа, значи на лекарския почерк му викат дисграфия. Разбрах.

# 740
НАджаков, а не НОджаков . Той е физик.

# 741
Е, как може? Един тон приказки изприказва, за да се окаже, че не се сеща (или не знае?) за Стамен Григоров.

# 742
Ако ме питат кой е, не знам. Но като го видях като опция веднага се сетих за Стамен Григоров.

# 743
Сега, като се позамислих, има разлика между представката "дис-" и "а-", напр. аменорея/дисменорея, неспособността да пише би трябвало да е "аграфия", представката "а-" означава нещо като "не", "дис-" е нещо като "намаляване".

# 744
Вчера Камен Воденичаров попита за същото и участникът знаеше без отговори. Пропуснаха да ни кажат, че болницата в Трън е наречена на него.

# 745
  • София
Може да са горещниците-15,16,17 юли..

# 746
Може да са горещниците-15,16,17 юли..
Горещниците са.

# 747
Опалена - запалена. А не от опал ... ц ц ц...

# 748
  • София
Предаването днес започна в 17:56-и някоя секунда. Вече бях пуснал анонса за Деня на мъжете (в -и 55) - винаги когато в телевизора изгрее заставката с перото.
Някой беше го споменал днес (Мис Каприз). Дали не искаха да не ни я покажат Габито, понеже все пак е минала тяхната кастинг цедка с фермана с попълването и видеоинтервюто?  Тя отговори за 100, взе 500. Както и да е - ще се помни тази участничка. Smiling Imp
И седящият след нея - май намаза малко в отношението на компютъра (както взе да подкарва жокерите си).
А покрай леката дискусия, която заформихме - конкретно обобщавам личното си мнение - не изобщо за знания и "знания" иде реч, а за такива - които ти подсказват да идеш да играеш играта. В играта влияят и други фактори. В това е разликата. Но тя си изплиска легена (то в него нищо нямаше) и тъй и не разбрахме дали нататък имаше нейни области, в които да се представи.
(И разликата пък в самите видове игри - тези с 4-те отговора, или онези, дето веднага трябва да стреляш с бутонче и отговор.)

За гапера и Агата Кр. имах колебанията - като видях отговорите, ги знаех отнякъде (чел/виждал), но там (вероятно) бих взел и жокер. Също тъй беше с фестивала Сънданс, но него си го знаех.
Научих, че докторският почерк си има диагноза. Simple Smile

Хубава вечер на всички! (На Филипините се задават епични гладиаторски битки, че са и 2 - т.е. Гладиатор 2 на Острова.)

# 749
Аз съм участвала преди време в предаването при Михаил Билалов.
Наистина съм учудена как това девойче са го допуснали. Въпросникът-ферман  сто на сто го е попълнила с чужда помощ, но след това, непосредствено преди снимките, има ~30-40 минутно видео-интервю точно с цел да се пресеят подобни индивиди с явни дефицити. Там как е минала при очевидното ѝ невежество на много нива..
Както и да е, ще остане в аналите на предаването, наистина.

Общи условия

Активация на акаунт