Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 611
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 315
Таис, чакам всичко да излезе. Просто пуснах това до момента.
А витамините до 10 дни.

# 316
Елора, в добрия смисъл го казах за триглицеридите.🙂 помня, че и преди ти бяха подобни. То от Хома индекса можеш да налучкаш глюкозата каква ти е.😀 Ама е странни, вероятно о са забравили да въведат стойността.😂

# 317
Абе и мен ме притесни как е сметнат индекса.
Ама звъннах. Казаха, че имат проблем. Ще бъдат качени.
Ох, добре че е било в добрия, че аз първия път се стресирах, ама Неве ме успокои.
Сега още по-ниски, де да знам.

Мислех, ако е ок, да не ходя при тази "лекарка"
Ама ще отида.
Ще има да фучи, що съм пуснала урина и тия другите витамини.
Joy

# 318
Елора, обърни обаче сериозно внимание на феритина.

# 319
Някой беше казал назад да не мъча с въглехидратите,че съм още прясна и слушам и изпълнявам.Ама нещо не ми върви без грам.Днес ми се получи това ядене,обаче ми благнееше много от сметаната и съм забравила какъв чревоугодник съм като ми е вкусно,та съм тъпан.Ще ритаме с малки да изразходя малко енергия,че ще се кача на тавана до после.Браво Елора,тоя инсулин е супер.Ти си задминала и скалата даже за добър инсулин,всички да се хвалим с добри резултати.
Въглехидрати от марули и прочие трева повечето хич даже и не ги броим, то там колко да изядеш? Няма те да те объркат, просто гледай да не си пълниш стомаха основно с такова, че ти май се и оплакваше че не успяваш да ядеш достатъчно от по-същественото. Но за гарнитура ей така да има нещо отстрани по-свежо и по-цветно - чак толкова няма нужда да режеш. Те и въглехидратите в зеленчук са повечето фибри, ти дори не ги усвояваш тях. Сега както вече е сезон за туршийки, кисело зеле - също са добре, че и пробиотик там.

Долче, то ми беше ясно че по картинка не можете го позна какво е, защо мислиш че се пошегувах че ще те конкурирам с десертите Grinning На нищо не мяза, но пък много вкусно стана. Ама писах какво е, за всеки случай, че то при нас всякакви нетрадиционни комбинации може да има Grinning

# 320
Как да му обърна внимание? Joy

Освен желязо да пия. Лошото е, че наболяват малко червата и стомаха се бунтува, ама какво да правя.
От магнезий ли трябваше да е далеч желязото?
И кафето и млечни? Нали?

Ей ся джурнах едно желязо.

Като свърши, ще купя нежно желязо този път.

# 321
Натка, заприлича ми на гъбена супа❤, не знам защо.
Елора, с желязо обикновено. Ама е важно да се знае какви са и желязо, ЖСК. Хемоглобин има ли изследван?🤔

# 322
По принцип и проблеми като SIBO също могат да причинят дефицит на желязо, та ако имаш евентуално и други неща да те навеждат на това, виж и в тази посока нещо. С желязо са доста видове добавки, май не всички причиняват такъв стомашен дискомфорт, но не съм запозната с точност кое какво.
Иначе да, далеч от млечни заради калция, далеч от кафето също, не помня какво още имаше. Витамин Ц към него, ти май си вземаше и без това.

Долче, то както изглежда на хвърчила цялото, може всичко да е, само фантазия да имаш Grinning

# 323
Абе чревцата съм ги закрепила като че ли.
Имам обилен цикъл иначе, може и заради това. Едната гинеколожка ми го каза, че се наблюдава при жени с обилен цикъл и е хубаво профилактично да се приема.
Само дето след цикъл пийвам три дни по 1 желязо и приключвам. Явно не е достатъчно.

# 324
Борислава, всички сме минали през шока. То и мозък да преустроиш, и режим да нагласиш, че и да възстановиш щетите, не е лесна комбинация. При мен беше лесно, защото " от балкона" четях темата , а още не знаех, че съм си за нея. Но пробвах режима от любопитство и за 3 месеца свалих 4 кг, с уговорката, че аз съм 168 висока, а макс тегло ми е било 71, но понеже цял живот съм била 55- 60, та си беше множко. И като си видях кз 6,4 , и директно влязох тук и се представих 😀. Веднага минах стриктно на режима, то мозъкът ми блокира. Нито сладко ми се ядеше, нито хляб. А доволно си угаждах преди това. Но. Не обичах салати, за мен доматът беше салата. На първо време почти на карнивор бях, те хората тук казват кое и как, и си пише всичко в началото на темата, ама накуп не можах да се справя. И добавки  не пиех. А трябваше! Та на първо време направо биех дупарата в тавана от радост, но една година по- късно си бях докарала гликиран 6 и инсулин 11. На режим. Да видиш колко бързо " заобичах" и спанак да рупам, и зелени салати, и магдоноз на песто. Има тук една симпатична съфорумка Невър , тя е на карнивор и е екстра. Но за моето телО не е добре. Та виж поне да си купиш магнезей и Омега 3, и прави магданоз на песто с чесън, зехтин, орехи, слагай после настъргано твърдо сирене и лапай.
За една седмица още не си се адаптирала. Но ще стане, ще видиш !

