Стойности на ЧХГ - Тема 20

• 31 965
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте. По календар съм бременна в 6 седмица и 3 дни. Миналата година имах спонтанен аборт в 7 г.с. и сега съм много притеснена дали всичко е наред. Затова си и пускам редовно чхг. В събота (5.04.25) стойността беше 18 000, а днес е 46 000. Удвояване на 106 часа.
Бях на преглед в 6 г.с и 1 ден,  но доктора видя само сак и мехурче, които даже не измери. Изобщо не потърси ембрион, а при такива стойности според мен би трябвало да се види. Колкото повече изследвания чета за стойностите на чхг и какво се визуализира на ултразвук,  толкова повече откачам защо не се вижда при мен. 
Предполагам, че всичко е наред, но едно гласче ми нашепва "ами ако пак се случи? "
Нормално ли е толкова да се забави удвояването?

# 676
  • Благоевград
В началото чхг расте бързо, след това не се удвоява точно на 48 часа. Няма смисъл повече да изследваш чхг. Следи как са нивата на прогестерон. Ако нямаш изследване за тромбофилия, пусни си. Щом лекарят е видял сак и жълтъчно мехурче, ще има и ембрион. Другата седмица вече трябва да може да се визуализира съвсем лека сърдечна дейност. Успех!

# 677
Как ви се струва този Прогестерон ,никога не съм пускала до сега и не знам нисък ли е ,добре ли е ?

Може би ще Ви предпишат да приемате прогестерон. Аз в началото бях с 9-12 ng/ml прогестерон и АГ ми предписа 3х1 дуфастон, после получих леко зацапване розово и увеличихме дозата и като спря зацапването отново намалихме, но след 12-та седмица вече изцяло ми казаха да спра да пия.

# 678
Абсолютно нищо не каза гинеколога за прогестерона ,чака ме на преглед на 22.04 може би защото до края на лятото ще се следя в друга страна и тук не отдават много значение на някои параметри :/
Как ви се струва този Прогестерон ,никога не съм пускала до сега и не знам нисък ли е ,добре ли е ?

Може би ще Ви предпишат да приемате прогестерон. Аз в началото бях с 9-12 ng/ml прогестерон и АГ ми предписа 3х1 дуфастон, после получих леко зацапване розово и увеличихме дозата и като спря зацапването отново намалихме, но след 12-та седмица вече изцяло ми казаха да спра да пия.

# 679
Абсолютно нищо не каза гинеколога за прогестерона ,чака ме на преглед на 22.04 може би защото до края на лятото ще се следя в друга страна и тук не отдават много значение на някои параметри :/

Аз ходех при репродуктивен специалист, но нещата накрая станаха по нормален път и учудващо доста бързо (месец или два след посещението ми при него). Когато установих, че съм бременна първите ми резултати бяха следните - чхг 198 и прогестерон 13.8. (Може би е било рано). Извика ме след 10 дена (защото закъснението ми беше малко все още) за да установи дали е вътрематочна бременността. На 1вия преглед (26ти декември) се видя сак и каза, че всичко е наред и ме чака след още 13 дена (на 7ми януари) да чуем и пулс. И така и стана. Имах му страхотно доверие и в крайна сметка всичко си беше наред, и въпреки, че ми беше далеч прецених той да установи бременността и после и пулса. Мисълта ми е, че дори не ме е карал да пускам прогестерон или чхг 2ри път, и може би понякога в доста ранна бременност това не е чак толкова нисък прогестерон, и после нараства. И до ден днешен всичко върви нормално (засега, надявам се и занапред). Следя се вече в моя град от тогава насам и ми правят всички нужни изследвания през определено време, дори скоро пусках пак някакви и АГ каза, и че прогестерона е супер.

# 680
Пожелавам ти всичко да е наред аз единствено на своя глава пуснах два пъти ЧХГ което се беше удвоило също така тъй като в страната която пътуваме сега не знам и не ми се търси къде да пускам трети път ЧХГ пуснах и прогестерон за първи път  ,даже бях питала гинеколога и той каза че няма нужда ,но да направих ,за да знам ако е приключила бремеността да не се мотам още седмица и половина .
Благодаря за споделения твой път ,наистина желая всичко до Финала да върви гладко Heart
До прегледа аз ще вярвам сляпо Simple Smile

Аз ходех при репродуктивен специалист, но нещата накрая станаха по нормален път и учудващо доста бързо (месец или два след посещението ми при него). Когато установих, че съм бременна първите ми резултати бяха следните - чхг 198 и прогестерон 13.8. (Може би е било рано). Извика ме след 10 дена (защото закъснението ми беше малко все още) за да установи дали е вътрематочна бременността. На 1вия преглед (26ти декември) се видя сак и каза, че всичко е наред и ме чака след още 13 дена (на 7ми януари) да чуем и пулс. И така и стана. Имах му страхотно доверие и в крайна сметка всичко си беше наред, и въпреки, че ми беше далеч прецених той да установи бременността и после и пулса. Мисълта ми е, че дори не ме е карал да пускам прогестерон или чхг 2ри път, и може би понякога в доста ранна бременност това не е чак толкова нисък прогестерон, и после нараства. И до ден днешен всичко върви нормално (засега, надявам се и занапред). Следя се вече в моя град от тогава насам и ми правят всички нужни изследвания през определено време, дори скоро пусках пак някакви и АГ каза, и че прогестерона е супер.

# 681
Пожелавам ти всичко да е наред аз единствено на своя глава пуснах два пъти ЧХГ което се беше удвоило също така тъй като в страната която пътуваме сега не знам и не ми се търси къде да пускам трети път ЧХГ пуснах и прогестерон за първи път  ,даже бях питала гинеколога и той каза че няма нужда ,но да направих ,за да знам ако е приключила бремеността да не се мотам още седмица и половина .
Благодаря за споделения твой път ,наистина желая всичко до Финала да върви гладко Heart
До прегледа аз ще вярвам сляпо Simple Smile

О и аз пуснах 2ри път само чхг за лично успокоение. Но това беше. Знам, че се притесняваш и ти е трудно, но вярвай и бъди спокойна, за доброто на бебчо (до колкото можеш). Благодаря ти и пожелавам и на теб всичко да е наред, и да е до край!

# 682
Здравейте. Това са резултати от събота, чакам и тези от днес да излязат. Как ви е струват? Имах една бременност, приключила с мисед и тогава ЧХГ(при ден преди МЦ) беше 1088, а сега в деня на МЦ това. Отдавам го на късна овулация, но не знам.. иска ми се всичко да е наред този път

# 683
Как ви се струват резултатите. Първото изследване е от петък 11.04, второто е от днес 14.04, т.е 72 часа.

Скрит текст:

# 684
Здравейте, на
08.04.2025 си направих тест за ЧХГ излезна 958
На 12.04.2025г си направих отново и е 1416
За 4 дни разлика това нормално покачване ли е?

# 685
За съжаление не е. Продължавай обаче да го следиш, за да се установи накъде вървят нещата.

# 686
Здравейте, този резултат добър ли е?
Нямах възможност да пусна след 48ч
Първия резултат е от 07.04, а вторият от днес - 14.04, за период от 7 дни.

# 687
  • На изток от Ада
Мърфинче удвоява се както пише на 43ч наред е.

# 688
Мърфинче удвоява се както пише на 43ч наред е.

Благодаря! Според вас необходимо ли е да продължа да го изследвам?

# 689
  • На изток от Ада
Не запиши за АГ ако не си.

Общи условия

Активация на акаунт