Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 482
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 135
  • на острова на мечтите
Оооо, Долче се завърна🤗Мерси за съвета, ама моите мравки са от тези най-мъничките, май им казват " панелни ", или нещо подобно. Пръскам, мажа, ама няма край.  Ей го принца с голямата лъжица, в която му сипах горещ чай, че иначе искаше в чашата.

И Фнимавай с "белият прах" 😂  Да не започнеш да виждаш розови кончета.
Тайс, 🤗 На моят гофретник не можах да му уцеля вместимостта и все ми изтича сместа извън гнездата и се маже навсякъде по плота Гущер ,👍
Днес наденички в тиган с оцет, вместо вино. Идеята и реализацията са на ММ. Вкусно се оказа. За вечеря сланина, малко кашкавал и мортадела.

# 136
Това с гофретника ми е редовен номер - все има и около него Grinning Тъкмо взема да нацелвам колко да сипвам и тя сместа свърши... Накрая сипвам малко по-малко пък голяма работа че може да не стигне до всички ъгли.
Особено имам и един мини, супер стават и много бързо че те са и по-тънки, обаче и там ако не съм правила скоро е голямо налучкване. А дали съм правила скоро в него - познахте, не съм Grinning Мразя да го почиствам, друго си е на другия дето е 3в1 и му се свалят плочите да си ги мия. С малкия правя, струвам и все не ми изглежда добре почистен. И преди като имах такъв дето гледам че на Тайс формичките са като сърца, пак така му се ядосвах. Остана у бившия ми мъж навремето, той го поиска... като си купих със сменяемите плочи установих че ми е направил услуга Grinning
Много е сладък папагалът, ти май и преди беше споменавала че налита на топли напитки.

# 137
Гущера още си пие хапче за подагра. По половинка Аденурик. Сигурно щяха да ми го спрат и него, но се прехранвах три дни със свински дроб преди да ида за изследване. ПК ми беше в норма, но в горната част на референтните. Инак откакто съм на режима, с едно-две изключения в началото, проблеми не съм имал. Ям тлъсто, карантии, червено месо, зелена шума. Бира и вино не употреблявам, но ми се случва да мушна по 50 ракия или мастика веднъж-дваж седмично.

# 138
Здравейте дами,

Аз съм мъж на 45 години. Имам установена ИР/метаболитен синдром от над 15 години за което вземам Метформин 3х850мг. КЗ на гладно винаги ми е била около 5,8-6,1.  Преди 5 месеца след коронарография ми откриха сериозни запушвания на 3те главни артерии захранващи сърцето - над 90% в следствие на холестеролни плаки. Поставени са ми 2 стента. Сега пия много лекарства. КЗ се е повишила и вече е 6,5 - 7,2 сутрин.(в листовката на статините пише, че влияят) Лекарите ми казаха, че единственото което мога да направя е движение и животински мазнини изключително ограничено. Поради тази причина наблягам на постни храни, но това са картофи, ориз, тестени изделия като губя контрола със сладки изделия. Правилно ли разбирам, че вашите разбирания са точно обратните - много мазнини и никакви въглехидрати?

Извинявам се, че не съм чел голяма част от темите!

# 139
Здравейте Simple Smile

Аз се включвам да попитам - някоя от вас, ако е пила Сиофор 500, получавала ли е пищене в ушите?

Започнах да го пия, но след месец спрях заради изследвания и изведнъж започна да ми пиши лявото ухо. Започнах отново да го пия и сега пищенето се усилва

# 140
Когато кръвната ми захар е висока или прекалено ниска, имам заглъхване в ушите. Какви са стойностите при теб?

# 141
Здравей, biggigo!
Да, тук не се страхуваме от животински мазнини, но и не съм чула някой да има твоите проблеми. А дали няма да ти се отрази добре, ако махнеш болшинството въглехидрати и почнеш да ядеш полезни зеленчуци, месо, което не е тлъсто, риба, а мазнините да са ти от авокадо, зехтин и маслини. Сладкото със сигурност е проблем и за холестерола ти и за ир. Нека и другите да се включат.

# 142
  • Sofia
biggigo, здравословното ти състояние звучи много сериозно и не бих си позволила съвети без да съм медицинско лице, за да не те довършим тук. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако имаш излишни килограми при промяна в хранителния режим много внимавай да сваляш бавно, защото при отслабване в кръвния поток се отделят молекули от метаболизираните мазнини и могат окончателно да запушат артериите ти.

# 143
Stryper, мислиш, че пробожданията по тялото са заради камъка в жлъчката ли?🤔

Да. Гастроентерологът каза, че са от тях, а и след като спрях кафе, шоколад, жълтъци и патладжан, не ме сърби/пробожда толкова. Принципно може да са от някое лекарство или на нервна почва или... честно казано не знам.

Мисля да предложа на майка ми да отиде на този скрининг. Благодаря за информацията, beki!

Имам един развалящ се праз и ми се иска да направя баница с него.

# 144
Здравейте дами,

Аз съм мъж на 45 години. Имам установена ИР/метаболитен синдром от над 15 години за което вземам Метформин 3х850мг. КЗ на гладно винаги ми е била около 5,8-6,1.  Преди 5 месеца след коронарография ми откриха сериозни запушвания на 3те главни артерии захранващи сърцето - над 90% в следствие на холестеролни плаки. Поставени са ми 2 стента. Сега пия много лекарства. КЗ се е повишила и вече е 6,5 - 7,2 сутрин.(в листовката на статините пише, че влияят) Лекарите ми казаха, че единственото което мога да направя е движение и животински мазнини изключително ограничено. Поради тази причина наблягам на постни храни, но това са картофи, ориз, тестени изделия като губя контрола със сладки изделия. Правилно ли разбирам, че вашите разбирания са точно обратните - много мазнини и никакви въглехидрати?

