Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 24 850
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 120
Гущерът мисля, че беше с подагра.
Да, и пи първо лекарство, но бързо му го спряха. Той си е отначалото на нашия режим.

Ще каже какви пируети прави, че се оправи.

# 121
Борислава сериозно ли сега се сети мазнина да добавиш Grinning

Ех, и аз така в началото забравях мазнината.
Не е хубаво, не е хубаво хич.

# 122
Ще гледам да измисля нещо да добавям някъде мазнина,ама къде да я слагам хич не ми теква...мислех за вечеря да направя свинско в гъбен сос със сметана,ама няма пък при нас сметана и ще трябва друго да мисля.Ще се разровя в старите теми за рецепти Grinning
Гъбките с масло на тиган, много добре стават, те носят.
Иначе не е зорът мазнина да слагаш на всяка цена, просто не си пълниш стомаха с фуража а с предимство по-същественото. На салатата я маслини, я авокадо, я зехтин - зависи какво обичаш. Ама така не колкото да я кажеш че си сложила ами да има. Свинското ти стига да не е някакво по-постно, няма много какво да му добавяш още мазно, то си има.
Сега, има го и моментът че ако това хранене е много различно от досегашното, има и някакъв период в който се приспособяваш и ти, и храносмилателната ти система. Различните храни се обработват с различни ензими и прочие, бактериалната флора също - тези неща искат известно време. Отначало може и по-лесно да ти става тежко, особено от месо - някои са с по-ниска киселинност в стомаха от нужното, този проблем някакси се замита и всеки смята че само много висока е проблемна. Но си дай време де, не хвърляй кърпите още в началото.
Проста храна, щом ти става тежко по-лесно. Понякога повече неща омешани стават по-трудни за храносмилане.

За подаграта - ПК се вдига при разбутване на теглото и сваляне, това по принцип, дори само на общо основание. Ако има и от преди това подагра, както беше и при Гущерът, си го предупредихме да не се изненадва ако получи някоя криза отначало. Ако правилно си спомням, познахме но каза че е минала леко в сравнение с очакваното. Той да каже как са се развили нещата.
Имам приятел който беше със страшно много наднормено тегло, вече не е с чак толкова много защото свали драстично и продължава. С подагра си е от много години, то оставаше и да не е като знам какъв начин на живот водеше... давала съм го за лош пример тук. Вече мога за добър да го давам, гордея се с него. Май още си е на Милурит, той е на лекарство от много време, че и май нещо което вземаше за високото кръвно налягане също зле влияеше на ПК. Не е ставало дума скоро, бях му напомнила че може да очаква някоя криза в началото че мина и на строго кето от раз. Май не е казвал да е имал драми. Сега при свалени 30-40 кила (не знам с точност и затова така пиша), тепърва му редуцират и наместват терапията за кръвното, защото естествено там проблемът вече не е какъвто беше.
Но това че се вдигала ПК от ядене на месо... скърцам със зъби като го видя ей така на общо основание. Вдига се не от пържолата, а от салама и прочие глупости, както и от много зелении. И от много въглехидрати също се вдига, ако е там въпросът - ПК е противовъзпалителна и си има роля в тялото. При висок инсулин не е рядкост да е висока и тя.

# 123
Ох, от колбаси как се вдига.
Какво нещо изживях.
Ама тогава тамън беше минал полу вегански период, след който никакъв успех и се насочих към месото.
Логично не към месо баш, а към колбаси.
И набарах един евтин и вкусен. Вкусни консерванти.
През ден го ядях. Какви болки, какви подувания по пръсти ,крака, колене. То направо израстъци.
Само тоз колбас махнах и нивото на пикочната бързо спадна, но недостатъчно.
Е, после постепенно и си оправих храната, ама като видях, че подуванията, зачервяванията ги няма, викам на прав път съм.

# 124
Също може от някои меса, които са киснати в някакви неясни разтвори. Трябва да се внимава какво месо се купува и от къде.

# 125
Утре отивам на воаяж, и съм подготвена, нищо, че за обяда съм си поръчала свинско джоланче и овчарска салата.

И разрезът за Елорка 😀

Има още толкова, другите са с шунка, но вече са пакетирани.

# 126
  • Sofia
Изглежда вкусно! От какво е?

# 127
Изглежда вкусно! От какво е?
За 4 гофрети- 4 яйца Л, 1 пакетче крема сирене, около 250 грама саламурено сирене и от брашното на Долче 😀. Балчо, микс смлени семена.
Вътре мазах с крема сирене, има кашкавал на тънко и китайско зеле. Слепвам, докато са врели, за да се разтопи кашкавалът. В другите плънката е само зеле, шунка и крема сирене.
Става и с други неща, тук сме " факири" на гофретите 😀. Ако имам пушена сьомга, маслини и домашна майонеза, плънката е  мммннняяяммм 😍. Ядат я и конвенционални приятели, и то, с голям кеф.
Правила съм и солена торта за предястие, с наш вид руска салата. Вместо картоф, алабаш.

# 128
  • Sofia
Супер , мерси Таис!  Flowers Hibiscus
Това брашно Балчо из кои вериги се намира?

# 129
Долче каза, че го има в Кауфланд.
Аз го взех от магазина на Женския пазар за кафе и подправки, от там си вземам тяхната марка бадемова паста.
С бадемово брашно става беличко. Това е мургавичко

# 130
Вкусни разрезииии Kissing Heart

Миналата година носи на Витоша.

Балчо съм срещал и в Т маркета.
Може и във ФФ да видиш.
Но има на графа в магазина за ядки.

Виж магазините на Вержи 2010 къде ще ти е удобно, там има всякакви брашна. Супер магазин и много изгоден.
Оттам взимам бадемово, кокосово и там каквото ми трябва.

# 131
Тайс, страхотни гофретки!😍 Не можем да си опазим "манджите" от "конвенционалните" хора значи, всичко ядат с кеф...😅   
Да, купувам брашното на Балчо от Кауфланд. Около 2,50-2,80 лв струва опаковката от 200-250 грама. При добавките за печене стои, не при другите брашна. Балчо имат и брашно само от ленено семе (което съм виждала и в други магазини)- мисля, че е с по-малко вгх, обаче пък е "още по-мургаво".😀

# 132
Долче, затова съм увила във фолио другите 😀.
Аз не съм стисната, но в нашия рейс още от сутринта започват да минават една след друга с кексове, баници, бАнбони, все накой някакви поводи има. Аз не пипвам. Но ако прегладнея, като си извадя кутийката, и всеки иска да опита. Ще ги разрежа тези и на още по две 😀. Предния път ми излапаха желатиновата баничка и трябваше от една бензиностанция да си купувам ядки.

# 133
Ходих до центъра да питам за скрининга и включва: преглед при лекар вътрешни болести + кръвно-захарен профил + гликиран хемоглобин + урина + ехография на щитовидна жлеза ми казаха на регистратурата. Записват за скрининг само за четвъртък, може да се запише час по телефона.

# 134
Мерси, Беки!
Ще видя дали имам време в някой четвъртък.
Това си е сериозно. Ама чак на профил не смятам, че е нужно. Нали правих 2 седмици след началото на режима. То стойностите ми бяха под 5😀. Ама аз , нали не закусвам, едно яйце сгънах варено. За обяд бяха кюфтета с домашна лютеница. Само гликираният ми алармира тогава. Пък джипка ме " разконспирира" тогава, че нищо ми нямало и искам да съм болна от " модерната болест". Златна ми е тя 🤣

Общи условия

Активация на акаунт