❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 22 114
  • 783
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, в голям филм съм.. Бебка е родена на 02.09, кърмих до 15.11 и на 20.11 ми дойде цикъла, около 7,8 дни обилно кървене и беше започнал да спира и само да ми зацапва и от днес отново кървене, все едно отново ми дойде с болки и ярка кръв. На някоя случвало ли се е?

# 181
Здравейте мамчета! Как сте? Как са бебоците? Проявяват ли характер вече? Борите ли се с колики все още?
Фьодор е вече на 2 месеца и половина и започна да издава много сладки звуци. Обича да си говорим и да го забавлявам. Колики все още имаме и то силни. Доста често плаче от корем и трябва да се носим/гушкаме, което мен не ме устройва през целия ден, защото имам работа. Давах му еспумизан, но по препоръка на един ама а спрях. Трудно е да се свърши всичко, ко г/г се справям.
Целувки!

# 182
Здравейте! Flowers Cherry Blossom
Нашата девойка започна да издава супер сладки звуци и имитира част от физиономиите, които правим. Със съня редуваме добри и по-интересни (да кажем) вечери. Обикновено я храня веднъж през нощта, когато се събуди сама и после към 6-7, но снощи ми разказа играта с 4 хранения. Все още е изцяло на кърма.
Колики мисля, че вече няма от известно време. Продължават моите опити да я прилъжа да стои по коремче. Явно не ѝ е приятно, но днес поръчах играчка, която мисля, че ще бъде полезна за моите цели. Sweat Smile Оставям снимка, ако е интересна за някой.

# 183
  • Sofia
Нашият бебо мята с ръце и не е спокоен вечер. Става съвсем друго бебе нищо общо с поведението през деня. Притеснявам се да не му има нещо. Как са вашите бебоци вечер, имате ли подобни състояния?

# 184
Нашата девойка скоро откри какъв кеф е да маха с ръце и крака и това е новата любима дейност като си я сложа на краката- то е едно мятане на ръцете, ритане с крачетата.
През деня заспива спокойно, може да вдигаме шум около нея и няма проблем, както и да я местя, но вечер е съвсем друга историята докато не заспи.

Нашият бебо мята с ръце и не е спокоен вечер. Става съвсем друго бебе нищо общо с поведението през деня. Притеснявам се да не му има нещо. Как са вашите бебоци вечер, имате ли подобни състояния?

# 185
Нашите са на 4 месеца вече, гукат от едномесечни  и половина, вече си говорят помежду си Grinning
Антонио се обръща все по - често, вече се опитва и от гръб по корем. Същата жилка е като кака си. Матео е по - спокоен и по - мързелив,не се обръща още,но пък издава страшно много звуци и от много рано. Според мен за него ще ни трябва рехабилитация, но ще го обсъдя и с ЛЛ.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 07:47 от Marthina

# 186
  • Sofia
Мартина прекрасни са и двамата. Дано да са преминали трудните периоди при вас.

# 187
Вафличка, благодаря ти. Надявам се, на тръни съм всеки ден какво ново ще излезе.
Напоследък гледам снимки откакто бяха в неонатологията..ММ ме кара да ги изтрия, но не мога. Това си е част от техния живот и техния път, нищо няма да промени едно изтриване.
Все повече се обвинявам, че нямаха равен старт в живота, като другите, но.. минало, заминало. Важното е, че са живи, надявам се и за в бъдеще здрави.

# 188
Марти, прекрасни са 🫶🏻
Не се обвинявай, съвсем нормално е за близнаци ранното раждане и престоя в неонатология. Инфекция изкара и моят син и 80% от децата на познатите ми. Супер са си дребосъчковците, всичко ще е наред.

