Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 658
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 735
Възхищавам се на търпението ви!

# 736
Възхищавам се на търпението ви!
Търпението е добродетел Joy

# 737
А, на такъв режим сме по-малко нервни, ако знаеш преди колко ми беше по-къс фитилът... Joy
Спокойстви е и силна храна, това е истината. Да се нервят гладните Grinning

А и някои от нас като се присъединиха тук, нямаше чак толкова помощ налична и информация събрана, тепърва се заформяше темата. Твойта лесна, накацахме те с метлите от вратата и те вкарахме в пътя за нула време, нали? Grinning Дори и във вида в който беше тогава тая тема, ще съм вечно благодарна че я открих случайно. Не ми идва отвътре да гледам друг как се мъчи, ако мога да помогна.
Аз бая години се влачих с болежките, мигрените, акнето, тройната брадичка, ниската енергия, високото кръвно вече на граница, а мерките... Машалла! - 100-100-100-100. Безразлично ми е кое ще наречеш талия, кое кила, кое друго Grinning Закръглям ги малко ама около тая цифра бяха всичките. И чувайки как нищо ми няма и "само трябва да отслабна", сякаш то тъй се отслабва, нали. И мъки, и чудене какво и как да направя, а то сили нямаш за нищо като си така.

# 738
М даа, а само като минеш покрай хлебарницата и подушиш въздуха си вече 2 кила нагоре, не дай си Боже да погледнеш натам или да хапнеш нещо Joy Гладни, дебели и болни и всеки вика нямаш воля, нямаш търпение, нямаш желание ако щеш…

# 739
Ааа това тирамису ще ми е за десерт,хич няма да ми е за надяждане,че след 2 часа ме пиши огладняла.Та до сега не съм ги пробвала такива семенца...просо Grinning ще ги видим как са.Иначе захарта имах предвид,че след ядене ми е 5.5. най- много.На гладно ми е 4.5.Там няма голяма драма,поне все още не се е задълбочила,че на обременяването с глюкоза на 60та минута имаше проблем,но после се нормализира на 2ри час.Та явно има лек проблем със захарта,но по-голямата драма е инсулина,който си стои горе по цял ден.
П.п.сутрин като оставя малкия на детска обикалям по час-два,та където и да минавам се носи аромат на банички...

# 740
Какво ти обикаляне, сутрин като стана и си отворя прозореца и ме лъхва от баничарницата дето е на няма и 100 метра Grinning А от другата ми страна е дюнерджийница...
От хлебарници не съм се впечатлявала, аз хляба сама си го правех Grinning Пълнозърнест, пък със семена, пък с трици, пък с незнамсикви фуражи. И какво? Станах ли 100 кила пак? Станах. Ей тъй както не обичам безалкохолни и сладко, представям си тия дето обичат какво им е. И това при положение че цял живот мразя да закусвам, та съм си се хранила и интервално пак. Без тая подробност кой знае колко щях да стана.

# 741
  • София
И на мен баничките са това, което най-много ми липсва. Relaxed
Някой случайно да е намерил баничарница с пълнозърнести такива?

# 742
Върни се прочети с пълнозърнестия хляб дали прокопсах Grinning

# 743
Обожавах печива с бутер тесто. Наложих си дане ям. Не съм яла то мноого време - години и не ми липсват. Даже не се сещам. Само като ги видя, но нямам порив да ги ям като знам какво ми правят. Просто не ги възприемам вече като храна, а като нещо което ме разболява.

# 744
Natka на теб ти правят психо атака и у дома.Нищо,сега е студено,много не се отварят прозорците. Grinning На мен сладкото ми е мъката,сега като ям и се усещам,че без хляб не ми е същото,но го прежалвам по-лесно от стръволежите.На моя майка му ми донасяше от Италия едно тесто за кроасани и гледам в Лидл са го пуснали,че тук никъде не го откривах и викам ей сега ще взема да направя довечера...и ме изненадаха с ИР ...може да го докарам някой ден инсулина в норми,та да си ги направя...ехх,може да съм стара до тогава Grinning като в анонимни алкохолици сме,всеки да си каже по кое залита Grinning
П.п.nevermoresleep много хубаво мислене,ще пробвам да си го наложа.

# 745
Дирони, плашиш ме. Аз имам масло гхи, още не съм го дегустирала. Дано не пипна запек.
Но от кравето нямам драма.
В момента с маста, като че ли усещам промяна с изхождане. Към добро разбира се.
Ами зехтин за теб, мст масло също ти писах вече вечер преди лягане опитай лъжица и виж дали ще си властелина на тоалетната.
Кафето за щж не е ок, сигурно знаеш. Аз от три, минах на две. Повече не мога. Не си давам кафето.
Чай не разбирам защо трябва и вода. То не е като кафето. Много зависи и какъв чай се пие.
И разбери, че като и нввмх са различни режими. Близки са, но различни.

Невър, и аз ги обожавах. Колко и какви неща сме правили, до насищане.
Не спрях заради режима, просто два пъти улучих смотано почти развалено бутер тесто и ни писна.
Сега грам не ме блазнят. Да, на клипче е готино, но не бих правила, не бих си го причинила. Друго ми е мисленето вече.

