Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 561
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 960
Единствената разлика от други дни е, че един колега черпеше за РД и взех 4-5 фъстъка на гладно. Не вярвам да е от това.

# 961
Добро утро! Според вас, има ли нужда от допълнително обременяване? Това са изследванията на майка ми, на 66 години е. Минахме през две лоши диагнози, които са отхвърлени уж... Но покрай всичките скенери и ЯМР-та се видя, че има следи от инсулти по мозъка. Неврологът каза, че има някой рисков фактор като високо кръвно, кръвна захар, холестерол, който не е под контрол и е причина за инсултите. Затова покрай изследванията, които назначи, напусках и ей този списък долу:

https://i.postimg.cc/3xFtd2Sg/Screenshot-2024-11-27-08-39-24-32- … f1cc5ba480b12.jpg

https://i.postimg.cc/jq6nVvLQ/Screenshot-2024-11-27-08-40-12-29- … f1cc5ba480b12.jpg

Накратко:
Глюкоза: 5.45 mmol/l [3.60 - 6.10]
Инсулин: 8.66 mU/l [2.60 - 25.00]
Гликиран хемоглобин: 5.50% [4.0 - 6.0]

Как ви се струват?

Нещото, което ме гложди е, че тя е тук от три седмици и не се храни както се храни в тях. Отделно е и притеснена покрай всичко. И тези изследвания май не отговарят на обичайното й хранене.

# 962
Здравейте
Най-после се завърнах от почивката и ме посрещнаха едни дъждове ветрове абе студове. Веднага поправих тази грешка и букнах следващата.  Тази година няма да съм домакиня ще опънал кълки по пясъците.  Та менюта и подобни хич не ме вълнуват. Има кой да се грижи 😃
Дестинацията е Малдиви 😃
Бриа Добре завърнала се. Тъкмо влязохме във форма и хоп като с магическа пръчка излязохме от нея сега пак тела ще ваем😃
Поне вече знаем как 😃
Шарки липсваше мац❤

# 963
Dara20, нищо аз взех да се приемам такава каквато съм 😁
Въобще спрях да се терзая за всеки един килограм отгоре ☺
Днес
Сутринта кафе с малко берита - специално ходих и си купих.
Обяд - спаначена супа
Вечеря свинско със салата.

# 964
Бриа, ти беше станала " теларка". Още помня онази снимка, дето синът ти ти я беше направил.
Не знам какво е положението при теб сега, но продължавам да смятам, че си свръхкритична.
Дарчето свали много килограми, като се върне на работа, пак ще е " клечо". И двете знаете как.
Аз не мърдам от едни кила и това е. Сега съм 168 на 65, искам още поне три надолу, но тялото си ми хареса тези и не го мъча 😀

# 965
  • В центъра на моретата
Бриа, по спомен от снимки, които си пускала - виждаше се добра форма. Можеш да си я върнеш, стига да си мотивирана. А мотивацията не трябва да липсва при жените. Е, и при мъжете, но тяхната не винаги идва навреме. Изключвам Гущера Laughing

Момичета, пускам една статия, за тези, които имат проблем с ЩЖ  https://nauka.offnews.bg/meditcina/chesto-sreshtano-lekarstvo-za … -zagu-201203.html 
Нямам представа дали е на 100% вярно, но съм склонна да приема голяма част за истина. Добрее е да се прави скрининг.

# 966
Здравейте, моля за мнение за резултатите ми. След 9 месеца режим, като в последните 3 месеца разхлабих режима, включих по една ябълка на ден, бобови два пъти седмично, моркови. Ясно, че е било рано за разхлабване, но най ме притесни високата глюкоза.

Ноември 2024
Глюкоза на гладно 6,07 mmol / l
Инсулин 8,36 iu/l
Homa 2.26
Гликиран хемоглобин 5, 13

Май 2024
Глюкоза на гладно 5,76 mmol / l
Гликиран хемоглобин 5, 57

Февруари 2024 преди режима
Глюкоза на гладно 6,35 mmol / l
Инсулин 10,89 iu/l
Homa 3,07
Гликиран хемоглобин 5,85

Също от електролитите, Натрия е на долна граница, а хлора на Горна граница. Мисля, че заради ниския натрий имам едни гадни моменти, но как да го вдигна, без още да повишава хлора?
Ph на урина 5. Това добре ли е, на долна граница е. Защо?