Гущерчо, добре си се посрещнал на родна земя, екстра си е бългапската скара 😍.

Нати, това изглежда разкошно. Ще си правя със заквасена сметана, кефирът още е в камерата. Все му се каня и така си остана.

Елорка, като те пита ендото защо си пуснала урина, я питай защо пх- то ти е 5. То това е въпрос за милиони, ама я се направи на завайкана. Да ти даде насоки.
Кога ще ходиш при нея?

# 325
Със заквасена сметана също би станало супер, просто аз така или иначе искам да пробутам в менюто си и кефира, и желатина възможно най-често Grinning И ръгам вътре каквото ми дойде  при тях - както се видя - от печена тиква до кисели краставици и чесън Joy

# 326
Оф,  какво да я питам тази, тя от инсулин не разбира.
Иначе пх ми беше 6 като не пушех.
Ще я видя за щж какво ще каже.
Може би в четвъртък или петък да отида, не знам, ще видя.
Отпуска съм сега, та ги правя тия щуротии.
Мен ме притеснява дали ще ми помогне за тсх, за друго явно не може.
За последен път отивам при това същество.

# 327
Вие така да бяхте казали,че може Grinning При мен явно става по-лесно да ги ям тия храни,защото ми харесват,ама няма кой да ми ги готви.Та сега по цял ден готвя и обикалям,тоя кантар и инсулин,ако не са трепнали значи проблема е от не знам къде.Елора аз защо реших,че това нома е инсулина не знам.Такива изследвания за витамини и подобни не са ми пускани и другия месец мисля да пусна на гладно как е инсулин и това нома май е важно не съм стигнала до него,та ще пусна и витамините да си видя,че дефицити при тях си създават проблеми и ще хода при друга ендокриноложка да видим дали ще каже да го пия метформина,или може да мина и без него.Чета много,но явно като ми е на готово информацията не става,трябва да ми изникне въпроса в главата и тогава да намеря отговора,та сега го изследвам от игла до конец и ще го разбера,но на мен ми е нужно да има последователност Grinning та тъкмо щях да питам за фибри от къде да набавям,но вие пък казахте,че може зеленчуци.А ядки четох някъде,че бадеми стават?Че по-рано по цял ден мелех някакви,но май доста неподходящи.Плодовете за сега няма да ги вкарвам,но по-натам може да добавя поне ябълки.Учудвам се от волята си,като опре ножа до кокала,чак се замислям дали не дойде момента да разкарам и цигарите,та да се знае,че съм желязна. Grinning Още нещо се сетих...от къде се набавя кютен,че четох,ще и той е важен.

# 328
Не са зле бадемите, но първо че нито е добре по цял ден да ядеш нещо, нито са за наяждане и по принцип ядките... за наяждане са кифтетата Joy Така де, не само но мисля че ме разбра. Пък вече покрай тия мръвки или яйца не пречи да туриш малко салата и туй-онуй, да стане по-интересно. Аз обикновено готвя наведнъж протеина за няколко хранения, пък въртя това което слагам до него че да не е съвсем едно и също, никак не е лош вариант и спестява време без да губиш качество и да го мислиш много.
От плодовете ти казахме дребни плодове - всякакъв вид дето името му завършва на -berry... опасявам се че ябълките не са от тях Grinning Ягоди, малини, къпини, боровинки и де да знам какво още да изброя, замразени също стават.

# 329
Тези май ги има наистина замразени,ще взема утре да сложа 4-5 в чинията.Не се притеснявайте ясно ми стана,че протеина ми е за основно ядене,другото е като за украса и вкус да придаде различен.Хич няма да излапам 100 грама бадеми,ми ей така 5-10 колкото да има и някакви други витамини допълнителни,че още не съм се организирала какво да пия,имам едни на допел Херц тук(не са разтворими и нямат подсладители),ще ги допия тях и ще го мисля.Горе долу стигам с четенето за тая ИР и за храненето,та ще го разуча и ще ми е по-лесно да се ориентирам сама какво може и какво не може.До въглехидратите стигнах,че може бавни,а не бързи,че до сега ги бърках бавните,че са сладкото,брашна и тем подобни вкусни гадости Grinning

Общи условия

Активация на акаунт