# 746
Абе колко да не отваряш прозорците, нали ми е първото което правя като се изхлузя от леглото сутрин Grinning То ми стига като ми почне деня все едно че съм се наредила пред баничките... Вече не обръщам чак толкова внимание, те в тая баничарница дори не са им особено хубави. Знам, защото един ден реших че ще си угодя и ще си купя... ами и да не бях си купила, нямаше да изтърва кой знае какво. Ама на такова място живея че са страшно много места с храна около мен, то по улицата като вървиш може и да не мирише толкова на храна но няколко етажа над нея няма никакви препятствия Grinning
Ама и като се стабилизира човек и да не прегладнява, не го "вика" храната по същия начин. Аз съм си перде и като съм наумила, значи не ме засягат тия работи.
Щом като реших за пръв път да пробвам 3 денонощия фаст, през третия ден се разходих между ей това всичкото да отида да си купя кисело зеле че много исках за като проям пак... и то точно по обед, като са наготвили големите тенджери и за обедни менюта, в супермаркет помня че влизах, нищо не ме бутна! Grinning Прибрах се, сложих си нещата в хладилника и си доизкарах фаста. Щото съм шматка и не се усетих че като го почна след вечеря, ще приключи вечерта пак... вече знам, ама тогава сама си се чудих на акъла Grinning
Бутерки и прочие като знам че са с маргарин масово и ми минават всички видове мераци, дори и да звучат вкусно иначе. Имало е случай през тия години на режим да нахапя някоя, като черпи някой. Бляк, то направо ми се мажеше по зъбите, файда че мирише на сирене иначе...
И почнах и за такива малко както със сладко като ме черпят. Мнооого рядко ще хапна, предимно казвам Дай сега да ти стисна ръката, да ти честитя, пък сладкото не е то важното. Ама какво щяло да ми стане ако го изям? Е какво ще ми стане пък ако не го изям??
Виж клипчета с всякакви манджи гледам с интерес, ама то почти академичен интерес, само на теория Grinning
Елора, силно се съмнявам от гхи да получиш запек. То е още по-висок процент мазнина отколкото обикновено масло, но пак същата мазнина.

# 747
Беки, благодаря за поста ти. Много ми е полезен. Не знаех, че от синтетичен прогестерон се прави ИР. На мен ми го изписваха за кратки периоди.
Забравила съм, че от вит.Д и С може да болят бъбреците. Нямам избор да не ги пия. Може би ще ги  приемам на ротационен принцип, за да не натоварвам толкова бъбреците.
Дневник водя за храненето и напитките. Дневникът за симптоми за алергии ме убиваше. Не се ориентирах, от какво правя реакция. Накрая намерих двама читави алерголози, които ме диагностицираха правилно. Нямам алергии към храни, само една нетолерантност. Затова дневника отпадна, с което много ми олекна. Алергии имам само към боя за коса и белина, най-общо битова химия. Но, за това си го разбираш сам без тестване. Естествено можеш да носиш за тестване всичко и да си плащаш като поп. В Александровска в алергологията тестват всичко.
Всеки може да направи реакция към химикалите, с които ни заливат. Цитрусите ги мия с течен сапун. Не знам, колко е ок. В алергологията на Александровска се запознах с един мъж, който имаше екземи по кокалчетата на ръцете. Работел като сортировач на цитруси някъде около София. Той ме светна колко химия има в корите на цитрусите и бананите обработвали. За съжаление каза, че и месото за веригите минава през сходна обработка. 
Ако, няма нетолерантност към краве мляко няма причина да се запича човек или други екстри.
Вижте, изчетох какво е което и кое е вмнвх. С въпросите, които ви зададох за храненето ви и се включихте с различни варианти си изясних горе-долу нещата. Само не знам мерите ли с калкулатор мазнините си за всяко хранене или е по лична преценка. Така, че ако искате да оставим вече този въпрос, за да няма излишни нерви, ако някой се нерви.
За водата идеята с чашите е, че не всеки пие нужното количество вода за килограмите си. Това е за улеснение на не пиещите достатъчно вода. Идеята е всичко да ти е измислено от друг и снесено на готово. Четеш си листа и не мислиш повече.
От както пия редовно магнезий съм много по-спокойно Simple Smile
И за да завърша позитивно поста си. Забравих да напиша, че се възхищавам от нивата на инсулина, който имате сега без значение как се храните!

# 748

Отдавна не бях правил тиквички с яйца и сирене. Не е достатъчно пъстро, но Натка може да си добави цвекло, патладжани и/или моркови.  Wink

# 749
Аз днес съвсем случайно набарах момици. Купувах преди три години агнешки, от Вашата месарница и бяха разкош 😍. Последните две години нямаше, вероятно ги продават някъде като деликатес. Днешните са свински. Сега проучвам рецепти, защото са вкусни пиперосани, ама много тлъсти. Слагам в скрит текст, защото половината от темата не обичат карантии
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт