❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 147
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
хаха сладури
Нашата дама продължава да си върви фина - миналата седмица я измериха 63см и 6.4 кг. ЗВБ и на мен ми е много смешно и е голяма борба да не се смея като й гледам физиономиите...Днес яде броколи и никак не беше впечатлена. Сама си ги взима и като цяло нацелва устата, обаче като вземе да се почесва и резултата е по цялото лице Grinning

# 706
Ние сме 6.6кг. и 70см., височка върви и нашата госпожица. Със захранването вече вкарах трите първи меса и от днес започнахме с кашите като ще давам и плодови пюрета с тях. Мисля че при нас първо ще е прохождането, а след това лазенето. JoyИмаме желание само да стоим изправени и да наблюдаваме от високо иначе по корем може да се върти в кръг и до там. Все още не може да стои седнала стабилно.

# 707
Ние другата седмица сме на мерки, теглилки и ваксина, че пак болести из вкъщи се въртят… по мерене вкъщи е около 9кг и 72см на навършени 7м.  Да видим колко ще я изкарат в кабинета. Но сме много назад с ваксините. Все отлагаме, къде заради нея, къде защото каката е болна.
Лази вече доста бързо и уверено. Все повече прави очите за нормално пълзене, но не ѝ се получава много добре. Във войнишкото е като стрела. Особено като види кака си с някоя интересна играчка. Прави някакви странни опити да седне сама докато лази, но въобще не ѝ се получава и се претъркулва и пада. Много ѝ се радвам колко е упорита. Реши ли, че иска нещо няма значение, че не ѝ се дава. Тя намира начин да стигне до него и да си го вземе. От вчера прави опити да сваля играчки и от ниските шкафове. Протяга се и си издърпва каквото си иска. Сега разбирам защо вторите деца са толкова напористи в живота си. Те от ден 1 се борят за внимание, играчки и не се предават пред нищо 😂

# 708
И нашите си вадят сами играчки от коша. Иначе Матео също иска прав да стои и подскача, но може пък и да ме изненада и да пролази, въпреки че Лл каза,че според нея направо ще проходи.
Нашата кака не ми е лазила така като войник, директно си пролази на 4 крака и то рано - нямаше 8 месеца. Сама от легнало седна на 7 месеца точно. Малко ми е странно сега това лазене. Иначе Матео стои на планк постоянно, Тони на 4 крака, ама ще ме огрее ли нормално лазене, не се знае Grinning

# 709
Кога мислите са пускате децата на ясла? Май го говорихме, но пуст изпит мозък не помни. Чудя се дали ноември месец ще е твърде рано с годинка и два месеца. Опита и на майки с по-големи ще ми е полезен също.  Как се справихте с това реално непознати да ви гледат детето? Много ми е странно в момента и се чудя как да се пречупя

# 710
Аз мисля догодина по това време да тръгне. Каката я пуснах на 1,7г. Адаптацията не беше много лесна, но и тя е по-чувствително дете. Имам познати, които ги пуснаха на около 1,2г и такива, които чакаха до 2г. Всичко е индивидуално и според детето. Казват, че като са по-малки по-лесно свикват и по-бързо се развиват. Но пак си е до дете според мен. Каката мислех на 2г да я пускам, но забременях и за това тръгна на 1,7г. Доволна съм, че се реших. Беше ме страх и бях притеснена, но решението ми беше добре за детето. Разви се бързо, научи много неща и стана по-социална с децата. До преди това беше много резервирана.

# 711
Големия ми син също е септември, пуснах го ноември. Тъкмо беше проходил що годе стабилно. Адаптира се много лесно и бързо, плака седмица сутрините само. Там се разви много, на две вече говореше като голям човек. Забавляваше се, научава нови неща и тн. Но наистина си е до дете. На мнение съм, че по-рано е по-лесна адаптацията.
Малката обаче мисля да я пусна и аз догодина по това време, да мине тегавия грипен сезон. Аа и със сина ми трябваше да се върна на работа по-рано, сега се надявам да ми е по-спокойно.

# 712
Привет!

Ние ще кандидатстваме за прием от есента, но не вярвам да я приемат. По принцип, ако по някакво невероятно стечение на обастоятелствата я приемат, ще забавя максимално преди да я пусна (мисля, че може до началото на ноември, ако помня правилно де).
Имам доста неизвестни в работен план, тъй като при нас вече няма работа от дистанция и може да се окажа в ситуацията да трябва да започвам на ново място есента. Нямаме кой да ни помага, така че за мен вариантът е смесен режим на работа и редуване с таткото. За частна ясла също ще се оглеждам разбира се, но и там се оказва, че на повечето места в квартала ни има списък с чакащи.
Като цяло имам много неизвестни, така че малко по-напред във времето ще ми се избистри как точно ще действаме.
Иначе да, от сега гледам да се подготвям психически, че няма да сме си по цял ден заедно всеки ден, но това отделяне е част от израстването. Но, ако трябва да съм максимално искрена, ако имах такава опция, бих пропуснала яслените групи. Simple Smile

# 713
Ние също ще кандидатствам за есента но надежди почти нямам за прием. В тази връзка, ако случайно сте чували отзиви за яслените групи в 75 ДГ Сърчице или 178 ДГ Сребърно копитце, ще се радвам да споделите.

