Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 487
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 150
По-големите количества кашкавал замразявам на парчета и вадя по малко.

# 151
131 нови отговора!
Какво правище вие . Ще почвам да чета назад.  Дано ми стигне вечерта 🤣
Купих си брашно от елда.  Търси  търсих и като го открих вече не помня какво щях да направя с него 🤣
Поръчах малко бански . Мм Ще ме води на море😃
Връщам се да ви чета.
На всички ❤

# 152
Елдата добре ли е за нас?

# 153
Да се оплача, гледах различните видове скрининг от линка на Беки. Ами, то май само за рак на маточната шийка е налично в Пловдив...Всичко останало е "В процес на сключване на договори.", ха ха.👻 Чувствам се дискриминирана.😂
Дани, Папчо е много готин. С червен "шлейф" ли е или от снимката така изглежда?🙂
LieToMe, браво!🙂 За сирената- най-лесното е да замразиш/вакуумираш на парчета или да го ядеш натюр на парчета. Иначе варианти много- всякакви запеканки със сирената вътре или отгоре като коричка, рулца с шунка, пълнени гъби. Стекове от карфиол със запечено сирене отгоре. Карфиол или броколи със сирена. И едно много приятно и хрупкаво нещо, което препоръчвам с две ръце- чафъли (chaffles) в гофретник. Слагаш в гофретника от настърганото сирене, после разбито яйце, отгоре пак настъргано сирене и печеш. Стават много хрупкави.🙂
Stryper, четох някъде, че кафето помагало при подагра. Имаше обяснение, но не стигнах до края...
Има си повечко вгх в елдата.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 00:59 от dolce miele

# 154
Големи количества кашкавал ги стържа и прибирам на пакети във фризера.
Днес готви патешки бутчета, много добре се получиха. Бяха на промоция в магазина, та реших да разнообразя.
Забравих да се похваля, че кефирът ми не само се събуди, но направо процъфтява. Joy Почнах по малко да хапвам и от гъбата, много се множи това чудо!

# 155
Добре де,не би ли трябвало като ям месо да не ми скача захарта,че аз до сега като съм си я мерила у дома не ми е била толко висока...

# 156
Явно не ядеш само месо.

# 157
Еми този път уж го бях издокарала да е по-мазно,въглехидрата ми беше от 4-5 маслини и магданоз...

# 158
Аз ям въглехидрати в момента защото кърмя. Не са теста, баници и баклави, де.
Шарпи❤ се изгуби

# 159
Не знам каква ти е медицинската история, Борислава, но до колкото забелязвам, си на няма и месец на някакво режимно хранене. Не очаквай като с магическа пръчка да ти падне до нормални стойности захарта след като спреш да жулиш сладко.

# 160
Висок ми е инсулина,захарта ужким е добре,но на 60 минути ми се вдига,та явно и тя не е добре.На моя глава не пия хапчетата и експериментирам да нацеля нещо,което да ми нормализира нещата без лекарства,та всичко ми е ново и се уча още,притеснено ми е да не объркам някъде нещо,а ще правя грешки със сигурност,докато разбера всичко.Шокира ме тая захар при положение,че не съм яла въглехидрати и даже и кръвно вдигнах...

# 161
Недей да се шокираш и да си причиняваш високо кръвно. Помисли колко години ти е отнело да се докараш до тук и се приготви да ти отнеме някакво време докато се поправят нещата. Просто не се получава от днес за утре. Месец горе-долу само отнема адаптацията и това при условие че си сравнително стриктна. Направи си план на действие и си го следвай. Проверявай как се движат нещата от време на време, но не се стресирай излишно. Стресът не е полезен, той също те тегли назад.

# 162
Ще меря захар и освен да добавям 1по 1,че да знам кое как ми действа и да знам от къде ми идва проблема.Единствено ме е страх като не ги пия тия хапчета да не си отворя по-голям проблем и да стигна до диабет,че там нещата не са симпатични.Тялото ми ще се чувства по-добре рано или късно само като я няма тая цялата захар дето я поглъщах...

# 163
  • на острова на мечтите
Натка, точно тъй. Много обича Папчо горещ чай. Ама мен ме е страх да не се  попари, защото чашата ми е големичка. Как помниш, бях го писала преди почти година , че налита на вряло?
Долче, опашката му е червена.
Дара, добре завърнала се 😚
Днес готвих какво ли не. Зелен фасул в доматен сос. Свински пържоли в гърне с малко горгонзола за обяд. За вечеря гъби в гърне и пак наденички с един листен зеленчук горчивичък, който май само тук расте. И много хубави марули пресни си купих. Измити и  центрофугирани за през седмицата, че иначе нямам време да мия и после ги хвърлям.
Шарпи и в другата тема я няма 🤔
Айде сладки сънища 🌃

# 164
Борислава, време трябва. Много време, а не хапчета. Аз ги пих 2 години. Преди тях свалих 10 кила, докато бях с тях 5, които обаче пак качих. Промяната в кз - почти никаква. Пуснах си изследвания тия дни, точно над първото ти включване са, инсулина ми е по-добър отколкото по време на хапчетата, б12 е мнооого по-добро, от хапчетата пада, кз на гладно и тя си е ок, гликирания си е същия. Хапчетата са по-скоро временно средство, начален тласък или пък за хора, които няма да коригират диетата. Поне това е моят личен опит. Колко ти скочи кз?

Общи условия

Активация на акаунт