д-р Персенска - Болница Надежда

• 1 560
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте! Искам да изразя мнението си за един "професионалист" д-р Персенска. На 40 год. съм,  и от дълго време правим опити за бебе с мъжът ми. Накратко.....след като нещата не се случваха ришихме да отидем в Турция за инвитро. Там след направени изслевания се октрива генетичен проблем при него от където се разбира защо емрионите ни не са нормални и до трансфер и бременност не се стига. Един от вариантите при нас е донорска сперма. Донорството в Турция е забранено, и поради този факт отидохме при д-р Персенска в Надежда. Дааа...чухме, че помагала на двойки, но не знаехме, че имало критерии и подбор за тях. Няма да коментирам отвратителното отношение и грубост на лекарката. Това, че като разбра възрастта и къде сме ходили преди това ни отписа тотално и се подразни на нашия избор за лечение в чужбина. Няма да коментирам, че не погледна нито едно изследване, заключение и т.н. Просто заключи, че от жените на 40 не стават за нищо - яйцеклетките са боклук вече и Донорски ембрион е решението при нас. Искам да посъветвам жените с подобни проблеми. В България сигурно има добри репродуктивни специалисти - не отричам! В Турция  не отидох, защото е модерно, както твърди Персенска, а защото имах проблем и нямах време!!! Познавам много двойки, които са хвърлили време, пари и нерви и са били банкомати в нашите клиники - затова прибегнах до Турция! В Турция не правят всичко за пари, работят и търсят решение за проблемите на хората - поради, което и успяват в повечето случаи да им помогнат. В Турция работят екипно и имат обща цел и не отписват жените на 40....а напротив успяват именно с тях. Пазете се от доктори като Персенска!!!! Тя отдавна е амортизирала и само пари са и в главата! Не купувайте и не развивайте бизнеса и с добавки без съдържание, които предлага за подобряване на "мухлясалите" ви яйцеклетки. Доверете се на специалисти които няма да ви лъжат! Чудеса се случват постоянно! За жалост не  в България и НЕ с нашите доктори!!!

# 1
Благодарение на Персенска имам дете. Но в последно време от много време чувам за отвратително отношение към жени над 35.
Моя съвет махай се от нея. Не е единствения репродуктивен специалист в България.

# 2
Благодарение на Персенска имам дете. Но в последно време от много време чувам за отвратително отношение към жени над 35.
Моя съвет махай се от нея. Не е единствения репродуктивен специалист в България.

И под 35, за да няма дискриминация. Grinning

# 3
  • София
Ако не стане след 1-2 опита сменяте клиника или най-малкото доктор. Ако на новото място карат като на старото т.е. не правят нещо различно директно към Турция или сменяте пак клиниката. За съжаление и ние изгубихме доста години по нашите клиники и бяхме точно банкомат. Дори до трансфер не стигахме. В Турция от първия път стана.
Отидете в щерев. Там знам, че работят с донорски материал.

# 4
  • София
Мои близки правиха няколко години опити при Персенска, все неуспешни. Накрая смениха, отидоха при друг лекар, който им сподели, че всичко, което е правено до момента, е било безсмислено. Оперираха я, за да отстранят един от проблемите и от първия опит забременя. Оказва се, че Надежда не ви дава надежда, но е машина за бързи пари на гръб на дългоочаквани мечти.

# 5
Да се обобщава така на едро е глупаво и най- малко неуважение към хората които правят някакви процедури в Надежда.

# 6
  • София
Да се обобщава така на едро е глупаво и най- малко неуважение към хората които правят някакви процедури в Надежда.
Колко човека трябва да ви кажат едно и също за да приемете фактите? И аз имам позната с нагло държане от Персенска и се е ангажирала чак след като са й дали пари в плик. Ние бяхме при нейн колега в съседната или през една стая. Еми аз без да съм специалист му откривах грешки. А резултатите бяха по плачевни и от Щерев. Та не знам кой е глупав, дали не са тези дето им се връзват още на тия от надежда.

# 7
Еми аз пък познавам много хора, включително и аз с деца благодарение на клиника Надежда. Ох, то щото Щерев са цъфнали.

# 8
Аз бях в Надежда преди 5 години някъде и реално не бях при нея, но един път трябваше да ме прегледа. Беше супер груба, първо изгони мъжа ми, второ в процеса на вдигане на кушетката ми наръга и ултразвука. Абе не останах с добро впечатление

# 9
Искам само да добавя тук и моят горчив опит с Персенска, за да предпазя други жени от тази ужасна жена. Не знам дали е дискриминация, но и аз бях на 35..след 1вия неуспешен опит при нея(първи в щерев и пак разочарование от доктор) ми заяви най-грубо, че ,,  ембриолозите тук са написали с големи букви, че яйцеклетките ти са много лоши и ви казвам, няма смисъл да си губите времето в опити, решението ви са донорски яйцеклетки". ,,Често идват с мъжки фактор, който бързо става женски фактор" При моя отговор, че няма шанс, на 35г съм, млада съм все още и няма шанс да не се боря, тя каза ,,Имате още два опита, само ще си изгуби те времето и вече ще си на възраст, където става още по-трудно" Разплаках се, мм ме успокояваше и тя изкоментира,,Ее така пък като се хванете за едно нещо което съм казала..."