Извинявам се, че не съм чел голяма част от темите!
С уговорката, че това е форум и аз не съм лекар, ще си кажа мнението.
Очевидно, с всичките лекарства които приемаш, състоянието ти не се подобрява и вървиш към диабет, ако не си вече там.
Тези плаки са резултат от години неовладяно състояние на хронично възпаление, което руши кръвоностните ти съдове, а холестеролът се опитва да поправи местата, на които се получават наранявания на епитела на съда. Обикновено плаките се образуват на определени места по съдовете. Първо винаги в артерии и второ на места, с висока турбуленция на кръвта. Нито статините, нито ограничението на животинските мазнини ще помогне на състоянието ти. Съжалявам да го кажа, но то ще продължи да се влошава, ако следваш сляпо мейнстриим съветите.
Първо, трябва да намериш начин да намалиш хроничното възпаление в тялото си. Най-лесно тов астава с ограничение, ако не пълно елиминиране на въглехидратите - НВВМХ, кето, карнивор. Вторият начин е елиминиране на мазнините - веганизъм.
Най-лошата комбинация в храненето е приемането едновременно на въглехидрати с мазнини, тоест тялото ти да е на двете метаболитни системи. Тук е малко трудно да се обясни/разбете нюанса и какво точно се има предвид. Говоря не за в една храна, а за начин на хранене.
Самите статини оганичават производството на холестерол в тялоно като отрязват метаболитния път много видоко в дървото от процеси и вместо да изпишат вежди, вадят очи. Малкото им положително действие се отдава на лекия антивъзпалителен ефект, който имат, но реално не са спасили нито един живот. Статистическата разлика в смъртността при пациенти приемащи и не статини е толкова миниатюрна, че може да е и статистическа грешка.
Холестеролът е от изключителна важност за мозъка, за хормоните и за почти всеки биологичен процес в тялото. Изкуственото му ограничаване с лекарства е преливане от пусто в празно.
Демонизирането на животинските мазнини поддържа заблудата, че високият холестерол е виновен за каквото и да било. Тук са намесени финансови интереси и политика за това няма да се отплесвам.

Та с две думи, първо си пристрастен към захар и второ, вегетарианството или почти вегетарианството което ти препоръчват, няма да ти помогне с нищо.
Съветът ми е да започнеш да се интересуваш активно от темата и да четеш много, (най-добре не само български източници), защото безрезервната вяра в лекарското съсловие, предписанията му и съвременната медицина, ще те доведе или до безвреме край или до дълги години страдание.

# 145
Днес е събота, а аз имам малко време за любимата ми тема.
Гущер разкошни места си посетил. Снимките са много хубави.
Честит празник на всички вчера!

Да се похваля първо, днес 55,800 кг. На 172 см. Юни месец мислих, че е невъзможно. Joy На 05.11 прегреших много, че бях в командировка и нямаше друга храна освен кетъринг, все пак не ядох много, просто пътувах със самолет на отиване и връщане и реших да не гладувам. Както и да е, високо приключи в момента, в който се прибрах. Joy
Бърз въпрос и молба за рецепти - имам 1 кг едам и 500 грама гауда - мъжа ми пазарувал. Joy Как и в какво мога да ги оползотворя бързо. Имам и гъби. Ще ходя и за месо, така че моля за помощ.
Магнезий пия глицинат и аз, но забелязах, че отзад пише, че има и оксид .. Скоро ще свърша и няма да купувам вече от него. Така като гледам обаче, във всеки глицинат има и оксид, но не пише кое колко е.
Моята несериозност с домашните тренировки продължава и още не съм се наканила да ги започна пак .. Много съм зле!
Днес и утре съм решила да наготвя няколко неща наведнъж, че през седмицата ми е много тегаво.
Карфиолово пюре правя напоследък веднъж в седмицата и даже ми е по-вкусно от картофеното.

# 146
Аз лично гаудата и другото бих ги рязал дебело и ял натюр. Така бих ги оползотворил. Много ги обичам.

# 147
Много гауда, много едам, много нещо.
Аз от тия работи взимам, ама хапвам малко, че и от малко ме запичат.
Онзи ден ми влезе мухата /Сладко е виновна/ за пица от патладжани. Хубаво се намухах ,обилно кашкавалец имаше.
Следващото ми ще е пица от карфиол. Ще взема, ще го смеля на чопъра, яйца като в рецептата и воала.
Чудя се само дали да не туря бадемово брашно. Или като за пръв път да опитам без, нататък експериментите.

# 148
  • 🌊
По-миналата седмица правих пицови комбинации. Най-ми хареса карфиол с малко бадемово. Чист карфиол не стегна толкова добре, с кокосово имаше странен вкус, а с универсално тесто беше най-зле - една мазна, разпадаща се структура

# 149
Хм, може би си права. Значи бадемово или лешниково.
Може би лешниково, че нещо заседява.

В някои рецепти дават в карфиоленото тесто извара или сирене. То може и двете.
Ти как го прави. Само яйца ,карфиол и брашно ли?

Общи условия

Активация на акаунт