Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 580
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Ох тук някой постваше режимни торчтики със зашеметяващ външен вид, моля да се познае и да прати една две рецепти Simple Smile

# 721
Долче е кралицата на тортите Grinning

# 722
dironi, направо ти се възхищавам на търпението и упоритостта да спазваш толкова детайлен списък с храни, часове.. признавам си, аз не бих се справила 🫣☺

Едно, че съм джаста-праста, второ, че гледам да ми е бързо и лесно… И рпилагам доказателсвтото 😂

Скрит текст:

и

🤭личи си, че съм купила червено зеле и дробчета (пекнах ги вчера леко на фурна и сега ще си ги ям поне 3-4 дена). Яйца винаги имам в хладилника и те са ми бързо решение (в случая с кайма, чести с тиквички, патладжан).. Изварата - от как намерих тази вкусна извара , не ми излиза от чинията (капвам чаена лъжичка зехтин)

Омлет - напълно съм съгласна с Елора - според как ги сготвиш, различен вкус. Най-често ги чупя на очи на лек огън, побеляват и разбърквам интензивно с жълтъка да се разбие. Става жълто бял омлет Simple Smile

Сега обядвах.. тръгвам по задачи из махалата, за да се раздвижа подобаващо

ПП: имаше една дама на карнивор по здравословни причини, живееше в чужбина 🤔но отдавна не се е ключвала (тогава активно се коментираше някакъв протокол при доказани автоимунни заболявания)

С beki и natka, като се съберем,ще удвоим кафетата, усещам 🤪😁

Кашкавал.. ах, наскоро бяхме в Турция.. що кашкавал изядах там.. как за 15 г от последното ми ходене там не са си развалили качеството - мога само да ги поздравя! Ние тук ядем сухото мляко 🤨🤨🤨под всякакви форми

# 723
Долче често си качва рецептите и в темата за НВ рецепти или както там се водеше, повечето неща дето показва би трябвало да ги има и там.

# 724
Ще се допиша тук, че ходих да ровя изследвания..

Значи май 2023 вече бях на режима от февруари (малко либерален, че видях мн зор в началото - имах чести хранения, търсех си закуската, дояждах хапка банан, парче палачинка след децата) и едва тогава успях да пусна инсулин (излезе 8. ), а захарта през цялата бремвнност и след това, ми беше над 5,5 (да речем 5,8 и гликиран 5,6).. Карам по спомен, нямам запазени разпвчатани нещата..(по спомен през бременноста искаха да ми пускат ОГТТ, но аз отказах )

Средата на декември 2023 има една операция и покрай нея са ми пускали изследвания - глюкозата е 5.07

Този май месец 2024 (запазила съм разпечатката) кр захар е 4,64 (и сулин 10 - тук не знам дали и сутрешното динамично напрвжвние с тичане по училища и после ходене пеш 15-20 мин към лабораторията дали не ми изкриви данните 🤔) и гликиран 5.5

Нямам ОГТТ, но имам “външните/вторичните белези”. Свалените кг са малко (имам нужда от сваляне), но пък задържани без усилие.

Прегрешения се случват често при мен, най-вече с плодове (това е моят препани камък).. но не успявам да им устоя..

ПП: Тези дни разглеждах пак зоната.. ами.. говорят ми за 5 хранения, за блокове (разни пропорции трябва да спазвам), да деля яйцето.. е.. изгубиха ме.. нямам времето и нервите така да се суетя (сигурна съм, че работи , виждала съм “успели” по зоната, просто не е в унисон с моята натура и ежедневие)

ПП2: sharKy да се яви с чиния манатарки и мръвка на сач, както и да покаже крак 🙃че почва да се губи доверието в режима 🤭

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 13:14 от fotokod

# 725
И аз за Шарпи си помислих, че тя не се притеснява да показва снимки - виждала съм много хубави преди и след, да не говорим за след по бански - то крак, то дупе, то ръце Heart Eyes
Другите сме по-свенливи и не се показваме (особено аз). Но пък сме се виждали с някой на живо и се знаем Hug
Дирони има върху какво да разсъждава ако иска. Добавките (например колаген) обикновено са овкусени и богато подсладени, после коластрата (няма логика гхи да не може, а коластра да може поне според моя 20 годишен опит) и сигурно има още. Казва, че ги взема периодично, но ако изследването е направено след 3 месеца двукратно на ден прием на подсладен колаген си мисля, че е логично да не излязат хубави резултатите. Знаете при мен чак година след като спрях приема на хормона започна подобрение.

# 726
Зная това за 30мг на телесно тегло вода. Не знаех, че се добавя и за всяка чаша кафе и чай още вода. По принцип трябва да изпия 6 чаши от 250 мл до обяд и още толкова следобед. Ако успея да ги изпия в рамките на деня имам 3 литра почти. Пия чай от червена боровинка и детокс чай  с билки като ме заболи бъбрека. Но, в урината винаги имам увеличени някакви цилиндри и лл все казва пии повече вода...
Много  ми е лесно да се храня с разписан по дни режим. Така мога да пазарувам веднъж седмично и знам кой ден, какво готвя. Няма чудене и излишно купуване на храна. Без режима ям повече храна и не си давам сметка, че го правя.
Не пиша тук да критикувам някого в темата за съответното хранене. Явно има някакво неразбиране. Пак казвам вземам полезното за себе си. Хората с проблеми с щитовидната са ме разбрали за кето храненето, че не е за мене. Аз не го оспорвам за тези, за който е оптималния режим. Има много подобрили здравословното си състояние с този режим.  Това е факт, но за други може да навреди. Влезнах в темата да чета, защото заглавието включва ИР.
Хубав ден!

