❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 078
  • 783
  •   1
Отговори
# 720
Ох, само ние ли сме мързеливки 🤣. Където я оставя там си седи. Вчера я забелязахме с ММ за първи път да иска да стигне играчка. Много беше смешна, защото седеше и се опитваше да я стигне с ръце и крака 🤣.

За яслата при нас повече колебанието е къде.  Май си ни дърпа да се прибираме съм Пловдив, ама пък ще сме съвсем без помощ. Но пък аз си се оправям. Направихме си една пробна седмица тук. Тя обаче е регистирана на адреса ни при нашите и ще трябва да ѝ вадим настоящ адрес. Абе още го мислим.

# 721
Мери, не сте само вие спокойно. При нас активността по корем се изчерпва с това да се завърти в кръг или просто да стои и да си гризе нещо, като не й е кеф се обръща по гръб и така. Ако с протягане не може да стигне нещо просто се отказва. Не й харесва по-корем и това е. Виж да подскача права е нечии ръце може цял ден.. Joy

# 722
По колко грама ядат на обяд пюрета вашите и после дохранвате ли след половин един час да речем?
Моята яде половин пюре, от няколко дни вече й давам и месно. След около половин час си я кърмя за заспиване. Някак си ми се струва доста да й дам цялото бурканче (190гр). Иначе днес най-накрая се сдобих с домашно пиле. Довечера ще разфасовам, ще сготвя част от него и ще започвам да й правя домашни манджички. Оказа се мисията невъзможна да се намери пиле по това време на годината, но успях 😆 сега и един заек чакам да ми дадат, да имам да разнообразявам.
За двигателните умения, стои по гръб, по корем, обръща се и от няколко дни се задържа по няколко секунди седнала. Да пълзи не иска, само пищи и се нервира като не може да стигне някоя играчка. Но не се мотивира да се подмести и да я вземе. Но пък бърбори някакви неща непрекъснато и имам чувството, че покрай брат й доста бързо ще проговори и проходи, само и само да го стига. Голяма комбина са и цял ден му се хили на дивотиите. Колкото и да ми е тегаво да ги гледам заедно, когато той е на детска не мога така да я забавлявям, както той с присъствието си 😄

# 723
Яде по 180-190гр на обяд и едвам издържа до следобедната каша (след 4часа), която също е толкова като грамаж. Общо взето много си похапва. 😀

# 724
Яде.. различно! Sweat Smile
Днес например е от добрите дни и си хапна 100 гр. зеленчуково пюре за обяд, около 30 мин. по-късно я накърмих. Аз правя пауза между двете хранения, за да намаля вероятността от повръщане. Следобед си хапна отново около 100 гр. плодово пюре. Максимум досега е приемала по 130 гр. пюре и нито грам повече.
Някъде бях слушала/чела, че правилото е да се сложи 1 пред месеците, на които е бебето и 0 зад тях пак. По тази схема сега трябва да сме на 160 гр., но сме далеч от тях.
За момента аз си правя зеленчуковите пюрета, предстои да вкарам пилешко идните дни. Вървим малко назад, но аз съм споменавала, че правя плавно захранване заради рефлукса, чиито прояви намаляват, но не са изчезнали съвсем. Плодови пюрета купувам, защото няма откъде да намеря хубави домашни плодове на този етап.
Хубава вечер, момичета!

# 725
По 180-90 ядат и моите. Млякото им е сутрин и вечер по 230 готово. И пак нищо не бяха качили миналия месец. Grinning ама то не може по цял ден да си в движение и да качиш, нали. Няма как Grinning

# 726
Китана, почти същото е и при Дани. Тя даже и много не иска върти, въпреки че съм я виждала да го прави за да види нещо. Обаче бая време се застоява седнала. И сега иска да седи права, като я държа за ръце и се набира да се изправя.

Вчера с такъв ентусиазъм хапваше принцеса с кашкавал, че трябваше да я снимам. А пък любимата чесалка за венците е краставицата 🤣

# 727
Здравейте и от нас. Аз си имам едно голямо мече - 8,500 на 70 см вече 😅 Нас лично ни побъркаха тези дни по доктори. Бяхме на ортопед, който откри, че предозираме с витамин Д. Правиха и кръвни изследвания (освен рутинните) и се оказахме с доста 😂 Последва рентгенова снимка понеже не вкостява бързо и сега чакаме да започнем калций.

