Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 24 848
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 105
Да, помня ги и аз тези коментари.😉

# 106
ГИ е толкова субективно, че няма на къде. С други думи абсолютно неприложим на практика, освен ако всеки не си изгради собствена база данни.

# 107
Има начин и за това - срещу десетина лева дневно се пада някъде, носиш CGM и пробваш храни и си знаеш кое колко ти е вдигнало... С малката уговорка че по-добре бих ги оползотворила за пържоли тия пари, тъй като особено в първите месеци нещата се изменят доста, та и ИР не е на същия хал и тия неща не вАжат баш същите измерени Grinning
А и то пак показва само КЗ, а инсулинът е неизвестно колко за целта.
Нали се чува че щели да излизат устройства и за инсулина да може човек да си го мери, ама кога ще е, какви ще са и колко ще струват - не се знае.

# 108
  • 🌊
Преди малко ми сервираха нова бомба. Имам подагра и цялото нещо звучи ужасно, но и режимните ми храни намалят доста. Има ли някой, който да е имал това приятно съчетание и какво е ял?

# 109
Много ще е добре да може да си следиш инсулина в домашни условия,за мен ще е идеално както нищо не ми е ясно в момента.Нещо ми се струва,че тая диета няма да е за мен,че днес съм на 600 калории,яла съм 2 пъти.Гледам да не ям често,но като се наям и нямам място за още ...а трябва да погълна 70 грама протеин с моето тегло,да ям максимум 3 пъти и хич не го виждам как може да стане.Все си мисля,че при мен ще стане само като сваля килограмите.Без драстични диети.Да махна захарта ,тестото и може би млечните,че фрапето си го жабурех по цял ден...
Че с тази диета ми се струва,че ще докарам друг проблем,че ядете много бе хора Grinning аз не мога да го събера това ядене.

# 110
А със системно недохранване смяташ че много ще прокопсаш ли? Не се заяждам, питам от любопитство как си го представяш това и защо ядене на достатъчно храна ти звучи драстично, а ядене на прекалено малко храна не.

# 111
Може ли да напишеш какво си яла за тези 600 калории днес? Че аз обикновено на 1 ядене ги омятквам, а може и повече, а не смятам, че ям много, по-скоро нормално.

# 112
И на мен ми е любопитно какво включват две хранения за общо 600 калории. Вероятно немазно пилешко филе и зеленчуци почти без мазнина?😊

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 17:49 от dolce miele

# 113
Нали и аз това казвам,че е много малко и ще си докарам още по-голям проблем.Калориите са ми малко и протеина ми е малко,а количеството,което изядох ме засити...
Иначе за закуска ядох риба тон,за обяд свински котлет с маруля.

# 114
Преди малко ми сервираха нова бомба. Имам подагра и цялото нещо звучи ужасно, но и режимните ми храни намалят доста. Има ли някой, който да е имал това приятно съчетание и какво е ял?
Да, моя близка. Махай зелениите, НЕ месото.

# 115
Натка беше споменала по-назад колко е блудкав магнезият и' на прах. Това ме подсети аз каква напитка си сътворих преди няколко дни.😆 Какао, блендирано с парченце масло, малко сол и малко ванилия. Много вкусно се получава (понякога слагам канела вместо ванилия). Да, ама по погрешка бях сложила малко калиев цитрат вместо ванилия🤣 (и двете са бели на цвят и стоят в еднакви малки бурканченца едно до друго). Отпих от напитката и се зачудих защо има такъв странен вкус- с тръпчиво-горчив привкус накрая. Не бях сложила чак пък толкова много сол, а съвсем малко...Бързо се сетих защо е странен вкусът де, веднага щом погледнах към бурканченцата... ☺️ Сега вече внимавам към кое бурканче с бял прах посягам /въпреки че са си надписани/.😀
Борислава, на мен ми изглежда като да е имало много малко мазнини в тези хранения.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 18:05 от dolce miele

# 116
На мен ми звучи като да са били детски порцийки тия храни - или това, или нещо сметките пропускат част от храната... То вярно че тепърва и вечеря ще се добави към тия 600 ама колкото и да не съм фен на приказки за калории, малко храна е това за пораснал човек.
Иначе като някой дето е склонен да си напълни стомахчето със салата щото много обича - да кажа че и тя пречи понякога. Вкусна ми е, ама като ми пречи да си изям съществената храна, салатата е по-малко вече.

# 117

На какъв режим си?

Висока пикочна и то много съм имала, но преди като бях дебела.
С режима се оправих.
Ако си на нввмх, може би зелениите махни както съветва Невър.
Лично аз обаче нямам драма с пикочната от както съм на режима.
За използването на лекарства не мога да дам съвет, аз ги купих преди много години, нещо не ми беше добре от тях и ги разкарах. С промяната на храненето и пикочната намаляше.
Може да опиташ и с някакви добавки за висока пикочна, но не разбирам много.

Така е Нати, пречи салатата. Аз ги и намалих и заради стомашните драми.
Преди два дни случайно салатата ми стана по-голяма, ама и зеленчуци имаше  и в манджата. Задушени зеленчуци с пиленце. Ами тежко ми стана за два дни напред.

# 118
Гущерът мисля, че беше с подагра.

# 119
Ще гледам да измисля нещо да добавям някъде мазнина,ама къде да я слагам хич не ми теква...мислех за вечеря да направя свинско в гъбен сос със сметана,ама няма пък при нас сметана и ще трябва друго да мисля.Ще се разровя в старите теми за рецепти Grinning

Общи условия

Активация на акаунт