Инвитро или инсеминация?

• 809
  • 18
  •   1
Отговори
Пускам тази тема, защото сме пред дилема от тип "нероден Петко". С мъжа ми (и двамата сме на 41 г.) сме се насочили към асистирана репродукция. Проблемът е, че искаме две деца, но мен ме съмнява, че (живот и здраве) след първа бременност ще мога да забременея пак предвид възрастта ми.

Нямам бременности. Това са ми резултатите на хормони:

TSH 2.28
Free T4 18.3
LH 6.88
FSH 14.7
Estradiol 235
AMH 0.51

FSH е висок, антимюлеровия - нисък. Затова също ме притеснява дали инсеминация би била успешна. На мъжа ми спермограмата е в референтни стойности.

Затова инвитро ми се струва по-удачно от инсеминация, но ме плаши как ще ми се отрази инвитро процедурата. Ще ми се изчерпа ли яйчниковия резерв, който и без това е доста намалял? Но пък искаме и второ дете, а при инвитро може и да замразим ембриони, нали? Това възможно ли е с една пункция или няма да са достатъчно яйцеклетките?

Да добавя и че в момента ни е по-важно да направим процедура, ако е възможно и преди новата година - не държим да кандидатстваме по фонд, парите не са проблем. Възможно ли е толкова бързо да станат нещата?

Също освен това, което съм написала не ми е известно да имаме други физиологични проблеми за забременяване. Насочихме се към асистирана репродукция заради проблеми в секса и тъй като няма за кога да губим време в още опити.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 16:33 от shadowpanda

# 1
Според мен минете направо към инвитро ,и се насочете към Турция щом ще се самофинансирате ,тук нямат особен подход към дамите след 35г.
Може да замразите ембриончета ,ако ви останат или пък да върнете направо двечки .
Каквото и решение да вземете ви пожелавам успех и скорошен резултат .

# 2
Според мен минете направо към инвитро ,и се насочете към Турция щом ще се самофинансирате ,тук нямат особен подход към дамите след 35г.
Може да замразите ембриончета ,ако ви останат или пък да върнете направо двечки .
Каквото и решение да вземете ви пожелавам успех и скорошен резултат .
Благодаря!
Ще го правим във Пловдив или Стара Загора. Няма как, мъжа ми няма как да отсъства от работа...иначе той най-много иска две деца. Проблемите до голяма степен са от стреса на работа.

# 3
И аз мисля, че няма смисъл да губите време за инсеминация. Направо към инвитро се насочете.
Всичко е възможно. Може още с първата пункция да изкарате достатъчно зрели Я и да се оплодят и развият както трябва.
Щом не може да пътувате Турция, тогава по добре се насочете към София. За Пловдив ембриолозите не са много подготвени, а те имат ключова роля в целия процес. За Стара Загора нямам наблюдения.

# 4
Ако кандидатстваме за фонд дават до 6 хиляди лв., нали? Не съм сигурна дали ще се класираме и в момента искаме да станат по-бързо нещата, ако е възможно преди новата година.
Бързането е, защото в момента съм без работа, а отлагам търсенето на друга, защото не върви да отсъствам в изпитателен срок поради инвитро процедури....Ходя в NewLife в Пловдив, но не е решено какво ще се прави засега и кога, последните два месеца ме пращат по изследвания. Другата седмица ще ми правят цветна снимка.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 18:03 от shadowpanda

# 5
Пускам тази тема, защото сме пред дилема от тип "нероден Петко". С мъжа ми (и двамата сме на 41 г.) сме се насочили към асистирана репродукция. Проблемът е, че искаме две деца, но мен ме съмнява, че (живот и здраве) след първа бременност ще мога да забременея пак предвид възрастта ми.

Нямам бременности. Това са ми резултатите на хормони:

TSH 2.28
Free T4 18.3
LH 6.88
FSH 14.7
Estradiol 235
AMH 0.51

FSH е висок, антимюлеровия - нисък. Затова също ме притеснява дали инсеминация би била успешна. На мъжа ми спермограмата е в референтни стойности.

