Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 540
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 240
95% са такива.
За да попаднеш на читав, трябва да обикаляш като луд или на частно.
И на частно не е гаранция дори.

Арвен, какво стана миналата година в неврологията. Грешна диагноза, грешни лекарства. Едвам оцелях.
А то било дискова херния на шията лордоза нещо си.
Иначе като се случи нещо, нямам избор, ходя. Ама треперя на какъв ще попадна.

Арвен, пълния пакет е 70 кинта. Няма да давам.
Ще плащам мед, цинк, селен + инсулин и пикочна.
Ще видя и тя какво е пуснала.
Желязо и жск е 8 лв. Дали бива само това?

# 241
То става, ама тъпото е, че дори да излезе желязото в нормални граници, ако феритинът е нисък, чакай анемията не днеска, ама утре...
Аз така се бях успокоила, че след кръвоизливи все пак желязото ми е в норма, че и хемоглобинът.
Ама след 2 месеца почнах да ходя като пребита с мокър парцал. Един приятел доктор ме видя случайно и ми каза "я отивай утре на кръвни изследвания, приличаш на зомби" и се оказах с яка анемия. Dizzy Face

# 242
Елора, товйто джи пи е голям идиот! Освен всичко друго да каже, че Витамин Д се набавя с храната!!! То не, че е невъзможно, ама не храната е основен начин за набавянето му!
Просто нямам думи! Сменяй го това джи пи, не ти трябва!

# 243
Елора, товйто джи пи е голям идиот! Освен всичко друго да каже, че Витамин Д се набавя с храната!!! То не, че е невъзможно, ама не храната е основен начин за набавянето му!
Просто нямам думи! Сменяй го това джи пи, не ти трябва!

Ендокриноложката го каза днес.
Личната не.
Личната Д няма право да пуска.
А ендокриноложката хал хабер си нямаше, че пациентите имали право по каса вече на този витамин. Та се наложи да проверява.
А е ендокринолог.
Няма повече да стъпя при нея.

Иначе и личната ще сменям.
При мен на две крачки има център, но се оказа, че взимат 10 лв такса.
Ще ходя в централата в Рамус да питам ще приемат ли.
Ако и там не може, освен да се върна при стария си личен. Лошото е, че той е по-далеч и работи само сутрин.
Не знам вече. Много некадърност в здравната ни система.

# 244
  • Sofia
Много неприятно така да се стискат за изследване.
Аз утре съм при ендото. Какво да искам по каса ако сам не се сети? Вит Д, инсулин на гладно, железен панел , друго?

# 245
Щитовидните, холестероли, триглицеридите.

# 246
Поне пускат вашите по нещо. Ела в Англия да видиш за какво става въпрос. Дори и да искаш да си платиш, не може. Инсулин да изследват изобщо не съществува като опция. А за щитовидните само tsh. За антитела не са и чували даже Joy

# 247
Карен, инсулин се плаща, не е по каса. Но гликиран може и по каса. На мен джипито редовно ми го пуска. Е, редовно 🤣. Когато ми трябва и направление за ендо. Пуска ми тсх и Ф 3 май само са по каса. Пусни холесероли, защото много бързо си отслабнала, да видиш как е.

Елорка, нямаш ли веднъж в годината профилактика. То, само пкк и урина, ама все е нещо. И ти беше и в болница, тази твоя....и двете, и двете...са....

И аз се стягам психически да ходя при джип за направление за ендо, но ми е много интензивна програмата този месец.

# 248
Профилактичен преглед се полага веднъж в годината, изследвания не баш. Пак зависи от възрастовата група де, но и там не разчитай кой знае колко по каса. Иначе ще ти измерят кръвното и килата, ЕКГ и май туйто откъм преглед, освен ако няма показания за нещо друго. Дори една тъпа ПКК дето е 5лв някъде, не се поема всяка година.

