Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 647
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 810
И аз това го забелязах,че е много по-евтино да ядеш месо,отколкото боклуци.20 лева харчех сутрин само,сега толко ми отиват за цял ден.Пък и съм се наяла,та дрънкам.Преди от това "тирамису" как подскочих,явно нямам хал хабер как да се храня,че до сега като се наядех се пръсках по шевовете,стане ми тежко,уморено,пък ми се и придреме.Сега хапна и пращя от енергия.Ама тоя глад нещо не ми е същия като преди,аз чак не мога да разбера,че съм гладна...освен преди де,че нещо си огладнях преди,ама пак не е същото като да ти стърже корема,да къркори и да ти в гадно от глад.Ще направя някой ден,тест за толерантност,но май нямам проблем с млечните,че преди се почувствах много добре от това,не ми се поду корема и подобни.Може би пък е само към прясното мляко...
Dironi 1авокадо,2връзки магданоз,1ч.л.песто от босилек(ако намериш босилек още по-добре)аз си сложих и 1 скилидка чесън,ако не обичаш не слагай,зехтин и сол на вкус.
И аз съм нова в групата и не ми е ясно всичко,та не мисли,че всичко трябва да плува в олио за да има мазнини,че теб май мазнините те притесняват.А нищо не ти пречи да пробваш и да усетиш сама резултата.Аз също съм с Хашимото и ИР,докторката каза никакво мазно и хапчета...познай дали я слушам,пък ще видим на 6ти как ще ми е инсулина на гладно поне.

# 811
Елора, да, това е млечна сметана без захар. Някакъв стабилизатор видях, че има. Ще се разбие, ти само я охлади и спазвай технологията и ще стане. И няма да е "тъпа сметана".🙂
Ако използвам само био или пасищни продукти, тогава ще ми е по-скъп отпреди режимът. Но това е, защото аз и преди режима не съм налитала на боклуци и като цяло не съм купувала почти нищо пакетирано (а, ако съм купувала по нещо, то е било рядко). Не съм пиела подсладени газирани напитки и сокове.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 21:57 от dolce miele

# 812
А много важно за стабилизатора, да не го ям всеки ден това.
Иначе е годна до 17 януари.
Покрай празниците мога да спретна нещо. Сигурно същото ще да е, само дето ганашче отгоре мисля.

# 813
Споменах го, защото не видях да е уточнено. Иначе то е ясно, че няма как да си издоим лично кравите и да си събираме сметана.😃 В повечето сметани има карагенан примерно. За мен не е драма, защото количеството за цялата опаковка ще е минимално, а не консумирам ежедневно някакви големи количества сметана.

# 814
Те и за карагенана спорят последно вреден ли е или не е, иди разбери накрая на кого да вярваш Grinning Той да ни е кусурът. Почти всяка сметана го има, а пък всеки да си решава вече.

# 815
Така е. Аз за себе си съм преценила, че не ме спъва точно миниатюрното му количество в цяла опаковка със сметана и си консумирам животинска сметана. Все пак не се изхранвам само със сметана. Виж, не бих направила компромис да използвам растителна (хидрогенирана) сметана, ако ще и да докарва вкуса на животинската...

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 22:37 от dolce miele

# 816
О не, растителна в никакъв случай. Каква ще е тази растителна.
Палмово масло. Не мерси.

Подготвих си днес продуктите за обяда за работа утре.
Извадих замразено пилешко 180-190 грама да е. Нарязах патладжан, праз.
Утре малко ще сваря пилето, после ще задуша със зеленчуците. Ще сложа и замразени чушки, нямала съм пресни.
И този път със свинската мас.
И като че ли с тази мас ми е още по-лежерно ходенето до тоалетната.
Интересно, много интересно Kissing Heart

# 817
Растителните са си хидрогенирана мазнина. Т.е. все едно маргарин. Те и сухите "сметанки" за кафе, и в 3в1 пак такава гадост слагат.
Но те на растителните мисля че отдавна нямат право да пишат сметана, пишат продукт за разбиване или нещо от сорта май беше.

# 818
Само че много често "забравят" да напишат хидрогенирана или не е мазнината в растителните сметани, маргарини т.н. (ако не пише нищо конкретно по въпроса, аз приемам, че са хидрогенирани мазнините- напълно или частично).
Ако сте разтваряли суха сметана или 3 в 1 в хладка вода, ясно ви е как изглеждат мазнините в тях.😉 Не искам това нещо в тялото ми.

# 819
Не се заглеждам особено по такива, но то какво да ми пишат - на мен ми е ясно че тя ако не е хидрогенирана ще е във вид на течно олио. А очевидно не е. Тя иначе не че палмовата мазнина е вредна в пакетираните неща, ами това че тя е предимно хидрогенирана в тях, че да е по-трайно всичко.

# 820
Гледам, че понякога пише нещо за емулатори. А в италиански сайт преди години гледах как да си направим вкъщи "здравословен маргарин"- не че щях да си правя маргарин вкъщи😂, не помня изобщо как съм попаднала на рецептата. Та ноже и да има начин да се докара консистенция да не е течно. Но хич не съм наивна и не вярвам, че в масовата продукция избягват хидрогенирането или други технологии, които не са ок. Все пак целта им е продукцията да издържа дълго, да е изгодна, да не се разваля и да имат повече печалби, а не загуби...😃

# 821
То може и да може просто да не е течно, но на теб ти трябва мазнината да се насити (хидрогенира) за да не може да се окислява тепърва като се нагрява или като стои нещото на рафта. За това е цялата работа с хидрогенирането, не е само за консистенция. В течен вид повечето мазнини не траят така, особено най-изгодните.

# 822
Така де, трябва им трайност (и повече печалби) на производителите на маргарини и растителни мазнини.😀

# 823
Можете ли да споделите ако някой е правил баклава с еритритол на прах, вместо захар?
Почвам да мисля за коледните ястия и как да се вмъкна и аз в консумацията им, без много до си навредя 🙂

# 824
Можете ли да споделите ако някой е правил баклава с еритритол на прах, вместо захар?
Аз се пробвах да направя млечна баклава с малко захар. Много зле беше.

Общи условия

Активация на акаунт