Допълвам: Гхи-то ме запече брутално за 10 дни. Същото става, ако ям нещо, в което има краве масло и мляко и не зная. Получавам даже кървене.
Колагенът е хидролизиран колаген на  GymBeam неовкусен с вит.С не овкусен. Като се влоши анемията, ако не вземам колаген започват сериозни болки в коленете, окапване на косата, виене на свят.
Бяха ми предписали течния вариант на хормона за щитовидната,който е подсладен. Един ден изследвах щитовидни и инсулин, след като го пих и отидох направо в лабораторията на гладно. Инсулина беше 27 ед. /от подсладителя в синтетичния хормон/.
Беки, не разбирам защо подобрението е започнало при тебе, след като си спряла хормона?

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 14:02 от Анонимен

# 727
Хормон не за ЩЖ, пих прогестерон с години, който е предизвиквал ИР.
Пиеш червена боровинка, детокс чай и кафе - все диуретици и затова още повече чиста вода се пие. Водата не е равна на течност, а много хора се заблуждават, че щом пият чай/сок и т.н. значи пият вода.
Пишеш, че пиеш Вит С - от него може също да имаш болки в бъбреците, както между другото и от Вит Д.
Не твърдя, че трябва да ядеш масло/гхи и т.н., точно обратното - на мнение съм, че коластрата също ти създава проблеми, но не си го установила още (надявам се да греша).
Ще установиш кое какви проблеми прави когато започнеш да водиш подробен дневник и да записваш всичко в него - всичко което приемаш през устата (и не само) + как се чувстваш през деня (сънливо, кипя от енергия, подута съм, имам констипация и т.н.) + тренировки/движение + емоционално състояние. Когато се появи проблем започваш да разлистваш и търсиш причината. След като имаш алергии знаеш как се прави. Така установих оцветителите, които не понасят на моето дете - за тях няма тестове. Също по този начин хванах портокали, третирани с химикали, които уж не преминавали през кората на плода - вече цитруси купувам само в началото на сезона им, че единствените, които си описваха химикалите бяха Лидл и то само на плодовете в мрежичка.

# 728
Гледах я и аз тази диета зоната,като оправя проблема може би на нещо такова ще мина,но ми изглежда и на мен сложна работа,та нищо чудно вече да съм привикнала до тогава на месо всеки ден и да не ми прави впечатление.Иначе гледах,че и с ИР и а там и им е помогнало,но може би там става по-бавно,пък с тия плодове на всяко ядене...нещо не ми се връзва.Ама и много салати Grinning едно яйце с половин чиния салата няма да ми стигне Grinning
Бяха ми правили обременяване с глюкоза като бях бременна и бях с ГД ,ама там може и сама да съм се прецакала .. че вечерта изядох един буркан с рачел... Grinning чудя се тоя проблем с инсулина дали може да го имам от доста години,че килограми рязко качих преди 15 години,та и повече...сега пак като родих...и ми е чудно кога е започнало.
Гледам,че правите някакви скир,гхи,чиа...хич не съм ги чувала,ще търся да експериментирам.Чия имаше преди в магазина на промоция и маскарпоне,та взех да имам...сега ме гризе да ги направя на тирамису...Тая чия как се прави,кисне ли се нещо или така си я слагам?Май тя ще ми е блат за тирамисуто с някое яйце ако я забъркам...ще кажа как е станало.

# 729
Айде пак кето, та кето... Не знам има ли и половината тук да са на баш кето - не могат или не искат да са, в това число и аз.
Дано не ти ги пишат твоите специалисти наистина в милиграми течностите, че ще те уморят без време...

# 730
...чудя се тоя проблем с инсулина дали може да го имам от доста години,че килограми рязко качих преди 15 години,та и повече...сега пак като родих...и ми е чудно кога е започнало.
Със сигурност е от години. Глюкозна нетолерантност не се развива за няколко месеца.

# 731
------------------

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 03:14 от elinor7

# 732
Да не очаквам тогава да се реши проблема за нула време.И малко разлика да има на долу е добре.Захарта поне ми е до 5.5,което е добре според мен.Надявам се да не е за сметка на инсулина само.И пак да питам за чиата дали се кисне във вода?

# 733
Зависи как ще я ползваш. Ако само натюр - във вода, ако ще правиш с кисело мляко - в киселото мляко, в печиво и т.н. Но аз не ползвам много чия, че ми сваля кръвното (по принцип си е ниско). Елора ѝ е по-фенка, изчакай да отговори и тя.

# 734
Нормално е че КЗ ти е по-ниска, като ти не ядеш неща дето да я вдигат, тя може и по-бързо да слезе макар че и за това не всеки има късмета. Дръж я така. Инсулинът обаче ще иска време.
Чията се кисне в каквото си поискаш, течност да има там. Ако е само във вода, ще трябва да намериш нещо което да ти даде вкус, че иначе няма да повториш Grinning То хем едно лигаво желе, хем вкус няма на почти нищо, хем семенцата странни като ги сдъвчеш... никакво такова. Преди слагах в това накиснатото 1-2 лъжици кисело мляко или заквасена сметана, колкото да не ми е безвкусно. После възобнових кефира и сега с него действам ако реша че искам да ям чия. В една чаша течност слагам супена лъжица (или 3 чаени което си е същото) чия и го зарязвам в хладилника за следващия ден - това ориентировъчно за количество течност.
Между другото, тоя бъркоч носи ванилия, канела или какъвто друг аромат харесваш, аз понякога нарязвам и малко ябълка ако съм намерила дребни и кисели което не е често. Малко берита може там също.
Много засища обаче, а ти май беше казала че имаш проблем с неможене да изяждаш достатъчни количества храна. То си е доста фибри и пълни стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт