❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 22 109
  • 783
  •   1
Отговори
# 600
Браво на Ани! Хайде и тази нощ така 😏
Ние нощес пак будувахме. От 1:30 до 3:30.. явно някъде генерално бъркам с режима. Но не съм променяла нищо. Освен това първия час и нещо след заспиване вечер е много неспокойна и приревава. Вече започнах да си лягам с нея в 8 и нещо, то нищо друго не може да се прави..

# 601
И моите тук от няколко дни спят много лошо през нощта. Едно мятане, едно приреваване. Плюят биби, после си ги искат.

# 602
# 603
Всяка вечер като часовник към 12ч се буди и въпреки даването на биба, държането за ръка докато не го преместя до мен се върти. Така на този етап основно спи на спалнята. Но той и после се буди по сто пъти. Та първо да се научи да спи цяла нощ после ще го уча да е в кошарата 😅

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 10:59 от edelvais0404

# 604
Моята така се върти и плюе биба като е преуморена или недостатъчно уморена 🫣
На мен лично тоя ап който ви споделих много ми помага да изпреваря момента с преумората понеже на нея никак не й личи докато не стане крайно спешно. Днес пак се изумих колко бързо мина от енергично бебе докато четяхме книжката,  до заспало бебе.

# 605
Въпрос за приложениетп- ти закупи ли платената версия? На мен вече не ми предвижда дремките, защото не съм платила.
На мен лично тоя ап който ви споделих много ми помага да изпреваря момента с преумората понеже на нея никак не й личи докато не стане крайно спешно. Днес пак се изумих колко бързо мина от енергично бебе докато четяхме книжката,  до заспало бебе.

# 606
Все така правят моите, няма значение колко са спали или не са през деня. От зъбите е,ама чакам.

# 607
Въпрос за приложениетп- ти закупи ли платената версия? На мен вече не ми предвижда дремките, защото не съм платила.

Направих си втори нов акаунт за още две седмици промо 😆 Обаче наистина мисля да си взема платената версия заради тази предвиждаща функция.

# 608
Върнахме се ние от консултация - Антонио 7700, Матео 7900. По 69 см. Лл каза, че са добре. Черпиха ги по една ваксина. На Матео му остава една, на Тонката две. Не сме толкова зле. Grinning
Утре ще пускаме кръвни и урина, а на 07.03 сме на ехография на вътрешни органи.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 13:33 от Marthina

# 609
Аз работя с една близка, която се сертифицира при “Мамо спи ми се”. Иначе с каката съм работила с Аделина пак от “Мамо спи ми се”. Мога да дам контакт, ако искаш. Аз съм доволна. Когато работих с Аделина ѝ споделях, на моята близка и честно казано, тя ми даваше по-адекватни съвети и с нейна помощ доизчистих нещата при каката. Общо взето това което направихме сега е да съкратим дневния сън и да увеличим интервалите. Нощите все още не са идеални, но поне махнахме будуванията и ранните ставания. И аз си я вземам при мен да си я гушкам в някакъв момент от вечерта. Тя не винаги иска обаче 😀
В един момент явно ѝ става горещо и я оставям на разстояние от мен, като само съм си сложила ръката до нея или върху нея. В леглото ни е дядовата ръкавичка. Както по някое време на вечерта и тя се намърдва и ставаме четирима + английски булдог за разкош, който поне играе ролята на бял шум с хъркането си 😂

# 610
И аз да се отчета, че отдавна не съм писала. На 5 месеца е 7,400 кг. и 63 см.

Не знам дали се води захранване, но преди 3 седмици ѝ дадох за опита тиква. Бяхме купили да си изпечем и понеже ни запаше в устата и реших да ѝ дам да опита. Така поне като ме пита педито ѝ казах че е опитвала тиква. Миналата седмица, правихме крем супа от сладък картоф, та пак си опита от сварените картофи. Общо взето чакам да изчезне рефлекса с избутване с език иначе покриваме  всички други изисквания за започване на ЗВБ.

Вече се въртим свободно и на двете страни от корем на гръб, обаче не знам дали да се надявам на доброволно обръщане от гръб на корем. Понеже аз я завъртам, не я слагам направо по корем, е едно запъване, опит да се обърне преди още да е по корем.

За съня все още има вечери, в които се държим за ръчичка докато заспи. Уж се уморяваме с упражнения и въртене, но има вечери в които ѝ е трудно да заспи.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 08:30 от Merry-Ann

# 611
Мери ан ,много е сладка 🥰
Ох ние бяхме на гастро, заради проблемите с корема и продължаващите колики. Спрях захранването преди седмица, докато ни дойде часа. Та бяхме и смята ,че е с абкм. От днес е на специално мляко, като ще пробваме на две марки да видим как ще е. И въобще дали ще повлия е проблема де. Но и с тази диагноза абкм се хванах за главата, мислих,че само млечни не може да консумира ,а то и яйца, банан, някой меса...и тн итн дори още и аз не съм разбрала точно какво може и не може. Още седмица няма да давам пюрета със сиг, за да напаснем млякото и след това ако всичко е наред ще възобновим захранването. Но днес имахме драми с новото мляко и честно казано ми е много объркано.
Като изключим това, утре малкото ми момче става на 6м и наистина не мога да повярвам кога мина това време.

# 612
Marry-Ann, голяма красавица! Пу-пу! Animal Hatching Chick

Аз почнах захранването. До момента съм въвела тиквичка и картоф (в тази последователност). Днес беше денят за пащърнак- тотален неуспех. Явно ѝ идва доста силно на вкус и ще я пробвам с още по-разредена вариация, да видим. Ако ли не продължавам натам. С количествата не бързам да ги увеличавам заради повръщането (значително намаля като честота и количество на този етап).
Мисля, след като въведа 5-6 зеленчука, да вкарам и плод тип ябълка или круша. Вие кога въведохте плодове и като десерт или следобедна закуска?

# 613
Въведох плод след 3 -4 зеленчук, защото се запече. Давала съм круша и слива. Дадох преди млякото в 9и30 малко и след обедното хранене малко. Просто за въвеждане и разхлабване.  Иначе ще давам само в следобед нататък закуска по нататък.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 21:33 от edelvais0404

# 614
Ние също се дохранваме  с Аптамил АДЦ от миналата седмица, заради моите съмнения за абкм след консултация с друг педиатър. Захранвам я от един месец, но не сме много ящни яде около 120мл зеленчуково пюре вкарала съм почти всичко, което се предлага като готови пюрета. Като я гледам скоро няма да достигне порцията за възрастта си.При нас не се запича, но ходенето по нужда й е трудно, ако не й се помогне с присвиване на крачетата. Според мен не се е научила как да контролира мускулите още.. Neutral Face.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 16:08 от Kitana666

Общи условия

Активация на акаунт