Освен това официално сме вече с диагноза - атопична кожа, та сега започваме повече да внимаваме. Даже ако някой е минавал през това ще помоля за споделен опит. Докторката каза да избягваме мъхести плодове и ягоди. Също така месо доста рядко, а за риба и млечни да забравя засега. Банята да е кратка и хладна и по 2 пъти на ден да овлажнявам кожата.

Със захранването сме добре. 2 заместени яденета по 190 гр и 3 млечни яденета 😅
С движението е нещо страшно. Искаме да лазим, но вдигаме дупето и забиваме главата, иначе около оста си сме топ 😂 Отделно желанието да стоим седнали е огромно.

Ние сега сме в говореща фаза. Откри, че говорейки привлича внимание и по цял ден сме в разговор 😂😂
Сега да се оплача вече съм депресия. В Пловдив го дават цяла седмица да вали без да спира 😭😭 Приемам идеи за игри 😅

# 728
Каката ни е с АД и беше с АбКМ. Какво те интересува?
Моите днес ще ядат червена леща за сефте, да видим. Матео има вече пробили зъбчета, Тончето няма. Той се мръщи на по - едрите консистенции, ама ще свиква, няма къде да ходи.

# 729
По скоро Марти с какво трябва да внимавам и дали някак мога да задържа повече пасивната част така да кажем, без да се възпалява. От сърбежа прави едно движение (имаме и на главата) и се бях стресирала доста, но се досетих 😂

# 730
Казали са ти вече - по - рядко къпане и с хладка вода. В критичните моменти каката не съм я къпала по седмица.
Иначе много се внимава с алергените - мляко, риба, мед, цитруси, ягоди и тн. Каката се обриваше и от домати си спомням.

# 731
Казаха ми също да внимавам и с моркова, понеже можел да се превърне в алерген. Забелязала ли  си нещо подобно? Също разбрах, че е хубаво да е на по-хладно, да не  се загрява много и да се избягва прякото слънце, за да не помага на сърбежа.

# 732
С морковите не сме имали проблем с нея, Матео се обриваше от моркови. Вече мина.

# 733
tdimitrova42 и аз уж си дойдох да се разхождаме из по-големите паркове, пък то взе че заваля. Поне вчера и миналия ден се възползвахме. Разходка в някой мол като краен вариант? Аз харесвам Плазата, че е най-просторна. От къде ви е надуваемата седалка? Безопасна ли е, че някъде бях чела че има такива, които са вредни. И аз искам, че да може да я оставям седнала за мъничко и да не се притеснявам че ще се катурне напред. В момента най-забавната игра е криеница на разни предмети. Или да рита или подхвърля една дрънкаща топка. А и да дърпа едни шарени кърпички. На нас много време ни отива в ядене и само следобед има момент, в който да се чудим какво да правим. По принцип тогава излизаме за кратко около блока.

# 734
Лошото е, че тя в мола по-скоро писка от колкото да е спокойна и да си релаксира 😂 Надуваемата седалка я поръчах от тему за около 15-16лв. Честно казано не е на 100% безопасна да я оставиш без внимание, защото отпред това “краче” всъщност е нещо като помпа и е меко, иначе настрани (моето чудо се мятка и се опитва да се обърне по корем в седалката) все още издържа теста. Подариха ни и едно друго, сега ще пусна снимка, там със сигурност няма как да се катурне толкова лесно, но разбира се, на нас не ни е интересно 😂

Може би ако сяда стабилно ще и е доста по-интересно, но при нас този етап още не е дошъл.
Merry-Ann по колко будувате, при нас 2 от ИБ вече отиват към 3 часа и просто тя самата започва да се дразни, че е “изяла” всички играчки, “изчела” всички книжки и така. След един такъв интервал даже косата ми е като на цирков артист 😂

Общи условия

Активация на акаунт