❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 073
  • 783
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте и от нас. На 6м. 9400гр 71 см. Вече пробиха долните два зъба, имаше доста мрънкане преди да пробият, но мисля, че мина сравнително добре. Хапва си добре( личи си по килограмите). След всяко ядене сме като след война, защото той иска да си бърка в устата след това маже навсякъде, но се примирих и много се забавлявам. Много иска да лази, изправя се на колене вече и се отблъсква и чак се ядосва, че не става. От скоро е във фаза, в която ако ме види, че излизам от стаята започва рев… общо взето добре, че е кучето- най-любимото му същество. Радва му се повече отколкото на мен и баща му.

# 736
По колко пъти спят вашите деца и по колко време имат интервал между съня? Мисля,че вече му е време за 2пъти да спи, защото 3 път не мога да го приспя.

# 737
Зависи кога се събуди девойката. В сутрини, в които става около 6:30 имаме твърдо 3, че дори 4 дремки. През повечето време се събужда към 7:30 и в тези случаи е с 3 дремки. Ние все още имаме кратки дремки освен, ако не е в раницата или количката.
ИБ в момента са ѝ ~ 2.30-2.45 мин., като последният вечерта е най-дълъг обикновено и може да стигне до 3 часа без да се превъзбуди прекомерно и да настане драма.
Интересно ми е какви са сигналите за преход към 2 дремки. Ще ми е любопитно да споделите от опит, за да се ориентирам за какво да следя. Simple Smile

# 738
Това, което се получава при нас е, че се буди от втората дрямка в 16- 16:30 и когато опитам да го сложа в 19 да спи, то е едно ставане, обикаляне, играене и тн... в един момент се изнервя и му писва, но ако го сложа да лежи пък почва да реве, а часа вече е отишъл към 19и30 и няма за кога да спи ,предвид ,че си ляга в 21ч. Няколко дни си случва това вече и изкарва по близо 5 часа. Другото е че в дните когато спи примерно от 18и30 до 19 ,после е много крив като стане и му трябва един час да се разбуди и да спре да мрънка за всичко и да ни виси в ръцете. Днес реших целенасочено да пробвам да е с две, като втория сън да е по-късен, общо взето добре мина, ще видя и как ще е през нощта. Рано мш се вижда ама направо ми писна да се тормозя да го приспивам.

# 739
При нас като при В. Ако стане в 6-6:30 както е напоследък, в 8 и малко й е първата дрямка и за деня ги докарва до 4 дремки. Ако е спала добре през нощта и стане след 7 и нещо сме на 3 дремки. Последната е към 5:30/6, до към 7 и после към 9 за нощен сън.
Еделвайс, сина ми като мина на две дремки започна да ляга в 19 часа и да спи до сутринта. Така откара до скоро да си ляга в 19, ама вече си е по-голям, а и не можем да се организираме баш, та ляга към 9 и той.
Най-спокойния период като че ли беше като беше на 2 дремки. После беше драма преминаването на една дрямка, защото го форсирахме заради яслата. Но минава и това.

# 740
Моят е на 3 дремки. Ляга за нощен сън към 20ч, сутрин става към 7, после има една дрямка от 9:30 до към 10:30, после към 13 до към 15 и последна към 17 до 17:30, а през нощта става 1-2 пъти за ядене. Сам си го направи този “режим”, аз само се водя по него. Махнах 4-та дрямка и увеличих ИБ след като беше започнал да става рано, като една сутрин стана в 5:30 и ми преля чашата, не съм от ранобудните, 7 часа дори ми е ужасно рано, но свикнах 😅
С пюретата сме зле ние - максимум е изяждал 100гр, ама не го насилвам. Бързо губи интерес, обича сам да се храни и да маже навсякъде. Вкарахме всички зеленчуци, изприщи се от картоф (което не очаквах). Сега добавих зехтин и от понеделник вкарвам месата, след тях мисля каши и после  плодове. За жълтъка ме е страх и ще изчакам. Мляко не знам колко яде, имаме си към 8 хранения на ден, още го кърмя.

# 741
И моята е на 3 дремки. В момента интервалите ѝ са по 2:45, а само последния към 3ч. Започвам леко да ги увеличавам с по 10 мин, за да минем след около месец на 2 дремки. Става между 7 и 7:30 и нощния сън е около 21:15-21:30. Нощите са спокойни с редки изключения. С каката изтървах момента с преминаването на 2 дремки и съня ѝ беше ужасен много време, та сега гледам да стане плавно, а не когато вече е критично положението. Най-общо сигналите за махане на дрямка е ранно ставане преди 6ч, трудно заспиване за последната дрямка и развален нощен сън с будуване.