Моят сладур яко рита, държи си главата отдавна, вече дори не му я подпирам, опитва се да си контролира ръцете и донякъде успява и не спира да издава някакви звуци и да се усмихва 😅 доста е забавно вече

Вафличка - това с махането и ритането по време на сън мисля е нормално, казва се активна фаза на съня, при нас е същото през половината време от съня му. Само докато спи дълбоко е кротък 🤭

# 189
Марти, разкошни са младежите! Heart Eyes
Надявам се всичко неприятно да е зад гърба им! Flowers Four Leaf Clover

# 190
Марти, много са сладки 😍 и противно на всички аз смятам, че Матео прилича много на татко си, а Антонио и каката на теб. Живи и здрави да са, сигурно съм, че ще настигнат по всичко наборчетата си. 🍀
До скоро много мяташе ръце по време на нощния сън, сега малко се поуспокои ,но то един сън. Буди се всяка нощ по 4-5 пъти. Защо...ами не знам. Просто се събужда, често ако го завъртя настрани и му хвана ръбичките да не ги мята веднага заспива,  но това изисква да го взема от кошарата и изкарва по-голямата част от нощта при нас. Баткото ми спеше много спокойна,  но малкия направо ме побърква. И през деня вкъщи като спи на 30мин се буди, после още му се спи ама с рев го приспивам пак.  Все се надявам скоро да го израсте това.

# 191
Прекрасни близначета герои 🫠

На Ани днес сложихме втората доза ваксини и също днес стана на три месеца. Голям ден й беше днес и получи балон с хелий за награда - голям, червен и вързан ту на ръчички, ту на краче. Страшен кеф й беше да го кара да се движи 10/10 препоръчвам и за вас.
В момента съм я гушнала за трети опит на преспиване за нощен сън. Момента с прехвърлянето от мен в кошарата днес е по-сложен, стискайте ми палци

# 192
Прекрасни са момчетата, Марти. Силни и борбени мъже! 🙏🏼
Много “говори” нашата девойка. Усмихва се и се смее с глас, като е на кеф разбира се. Като цяло мога да кажа, че е спокойна, сравнявайки я с каката. Вечерите са ни различни. Има спокойни и такива, в които се налага рано-рано да я взема при нас. Последните 2 бяха такива, но през деня спеше по 4 пъти и това се отрази на нощния сън. Особено след 4:30-5ч вече е доста неспокойна. Ръцете се мятат до безобразие. Даже днес на едното й спане ме ядоса с тези ръце и й ги прибрах плътно до тялото, за да не ги мята. Усмихна се, засмука си бибата и заспа доволна.
Ние трябваше тази седмица да сме на ваксина, но я отложихме, заради бактерия в носа. Каката беше и тя и реших да пусна и на бебето носен секрет. Съответно излезе бактерия, но различна от тази на каката. Та от няма и седмица и двете са на АБ. Живи и здрави другата седмица ще я бием ваксината.

# 193
Здравейте от мен,
Нощния сън. Приспивам я към 8, 8:30 и става към 4:30 за хранене. Не знам дали защото махнах антистрес пелената й е с чувалче, но трудно заспива вечер. Около час почти борба, а до към 10 часа се буди и пак наново. В 4 часа пак същата история. А имаше период само я кърмя, оригвам и вече е заспала или я слагам в некстумито и си лежим двете. Сама си заспиваше пак. Сега гледам да не я вземам в мен, а просто й държа ръката. Миналата седмица беше почнала и в 2 да става и добре че беше майка ми да й я оставям в 5-6часа. През деня само в мен заспива и спи около 30мин така че вечер каквото спя'това е.
Балонът с хелий с 2 ръце препоръчвам. 1 седмица си играе и не й писв. Ползвам го да се нахраня на спокойствие 😀
Вие какви чувалчета за сън ползвате.това на енджълс беби не ми допада. Копчета, цип от едната страна..като тръгна да я оригвам и се вдига нагоре чувалчето и имам чувството, че я душа.
От кои памперси сте доволни?

# 194
O, ще търся балон с хелий, убедихте ме!

Ние сме с пелени Babylino и съм много доволна. Тествах какво ли не и последно се спряхме на тези. Попиват много добре, нямат парфюми, не запарват дупето.

Общи условия

Активация на акаунт