Затова инвитро ми се струва по-удачно от инсеминация, но ме плаши как ще ми се отрази инвитро процедурата. Ще ми се изчерпа ли яйчниковия резерв, който и без това е доста намалял? Но пък искаме и второ дете, а при инвитро може и да замразим ембриони, нали? Това възможно ли е с една пункция или няма да са достатъчно яйцеклетките?

Да добавя и че в момента ни е по-важно да направим процедура, ако е възможно и преди новата година - не държим да кандидатстваме по фонд, парите не са проблем. Възможно ли е толкова бързо да станат нещата?

Също освен това, което съм написала не ми е известно да имаме други физиологични проблеми за забременяване. Насочихме се към асистирана репродукция заради проблеми в секса и тъй като няма за кога да губим време в още опити.

На ваше място бих минала на инвитро- аз имам перфектни показатели и пак имах 3 неуспешни инсеминации и сега ми предстои първи трансфер в петък. Съжалявам че си губих времето и парите с това а не минах направо към инвитро
 Имам същия страх от лекарствата и самата процедура но засега всичко е чудесно и нямам никакви странични ефекти  и всичко е най много 6 седмици като време
 Аз имах 26 яйцеклетки и 10 ембриона от 1 опит. Рядко няма никакви яйцеклетки по скоро може да са с лошо качество но това няма  как да се види предварително
Успех

# 6
Здравейте момичета,на 11 ден от трансфер съм, знам че трябваше да изчакам до 14 ти , но просто не издържах, не спирам да го мисля и днес пуснах кръвен тест и ми излязоха резултатите, но съм на преглед в Афродита след близо седмица. Как мислите , дали всичко е наред и трансфера е бил успешен?

# 7
Да, успешен е. Лека и спокойна бременност!

# 8
Момичета,търсих ,търсих тема и не знам къде да пиша,затова пиша тук. Имам нужда да споделя! 😭 Днес получих отрицателния резултат на четвърта инсеминация в Селена. Сега не знам какво са правя. Много съм объркана и напрегната . Дали да сменя клиниката? При Ставрев съм,от него оплаквания нямам. Имам познати забременели при него,имам и такива които казват да не си губя времето там. Нямаме сериозни проблеми аз и ММ. Но док казва,че сега следва ин витро. Явно сме с неустановен фактор-така ли се води не знам. Имам позната ,която на 6та инсеминация забременя и роди. Дали да продължаваме в инсетата ? Малко ме е шубе от ин витрото. Хелп!

# 9
Защо те е шубе? Аз много съжалявам, че не стартирах директно с инвитро и си изгубих около година с тези инсеминации, при нас също нямаше установен проблем и докторът се чудеше как е възможно при толкова хубави показатели да не стане, ами не стана, минахме на инвитро и се получи от първия път. Действай смело, няма за кога да отлагаш поради страх.

# 10
Защо те е шубе? Аз много съжалявам, че не стартирах директно с инвитро и си изгубих около година с тези инсеминации, при нас също нямаше установен проблем и докторът се чудеше как е възможно при толкова хубави показатели да не стане, ами не стана, минахме на инвитро и се получи от първия път. Действай смело, няма за кога да отлагаш поради страх.

Първо,че психически много ми влияят самите процедури и неуспехи . Второ ,че има риск от много усложнения. Инсеминацията е по-лека процедура .

# 11

Първо,че психически много ми влияят самите процедури и неуспехи . Второ ,че има риск от много усложнения. Инсеминацията е по-лека процедура .
Че е по-лека, по-лека е, но няма място за сравнение по параграф успеваемост. Ти си знаеш най-добре, но от опит ти казвам,че не е толкова страшно, колкото си мислиш.

# 12

Че е по-лека, по-лека е, но няма място за сравнение по параграф успеваемост. Ти си знаеш най-добре, но от опит ти казвам,че не е толкова страшно, колкото си мислиш.

При един и същ лекар ли правихте инсеминациите и ин витрото?

# 13
Да, във Варна. Като цяло изобщо нямах позитивна нагласа за инсеминациите, някак си усещах, че няма да са успешни, но лекарят настоя, понеже нямахме реален проблем, а и бяха стъпка към одобрение за инвитро по фонда, така че минахме през тях.

# 14
И аз общо взето бях така настроена. И нашият доктор каза същото . Ин витрото отрази ли ти се по някакъв начин ?

Общи условия

Активация на акаунт