# 714
Моето момче днес прави 7м. Преди няколко дни бяхме на контролен преглед (нали беше болен, вече за радост е добре) ,та минахме и консултация направо. 8,600 и 70см пак го премери като мин месец. На мен не ми се вярваше, защото е израснал някой ромпъри, та вкъщи го премерихме 72см.
От две седмици някъде лази по стандартния начин и е много бърз, познати чак не ми вярват, че е пролазил толкова рано. Но той е страшна фурия, не се спира. Изправя се по мебелите на колене ,взима неща, понякога забравя, че не може и с двете ръце да взима докато е изправен и пада ,та в резултат е син по главата. Общо взето по цял ден го дебна вкъщи къде ходи и какво прави, че все е в белята.  Да стой стабилен обаче още не може. Сяда докато лази, но винаги се подпира с една ръка.
Бяхме на гастро, официално е с диагноза абкм. Вече има и направен протокол за млякото . До година и 1м няма да приема млечни, след това ще му направят тестове в болница и ако не реагира ще опитаме да го захраним. С другите храни ще е на принципа проба грешка, давам всичко ако реагира го спирам. Та миналата седмица му дадох оризова каша и цяла нощ го боли корема от нея, дадох и на другия ден, резултата беше същия. Явно и към ориза има някаква непоносимост.  Ще правим и тест за 20 алергена, да видим ще излезе ли нещо.
На ортопед сме тази вечер ,надявам се всичко да е наред.
За яслата...баткото го пуснах на 1ги 10м, така се падаше ,за да си започне от началото на учебната година. Не е имал проблеми с адаптацията ,но многоо боледуваше и буквално първата година, присъствени в офиса ми бяха около 5-6дни в месеца. Мое лично мнение е , че под 1г и 7-8м са малки и аз предпочитам да не посещава. После вече и те самите почват да търся контакт с други деца, а и разбират и говорят повече. Сега си се пада да е на 2год и да си тръгне със началото на учебната година. Та плана е такъв за сега. Но като си помисля пак за боледуването и лошо ми става...с баткото до преди да излезна в майчинство имах детегледачка, та се надявам пак да мога да използвам, защото зимата баткото го спирах за месец два. Лятото със сигурност не бих пуснала детето на ясла ,за да може да си ни е свободно за разходки и пътувания, а и като знам колко бързо минава времето и расте мисля да се възползвам максимално. Та моето лично мнение,че ако не се налага да се връщате на работа, по-добре бъдете с децата си до тези 2 годинки.

# 715
Вчера бяхме на консултация 7,400-68см. 6м и 7дни.
Със захранването сме до никъде. Няколко зеленчука и дори не иска да ги яде. Само картофът ѝ харесва, но няколко лъжици и до там. Не я насилвам, но се надявам все някога да прояде😂.  Като фурия е от средата на 4м, върти се като пумпал. От началото на месеца се опитва да пълзи, но малко не схваща какво да си прави ръцете и краката😂 Факт е, че успява да се придвижи. Днес вече зае поза за пълзене и на няколко пъти се придвижи.
За яслата не мисля да я пускам, ще имам доста отпуск и мисля да си я гледам до колкото мога. Има АБКМ и май алергия към морков, и ако не я израсте ще ми е трудно с приготвянето на храна и за ясла.

# 716
Ние ще кандидатстваме и ще отложа до ноември най - вероятно.
Еделвайс, радвам се, че вече имате диагноза, макар и да е тежко с алергиите (знаеш, че ми е до болка познато), но все пак имате яснота.

# 717
Само на мен ли ми се струва странно това, че всяко трето да не кажа второ бебе е с АБКМ? Какво ги предизвиква според вас тия модерни болести и непоносимости? Thinking

# 718
Kitana, за съжаление не е само това.. ще видиш като поотрасне малко и тръгне на детска, то са алергични ринити, астми, дихателни проблеми и всякакви алергии.. и като идем на лекар казват, нормално е.. повечето деца са така сега..
Не знам на какво се дължи, въздух, храна, може би още от нас тръгва и им го предаваме.. но масово имат по нещо децата.

# 719
Вчера това си говорихме с приятелки,че гените и болестите имам чувството,че са еволюирали. Много се изменихме като нация, много светли деца се раждат, а преди години предимно бяхме с тъмни очи и коси. Моите и тримата са русоляви и светлооки. Аз съм с тъмна коса и очи, ММ с тъмна коса и пъстри очи, прихванали са от баби и дядовци.
Така и с болестите.

Общи условия

Активация на акаунт