Не знам за новия световен ред, но тук поне проблемите ги е имало много години - просто удобно замитани под килима. Ясно стана, че и майка му, и Хокон, са допуснали сериозни грешки във възпитанието на Мариус. Не само първите 7 години му липсват, а първите 27.
Той си е вилнял на спокойствие и е знаел, че е недосегаем. Той си го каза на полицията в един от звуковите записи - имало уговорка с медиите да не пишат за него. Това е уговорката, която майка му направи малко преди 18-тия му рожден ден с отвореното писмо, в което се опитва да убеди всички, че Мариус е един нормален човек и да го оставят да си намери сам пътя. Ми оставиха го всичките и той си намери пътя, а след него диря от жертви.
Ако беше получил правилно възпитание, щеше да използва свободата си за нещо полезно. На 27 години даже няма висше образование, няма работа, няма нищо. С какво може да се похвали като постижение? Три бивши гаджета е подлагал на домашно насилие, три изнасилени жени и един заплашен с убийство мъж. Какви ли още чудеса ще излезнат от тия конфискувани технически устройства.
А връзките между Метте-Марит и Епщайн са наистина странни. Тя е продължила да се среща с него и след най-първите обвинения към него. После се оправда, че не знаела. Тя Гугъл няма ли.
Не мисля, че Норвегия губи нещо съществено, ако монархията падне и се замени с друга форма на управление, например република. На младите не им пука изобщо. Тук е малко като в България с малкия Симеончо и старите хора, които още си имат топли чувства към царското семейство. И те така старите си имат топлите чувства заради краля най-вече, но на по-младите не им пука. Пък и изправени пред избора това кралско семейство с всичките му скандали последните години или република, подозирам, че няма да са толкова много избиращите първото.