Стани богат - тема 25

• 14 748
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Беше си леко подвеждащ въпроса,защото като кажете "Южния полюс",повечето хора ще помислят,че става дума за Антарктида. Там живеят тюлени...

# 691
ЛЕЛЕЛЕЛЕ! Белчо и Сивушка и 50/50 за 200 лв
Угасям телевизора.
Не съм гледал вчера, ама ФБ групите да пълни с подигравки.

# 692
Беше си леко подвеждащ въпроса,защото като кажете "Южния полюс",повечето хора ще помислят,че става дума за Антарктида. Там живеят тюлени...

Не знам на кого като кажеш конкретно за полюса ще си мисли за континента, но явно има такива. Ама то си е за тях - казано е съвсем конкретно, не завоалирано.

# 693
Опростачването на българското подрастващо население върви с пълна сила!
Както видяхме от девойчето снощи , налице са и първите отлични резултати в това направление!
Пак снощи и благодарение на нея бях изумена да науча от познати с ученици в гимназиалните класова, че разказът "На браздата" отдавна е отпаднал от учебния материал.. Тъжна картинка. Остава ни само да се радваме на "умно-красивата" привидност на Gen Z.
А аз си отглеждам Алфа. Какво ли ме чака?

# 694
  • София
Такааа. За "влизането" в сайта на Блиц - познах от раз като за 200 лева.
Скрит текст:
Габриела Николова, която работи като оператор за обслужване на клиенти за английския пазар, реши да използва жокер още на втория въпрос, който е за 200 лв.
Въпросът, който се оказа препъни камък за къдрокосата госпожица, бе: Къде се намират Белчо и Сивушка. Тя имаше право да избира между четири отговора: На кръстопът; Под игото; На браздата и В долапа.
Голям резил с млада участничка в "Стани богат", Ники Кънчев в шок
https://blitz.bg/obshtestvo/golyam-rezil-s-mlada-uchastnichka-v- … _news1051176.html
Още втрещени медии:

Скрит текст:
„Кои са Белчо и Сивушка?“, попита я водещият и когато пред екрана всеки очакваше играещата да няма никакви проблеми с разпознаването на прочутите вол и крава от разказа "На браздата" на Елин Пелин, момичето неочаквано се запъна... "Като имена на какво ти звучат?" - опита да помогне Кънчев, на което Габриела даде неочакван отговор: "Зайци!"
Още реакции тук:
https://glasnews.bg/zhivot-lyubopitno/belcho-i-sivushka-sa-zaits … gat-izumi-555132/
"Според мен това е случай, когато играта трябва да бъде спряна и НЕ излъчвана! Срам за предаването!", смята Т. Бибова. - О, неее, напротив (смятам аз) - това трябва да го дават в анонсите поне седмица, да го пратят на министъра на образованието, на дупитатите (впрочем, от тях едва ли всички също ще знаят)...
И тук:
Белчо и Сивушка са пияни от грог британски моряци
Скрит текст:
Възмущението на зрители от снощи в СМ:
Скрит текст:

Вероятно учителка по БЕЛ е написала нещо, което ме кара да предполагам, че се е случило отдавна-отдавна, нищо чудно още когато сме имали "Златен век" и Държава. Преди стотици години. Smiling Imp

Л.Георгиева: Спомням си, когато прочетох разказа пред учениците, дълго време в класната стая цареше гробна тишина. А на въпроса хареса ли ви разказа, едно от децата се разплака и каза, че му е много мъчно... И съм сигурна, че никога няма да забрави Белчо и Сивушка...

Обзор и прогноза (комбинирани от Д.Стойкова и П.Цанева; ФБ стр. на 31 СУЧЕМ "Ив.Вазов"):
Хората от "просветата" си постигнаха целта и обезличиха, обезобразиха и внесоха разруха в по-младите поколения. /.../ Най-хубавото предстои след 10-15 години. Тогава ще се берат плодовете от поколението, което няма да е чувало нито едно от българските произведения, които ние сме учили, защото не спират да ги махат от учебниците.
Бъдещето вече почти е дошло, но има още да видим и чуем: (по М.Попов) Тези ще ни хранят след 20 години и ще милеят за България.

# 695
В крайна сметка е добре хората да разберат, че не са за там. Имам предвид тези като нея. Това, че близките им ги заблуждават, не значи, че е вярно.

# 696
Тази излагация повдига интересния въпрос какъв кастинг или филтър минават кандидатите за участници. Явно не може да хване достатъчно подобни липси на елементарни знания.

# 697
И все пак след първата вълна на възмущение се замислих. Преди колко време е написан "На браздата"? И може ли човек да знае всичко? Ако знае за Белчо и Сивушка няма да знае пък друго, а кое е по-полезно днес? Непрекъснато излизат нови неща и младите четат тях, не може само да им се увеличава багажът, просто се премества напред. Преди 4000 години са учили "Плачът на Гилгамеш", трябва ли и него, и всичко след него да се знае? Всеки си има слабости и може да изпадне в абсурдна ситуация при определен въпрос.  Не я оправдавам, не я и обвинявам.

# 698
  • Пловдив
Учи ли се тоя разказ в училище сега или когато тя е била ученичка?

# 699
От много време не се изучава в училище, но отгога - не знам.
Може и да знае други неща - днес ще видим какви точно Simple Smile , но бях изумена, че и грог не знаеше, а уж с английски работела....
Приготвям пуканките за след малко Grinning

# 700
Откъде стана ясно това, че не знае какво е грог? Мисля, че просто каза какво значи гроги, знаеше го, отговори правилно. Откъде тръгна това? Или аз не съм внимавала.

# 701
Откъде стана ясно това, че не знае какво е грог? Мисля, че просто каза какво значи гроги, знаеше го, отговори правилно. Откъде тръгна това? Или аз не съм внимавала.

E как?? След като отговаря, че "гроги" означава "изморен", Ники Кънчев я пита накрая: "А напитката е...?" - Тя: "Не зная.... "
Напълно ясно се чува.

От 46,37 нататък:
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/61357/sezon-2024-2025/sta … -bogat-18-11-2024

# 702
И аз я чух ясно за грога.
Какво значение има кога е написан разказът, след като става дума за българска класика.

# 703
Аз завърших преди 10 години и по мое време не се учеше.

Аз в първият момент реших, че тя не разбира въпроса. И аз не го разбрах преди да излязат всички отговори.

Но като каза, че са зайци разбрах, че не прави никаква връзка изобщо.

# 704
И пак да я защитя - някой от вас ще си вземе ли да чете Елин Пелин в свободното си време? Или даже "Под игото"?  Тези неща може да са класика, но са неразбираеми за младите. И ако не се учат в училище няма как да се знаят. Ми то може да я питат и кой е Муса Кеседжия или Секула детенце. Мислите ли, че е чела епоса за Крали Марко, ако не и е професия?  Нормално е някои неща да отпадат, животът върви напред. Ми то някога в училище аз съм учила "Ян Бибиян на Луната". Безбожна глупост от днешна гледна точка, ама и за Ян Бибиян питаха някого.

Общи условия

Активация на акаунт