Минаха две години, но все още помня дословно думите й и болката, която изпитах

Персенска е мафия. За добавки, за донорските програми. Без извинение, заради начина по-който се отнесе с мен, тя е безчувствен изрод.

Две години по-късно...в момента съм на 37, гушкам бебчо, заченат спонтанно миналата година или една година след срещата ми с тази т.нар. ,,докторка"

Ако някоя бъдеща мама има нужда от повече подробности, пишете ми на лично, с радост ще разкажа повече!

Не се отказвайте, вярвайте, мечтайте! Стискам палци на всички тръгнали по този път!

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 09:48 от InYan238

# 10
На 31г. отидох при Персенска за второ мнение, бях пациент на Щерев преди това. С преждевременно изчерпан яйчников резерв, по 1-2 антрални фоликула в яйчник, хормони като на жена в предменопауза. Изслуша ме, каза ми “ами ти си знаеш положението”, прегледа ме за не повече от 2 минути, изписа ми рецепта за ХЗТ и ми каза да се запиша в донорската им програма, защото отнема време. На въпроса ми какъв е все пак шанса да се случат нещата с наш материал отговори “като да удариш шестица от тотото два пъти, по-малко от 1%”. Прегледът ми общо трая не повече от 10 минути. Няма да обяснявам колко плаках, тези думи в такъв момент, в който човек се мъчи да се хване за каквато и да било надежда, меко казано ме смазаха. Не се върнах за втори преглед, продължих да търся варианти при други специалисти и сега невъзможната шестица от тотото е на 11 месеца, естествено забременяване. Бягайте с 300 от прегорели специалисти, дори да са помогнали на много други такова отношение е недопустимо. А жалката им кампания да плашат хората с Турция и да обясняват как тук е по-добре..сами си правете изводите от какво е продиктувана.

# 11
Привет! Мислех, че само аз съм чула тези думи.Миналата година отидох в болница Надежда, за да ми дадат надежда и за насоки, относно опитите ми за трето дете на 43 г възраст. Това беше най- краткият преглед, съпроводен с множество обиди- как сме изпуснали последния влак, на тази възраст е нямала досега успех, да опитаме с донорска яйцеклетка,но и там се чакало година и шанса бил малък,единият ми яйчник бил малък( това бе отхвърлено от АГ ми), хвърли бърз поглед на папката ми с редица изследвания и заяви имаш Хашимото...Тръгнах си с голяма болка,плаках с часове.Накара ме да се почувствам, че от мен вече нищо не става.Посетих ендокринолог и съм ок с щитовидната жлеза. Продължавам и вярвам, че чудото ще стане съвсем скоро след като надежда ми даде  доктор в друга клиника. Смятам, че Персенска заслужава публично да бъде порицана.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 21:47 от En@An

# 12
Привет! Мислех, че само аз съм чула тези думи.Миналата година отидох в болница Надежда, за да ми дадат надежда и за насоки, относно опитите ми за трето дете на 43 г възраст. Това беше най- краткият преглед, съпроводен с множество обиди- как сме изпуснали последния влак, на тази възраст е нямала досега успех, да опитаме с донорска яйцеклетка,но и там се чакало година и шанса бил малък,единият ми яйчник бил малък( това бе отхвърлено от АГ ми), хвърли бърз поглед на папката ми с редица изследвания и заяви имаш Хашимото...Тръгнах си с голяма болка,плаках с часове.Накара ме да се почувствам, че от мен вече нищо не става.Посетих ендокринолог и съм ок с щитовидната жлеза. Продължавам и вярвам, че чудото ще стане съвсем скоро след като надежда ми даде  доктор в друга клиника. Смятам, че Персенска заслужава публично да бъде порицана.

И аз ще се включа тук с негативен опит. Посетих я на 37, миналата година. С нисък амх съм. Бях за първа консултация изобщо с репродуктивен специалист.
На мен също ми заяви, че единият ми яйчник е умален. И един вид, вече са взели дали. Нито един доктор след нея не потвърди тази диагноза.
Изключително неприятно отношение, негативна и арогантна. Също плаках много след прегледа. Бях се отчаяла. Това не може да е "специалист" и то в такава деликатна специалност. За да си лекар, преди всичко трябва да си човек.
Имам и история от моя позната, с нея, която дори не искам да разказвам. Ако го знаех преди прегледа, нямаше да си го причиня.
Та, имам чувството, че от донорската програма печели много повече, защото с лека ръка я предлага напред-назад.

# 13
Преди няколко години ходихме при нея за консултация и преглед с мъжа ми, бях на около 27 години и тя ми каза, че без инвитро нямало да забременея. Това ми подейства много негативно на психиката, защото един вид ме започна "от вратата за краката". Като отношение няма да коментирам, накратко никаква емпатия.

Общи условия

Активация на акаунт