# 967
Хм... тая глюкоза да кажем че може и инцидентно да е толкова, все пак е моментна стойност. Гликираният хемоглобин пък е спаднал още, според мен виж дали е редовно висока или просто този ден по някаква причина. Не те знам имаш ли глюкомер евентуално вкъщи да се проваряваш.
За ниския натрий ми минават едни идеи дето биха ти ударили рамо и за рНто евентуално... натриев цитрат. Което си е сода бикарбонат, угасена с лимон и спокойно можеш и вкъщи да с иго правиш. Всичките цитрати свалят рН така или иначе, повечето затова се радваме на магнезиевия защото си е с един куршум две гарги. При теб би билотака с натриевия евентуално.
А калият как ти е?

# 968
Заек, един мъж над 40 ако няма шкембе е или много беден, или много болен. Моето почти изчезна и вероятно съм много болен... Cry

# 969
Natka, благодаря
Ами, реално и при трите изследвания глюкозата на гладно не е ок.
Започвам да си мисля, че има и друга причина. Например това, че Т3 на щитовидната не ми е оптимален. Или проблем със суртешен кортизол (само това не съм изследвала още)
Ето ги минералите

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 20:53 от steli4ka s

# 970
Бриа, по спомен от снимки, които си пускала - виждаше се добра форма. Можеш да си я върнеш, стига да си мотивирана. А мотивацията не трябва да липсва при жените. Е, и при мъжете, но тяхната не винаги идва навреме. Изключвам Гущера Laughing

Момичета, пускам една статия, за тези, които имат проблем с ЩЖ  https://nauka.offnews.bg/meditcina/chesto-sreshtano-lekarstvo-za … -zagu-201203.html 
Нямам представа дали е на 100% вярно, но съм склонна да приема голяма част за истина. Добрее е да се прави скрининг.
Това сега успях да го прегледам, ама нещо много общи приказки ми звучат... хем четох и доклада на английски, да не би да има изгувени в превода че и това го правят по нашите медии.
Много тъпа постановка и обяснена наникъде. Първо синтетичният тироксин правел белите, пък после обясняват как следили ТСХ, дето дори не е тироиден хормон. И то как бил нормални граници, ама те границите до 5. И като стигнах и до "изследването" им с колко души е проведено... малко остана да не го дочета до края. Че и виж каква възраст са посочили, то на такава и нищо друго да няма, костната плътност трудно се запазва. Несериозно е, ако е само това. Доста повече материал трябва, за да се подкрепи толкова сериозно твърдение, ако това им е всичко с което разполагат ми звучи като жива стъкмистика.
Не бих бързала да се шашкам.
Иначе че е хубаво да се проверява костна плътност - хубаво е. Особено при жените и особено като дойде пре- и баш си менопауза. На половите ни хормони нивата вече доста по-стабилно си е доказано че влияят на костната плътност.

# 971
Костна плътност - за остеопороза ли се има предвид?
Правех тази година, екстра съм.
Ама нямам избор, хапа трябва да го пия. Друго няма.

# 972
  • В центъра на моретата
Барбалена, по мое мнение може да се изчисти храненето на майка ти. Триглицеридите са високи, което показва омазняване на черния дроб. Гликирания хемоглобин също е на горна граница. Не съм капацитет, ама това ми прави впечатление. Пикочната киселина е висока - това може да е от нарушен метаболизъм, но може и от диуретици, които се дават при сърдечни проблеми и високо кръвно и водят до покачването ѝ. Ако пие такива лекарства, да помисли за билки за изчистването ѝ. Ако взема диуретици се получава деходратация и това води и до повишаване на еритроцитите, което се вижда от изследването. За вит. Д е добре да се помисли за попълване на дефицита. Това е свързано и със КЗ и инсулина.
Абе, не съм капацитет, ама на прима виста това виждам. Тук има по-вещи потребители от мен в разчитането на изследвания Simple Smile

# 973
Заек, Hug Те триглицеридите даже в момента са ниски, преди 6 месеца са били 2.20, при 1.60 в последните изследвания... Но да, има накъде още да падат.

Тя е на хапчета за високо кръвно, но преди 6 месеца пък пикочната киселина е била в норма.

Иначе на мен сутрешните стойности ми се виждат ОК, за да направим обременяване. Но малко се притеснявам с всичките й оплаквания, като не е назначено от лекар. Има високо кръвно, някакви изменения в мозъка, пареза на гласна струна, с бъбреците и стомаха има проблеми.

# 974
Имам един малко необичаен въпрос, в смисъл, че не е коментирано. Забелязвате ли някаква промяна в телесната си температура от режима. Чуденето ми възникна след като случайно установих, че температурата ми около 35, 6. Винаги нормалната ми температура е била около 36, 4 / 36,6. Та се чудя това какво може да означава? Забавяне на метаболизма Thinking

Общи условия

Активация на акаунт