❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 22 107
  • 783
  •   1
Отговори
# 165
На моя му биха първата ваксини в четвъртък, но не е имало такава реакция Марти. Пиши все пак на педиатърката, звучи като диария, но щом е вече няколко дни, да изкаже мнение

# 166
Момичета, на вас възвърна ли ви се менструацията. Бебчо вече е на 2 месеца, не кърмя от месец и все още я няма. Понякога усещам болка в яйчниците и си мисля, че ще ми дойде, но уви. Притеснявам се, защото един път не се пазихме с ММ и се филмирах. Пуснах си 2 пъти ЧХГ и резултатите бяха отрицателни( 0.2 IU/L), но все пак ми е притеснено.

# 167
Да, вече 2 цикъла минаха.
Днес сложихме ротавирусната ваксина.

# 168
И при мен два цикъла минаха, но първия доста се забави.
Оправи се коремчето на Антонио, явно наистина е било от ваксината.

# 169
Да се включа и аз… малкият е настинал. С кашлица и хрема сме, като кашлицата не е постоянна. Има разстройство което е зелено. Днес акото му беше по към жълто. Казах на личната…даже не ми каза да отидем и на преглед написа ми лекарства ей така- линекс и коризалия…аман вече от болести….

# 170
  • Sofia
Здравейте, аз също нямам цикъл. Утре стават 2 месеца от раждането и съм притеснена. Бебо според мен ще е дългичко бебе, скоро купих пижами 62 размер и имам чувството, че след седмица ще са му малки.

# 171
И аз още нямам цикъл, макар че не съм много за пример. Преди да срещна настоящата си АГ имах ужасни проблеми с нередовен цикъл. Пия си добавките, с които го нормализирахме първия път, но те действат с натрупване и все още не съм се притеснила.

Обаче имам притеснения за Данито по повод храненето. С увеличаването на количеството се храним все по-дълго и много молби. Малко след като се прибрахме от болницата ми прави впечатление, горната ѝ устичка е подвита навътре, но се надявах, че ще се оправи с времето. Бях го споменала на Пепеланов и той ни беше посъветвал да пробвали различни биберони. Да ама вече и това не помага. Няма значение каква е бибероната изглежда сякаш ѝ е трудно да направи хубав вакум. Първите няколко минутки като е гладна суче много силно, но бързо се уморява и почва да се унася. Почва да “дъвче” биберона или прави позив сякаш ще повърне. Плюс това се олива страшно много, винаги и тече мляко от ъгълчето на устичката. Зарових се в нета и ми попадна статия за къса юздичка, но на горната устна. Опитах се да я огледам, и установих че ѝ създава дискомфорт като се опитам да ѝ повдигна горната устна. В четвъртък ще я заведем за консултация в една детска дентална клиника в Пловдив. Притеснява ме че ако се окаже това наистина кога ще може да се коригира най-рано, така и не намерих информация за това. Не знам как ще продължим с храненията на по късен етап като се увеличи още количеството. Тя сега едва успява да се нахрани на почивки. 😢

# 172
Мери, а дали просто не й е много млякото? Наддава ли добре?

Аз също нямам цикъл все още. АГ ми каза че докато кърмя всичко се брои за нормално дори да тръгва и спира нерегулярно. Аз не бих се притеснила до месец след спиране на кърмене. Над това е най-добре да се посети гинеколог.

# 173
При мен също няма цикъл, нали още се кърмим. Странното е, че от време на време имам някакви течения наподобяващи тези покрай овулацията.

И при нас кърменето е малко сложно на моменти, откакто откри, че има ръчички и всичко наоколо и стана интересно си е  цяло предизвикателство през деня. На моменти се храни по 5 минути, отказва втората гърда с рев. Какво яде само тя си знае..за сметка на това вечерно време си наваксва даже и върна нощното хранене. Не знам дали е кърмаческа стачка това или защото има скок в растежа. Thinking

# 174
Джелато, млякото ни е още на 120мл, въпреки че на кутията пише, че след 2 месец трябва да е на 150 и с 5 хранения.  За сега уж сме в нормите на наддаване, макар и на долната граница. Проблема е че тя изпива 30-50мл и почва да прави това, което написах. И се храним по 40-50мин с почивки.

# 175
При мен мина един цикъл, но много оскъден, а очаквах обратното. Скоро имам втори преглед при АГ и ще коментирам, но съм чела, че по време на кърмене цикълът е по-различен или липсващ. Tired Face
Днес минахме консултация и минахме втори прием на шесткомпонентната плюс ротавирусната. Направо ми се къса сърцето, докато я бодат по крачето. Frowning1

# 176
По-добре ли я понесе? Аз се успокоявам с мисълта, че този път е само една и се надявам да няма пак истерии като предния. Disappointed Една позната ми каза, че синфлорикса била много гъста за това от нея ги боляло доста и се образували топчета често на мястото на убождане.

# 177
За момента е спокойна и няма реакция (температура). Дори следобед ми се виждаше прекалено успана, но се стремя да не започна да чета в интернет и да се филмирам, че на мен дай ми една дума и цял сценарий ще си сътворя за нула време!
Миналият път крачетата се надуха леко на втроия ден, ще видя утре сали крачето е надуто или не.

# 178
Мери ан, ако има нужда от клъцване на юздичката,съм чувала се го правят още от новородено. Хубаво е ,че си запазила час ще изкажат мнение, само не знам дали правилния човек е зъболекар.
Сестрата като слагаше ваксините онзи ден, преди втората предупреди,че е по-болезнена, но не знам тя коя точно беше. Иначе след ваксина е нормално да са по-поспаливи.
Имате ли режим? Колко часа дневно спят бебетата ви и колко дрешки?

# 179
Ами по това което изчетох, точно зъболекари го правят, имат го и на уебстраниците си. За щастие вече не ги режат а я прегарят с лазер, което било по-безболезнено. Ама това само ако кажат, че наистина виждат проблем. Защото на педиатърката като ѝ обяснявам, че се храним по 40мин и тя също ми викаше да сменя вида биберон. Ами пробвах над 5 вида, не е от тях. На Авента сложих 3+ и имаше подобрение за няколко дена уж и сега пак е същото. Няма значение марката и вида биберон, при всички подвива устната и се чува как изпуска вакуума и от устичката ѝ се стича мляко.

От ваксините и Дани беше по-поспалива или просто съвпадна с такъв период. Опитваме се до имаме някакъв режим, но има дни в които се наспива за по 40мин дрямка, в други може да спи и 1:30 часа. Прави дрямка след всяко хапване, та имаме 5 дремки след последното хранене ляга за нощен сън.

Едит: Зъболекарката каза, че не вижда сериозен проблем и препоръча да продължим да я следим и ако спре да наддава, тогава ще я водим отново. Аз съм твърде ината, за да я оставя гладна, но пък като почне да заспива е мъка. Днес обаче е от дните, в които не спи много и ядеше що годе нормално. По принцип хората имат проблеми с бебета, които не спят, а пък нашата мома спи твърде много 😅.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 20:25 от Merry-Ann

Общи условия

Активация на акаунт