❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 671
  • 783
  •   1
Отговори
# 135
Сега се сетих, че имаме на А-дерма Цителиум за кожни раздразнения, ще пробвам с него да намажа. Много добре действа на зачервено зони. От родилното ми го казаха, да пръскам с него пъпчето и ако някъде тръгне да с подсича.

# 136
  • Sofia
Момичета помягайте - бебчо има пъпчици по лицето и бузите. Появиха се изведнъж, а му беше много чисто личицето, но подозирам че се появиха понеже ръцете му вечно са върху личицето. С какво биха се премахнали?

# 137
Това е бебешко акне. Ще мине. Иначе може да почистваш с мицеларна вода.
За сухото - с крем за атопична кожа

# 138
За сухото Лидице и появили се пъпки (не бебешко акне) използвам  Avene xeracalm и съм много доволна.

# 139
Също четох че към 3-4 месец бебето се изчиства от хормоните натрупани от майката. Тогава е възможно да има краткотрайни изблици на пъпчици, и също, ако е родено с косичка да я загуби изцяло или частично. Не е задължително разбира се, но ако се случи се приема за нормално.
Крема за нас e ucerin atopic control.

# 140
Бяхме на консултация днес - близнаците на почти 4 месеца да 6300 и 6600. Ръст 62. Черпиха ги по една ваксина - Хексацима.

# 141
И ние бяхме на ваксини днес. Сложиха ѝ ги и двете плюс ротатек. Лекарката предложи превантивно панадол, но не съм ѝ го дала. Но сега се чудя за вечерта, понеже си спинка дали да ставам да я проверявам или да ѝ дам преди да легнем. Иначе сме сложили 900гр за един месец. Изтеглиха я 5,450кг. Ръст 54см. Увеличи ни и витамин D-то, защото каза че фонтанелата ѝ е по-голяма.

Пъпчиците може и да са от претопляне. Аз водих този спор с майка ми, че много я обличаме. Като взех да я обличам аз пъпчиците изчезнаха.
Скрит текст:

Едит: В крайна сметка реших да не ѝ давам и просто ставах няколко пъти да я проверявам. Така и не вдигна температура, но ще продължа да я следя и днес и утре сигурно. Не знам колко време му трябва на организма да изгради антитела. 🤔

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 09:26 от Merry-Ann

# 142
Малко да се оплача, че гледам много сме затихнали. При нас проблема с кожата явно се оказа по-сериозен, защото започна зачервяване и нагоре по бедрото. За капак вчера видях две точици кръв в памперса след като свърши голямата работа. Според педи не е нещо уау, но ще я следя девойката дали ще се повтори. Днес говорих и с дерматолог по въпроса с кожата и ми казаха да сменим козметиката, минаваме на олио на Юсерин атопиконтрол и крем на Адерма екзомега. Естествено веднага реших след като четох, че и двете са признак на АБКМ, но уж нямало връзка според дерматоложката. Иначе бебка си е в супер кондиция спи си, хапва си, бърбори на нейния си език,  дано се разминем. No Mouth

# 143
За съжаление, точно това са признаците на абмк. Изключи млечни от менюто си и пробвай така.
За захранване мислили ли сте?

# 144
Kitana и аз за АБКМ се сетих, но пък не съм специалист, нито имам опит с това. На дерматолог ходихте ли?
Вчера сложихме най-накрая първите ваксини, поплака малко. Живот и здраве по Коледа пак.
Намислил ли сте какво ще взимате на децата за Коледа, дайте идеи 😊

# 145
Малките ще ги пропусна тази година, докато не разбират Grinning и без това ще се заринем с играчки от бабите и сие.

# 146
Не ходих, но говорих с нея като пратих снимки, тя каза, че  според нея няма връзка и едва ли е АБКМ. Педиатърката вчера също каза, че не смята, че е притеснително и сега се чудя дали да спирам млечните или да наблюдавам ще се повтори ли..

# 147
И аз се бях филмирана за абкм заради подобни обриви. Бях ги спряла млечните, но според дерматолога при когото ходихме по-скоро е себореен дерматит в следствие на голямата доза хормони. Съвета беше да си ям всичко за да може по естествен начин да се среща с алергени. След смяната на козметика нещата много се успокоиха, но от време на време пак има такива обривания макар и много по-леки.

# 148
Захранването аз го правя след 5ти месец. Има още доста време, пазя си дневника от каката.

# 149
Захранването мисля да е началото на февруари, тоест на навършени 5м. Ако проявява интерес. По стандартния начин ще е ,с тиква (така процедирах и с баткото)

Общи условия

Активация на акаунт