# 742
И моите са на три дремки и на мен ми е драма това, мисля че вече трябва да минат на две, ама как да го направя, не знам..
Стават грубо в 7 +/-. Първата е към 10, до около 10 и 30, обаче! Понякога правят един по - дълъг сън тогава и откарват до 11 и малко. После обикновено спят в количката от около 13 и нещо, до 14 и нещо. И следобяд от около 17-17:30 правят 30тина Мин. Кратки са им интервалите, в същото време имам чувството, че в количката могат да заспят и на първия час, което ме спъва от всякъде, правят кратки дремки, ден с ден не си прилича откъм спане и не знам как да действам.

# 743
Марти, и мен ме спъват разходките в количката и затова не мога да нагодя интервалите. При вас е добре май дневния сън, не е много като часове. Нощем как са?
Моята започна да се буди нощем по няколко пъти.. колкото по-голяма става, толкова повече се буди като че ли. Първите два три месеца спеше буквално по 7-8 часа без прекъсване и доста ме разглези. Но с това кърмене сигурно докато не я отбия ще си се будим нощем..

# 744
Антонио е проблемен нощем обикновено, но то при него няма значение колко е спал през деня. Матео си спи, той обича, ПУ пу.
Не знам, надеждата ми е ей сега като се постопли още малко,да започнем да излизаме преди обяд и след обяд и да успея да го направя прехода.

# 745
Аз понеже съм нетърпелива и директно махнах 4-тата дрямка и просто разпределих другите 3, не сме имали проблеми, веднага се адаптира ✌🏻 но пък нашия си е доста адаптивен и спокоен попринцип, та не знам.
Иначе излизанията и на мен са ми драма, понеже винаги излизам с колата (около нас няма къде да се разхождаме) и на връщане трябва да се правя на клоун, за да не заспи. В количката нямаме проблем - шанса да заспи е нищожен 😂

# 746
Днес станаха в 8 без нещо, ако успеят да направят по - дълга първа дрямка може днес да са на 2. Да видим.

# 747
За разходките с количката и при нас е същата драма. И туко що да е станала и да излезем до 15 мин е заспала отново. Аз излизам само когато наближи време за сън, иначе просто става страшно. Моята маймунка за сега не мисля, че и е време за 2 дремки, но ще се радвам да споделите опит като правите прехода, както се казва да сме подготвени (макар че всяко дете е различно). Иначе към момента ИБ при нас варират, но последния преди нощния сън го е заковала на 3:30 часа и това е. Ако някой консултант ми види “сметките” лошо ще им стане 😂😂 забелязала ли ли сте по колко сумарно будуват бебоците, понеже според мен това горе долу дава ориентир за сравнително спокоен нощен сън. Аз се старая съня дневно да не надвишава 3:15 часа (за момента така успяваме) и будуването е между 10:30-11 часа. През нощта пу пу не сме толкова проблемни. Пробужда се за биба и да наместим одеалото, че се е развила, като един път седмично и да поиграе около 20-30 мин 😂😂 но пак е сравнително приемливо

# 748
Като си гледам записките общото будуване около 11:30-11:45. Дневния сън гледам да не надвишава 2:30. Това е добрата формула при нас, но всяка дете си е с неговите нужди 😊
Нощния сън в общия случай е около 10ч. При нас големия проблем е колата. Качим ли се, без значения колко време е минало в 99% от случаите е готова да заспи. Ако се налага да ходим някъде, гледаме да съобразим иначе става мармалад режима 🤣
Прави някакви опити да се бунтува за последната дрямка, но за сега успяваме да я приспим. На първата я оставям да се събуди на около 40мин. На втората я доприспивам ако се наложи до 1:10-1:15 и последната, ако не се е събудила до 40 мин я будя. Оставя ли я повече на последната вечерта е с фал старт задължително. Сутрин около 5-6ч е неспокойна. Понякога бързо се успокоява и си доспива, но тази сутрин чак като я нахраних се успокои и заспа и се наложи да я събудя в 7:40 иначе щеше да си спи още.

# 749
Наистина всяко дете си има индивидуални нужди. Сина ми винаги е бил на горните граници на съня и с къси интервали, нощем си спеше и по 12 часа. Сега малката също не издържа големи интервали и си поспива. Зачетох се за преминаването към две дремки и единия признак е, да може бебето спокойно да изрържа интервали по 3 часа без да се преуморявя, другото е по-трудно приспива е за последната дрямка и тя да става все по-кратка или да измества много нощния сън. Та далеч сме за сега ние.

Общи условия

Активация на акаунт