# 249
Нати, не е съвсем така. Имам приложението и там е описано всичко подробно (жалко, че не може да се прави скрийн шот). Ежегодни за тази година съм минала - кръв и урина имам изследвани. Тук е скрининга за захар и ми е направен от ЛЛ по каса.
Профилактичните са на 2 години - тези със снемане на статус, кръвно, тегло, зрение, сърце… и пак има урина в него. Отделно, щото съм дърта според приложението, подлежа на ехография на гърдите.

# 250
Променили са значи нещо, преди 2 години последно се възползвах от такъв преглед и ми казаха че на 4 години имам право на ПКК + урина и май пак на толкова направление за гинекологичен преглед и цитонамазка, със сигурност и там не беше всяка година. Всъщност за ПКК не мина по каса точно защото не бяха минали 4те години. Има явно разлика спрямо годините защото бях наумила още доста изследвания и исках да ги пуснем заедно, че да мина с едно вземане на кръв, съответно и ЛЛ и сестрата ровиха да гледат кое могат да бутнат по каса и ме питаха да кажа с точност на колко навършени години съм. Клатиха нещо главите, явно за нещо с малко не ми е достигало да имам право.
Вече ако има основание и на тази база се правят изследвания е друго, но за профилактични това ми казаха.

# 251
За профилактичния на 2 години, но има ежегоден и там има изследвания. Освен това ако един ЛЛ не може да измисли причина да пусне на пациент ПКК… не знам какво да кажа…

# 252
То не е въпросът всяка година да се измисля причина че да се пуснат, мислех че говорим за това дали се полагат профилактично всяка година. Нелепо е да се правят маневри за елементарни неща, дето всеки знае че е хубаво всяка година да се ходи на тях, но здравната каса е преценила че на човек без установени проблеми не му трябва толкова често.
Но то за всичко е такова нивото на превенция у нас. И за прегледи и изследвания, и за противогрипни ваксини, и за какво ли не. Всеки сам се спасява, въпреки че здравни осигуровки дължиш дори и ако нямаш доходи.

# 253
Когато исках направление за изследване на ТСХ за детето, даже ме убеждаваше мед. сестрата как било по-добре да не ми дават направление, защото "щяло да ми излезе по-евтино да и' пусна ТСХ, Т3 и Т4 от платен промо пакет в лаборатория".😝  Симпатяга е сестрата по принцип, но нещо към края на месеца не им се даваха направления...😉
Елора, пусни феритин, ако можеш. В немалко случаи само желязо и ЖСК в норма не ти дават особена информация...Проблем често няма, докато феритинът не падне примерно под 20 и после става "забавно" изведнъж.
Днес съм с лордовете.😉 Бургер от сьомга, две бъркани яйца и малко айсберг за обяд. След малко ще ям извара с малко вода (като рикота става разбъркано).

# 254
  • София
Преди малко ми сервираха нова бомба. Имам подагра и цялото нещо звучи ужасно, но и режимните ми храни намалят доста. Има ли някой, който да е имал това приятно съчетание и какво е ял?

В първия пост има линк към тази статия, ще ти е полезна.

https://paskaleva6.blogspot.com/2014/07/normal-0-false-false-fal … BNCxj1TTB_5raR_BU

Бърз въпрос и молба за рецепти - имам 1 кг едам и 500 грама гауда - мъжа ми пазарувал. Joy Как и в какво мога да ги оползотворя бързо. Имам и гъби. Ще ходя и за месо, така че моля за помощ.

Желатиновата баница, сирена с яйца на фурна, спанак с яйца и сирена на фурна.

Чаят от смокинови листа май влияе на кз чрез повишаване на инсулина, ама не съм много сигурна, да се провери. Ройбос мисля че беше подходящ за ир.

Точно така, подходящ е за диабетици.

За Линдт и аз четох, че ги съдят в САЩ.
https://finance.yahoo.com/news/lindt-melted-own-excellence-claim … Y-ML80axfADZG86Ha

Общи условия

Активация на акаунт