Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 606
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 900
Записвам се пак при вас, че ще строша кантара в най- скоро време ако продължавам  в тоя дух.
Надявам се да намеря воля и пак да върна килограмите си 🫶

# 901
  • на острова на мечтите
Елора, натисна ме по мазола 😥 Гимнастика не правя. Периодично, като намеря време. Преди ходех на фитнес , ама сега работното ми време ме ми позволява. Прибирам се късно следобед и после ме чакат куп неща. Имам ластици, гирички, пеперуда, но си седят кротко в ъгъла. А и с Папчо на свобода , познай колко мога да ползвам постелката. Вече е поизкълвана в единия край.Не седя много пред компютър, освен в някои изключителни случаи. Ходя пеша и паркирам далеч, за да мога да се движа повече. А и стълби качвам. Толкоз засега.
Днес кюфтета с доматен сос и зелева салата с много магданоз. 🥰

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 17:47 от danilu

# 902
Аз си припомни една зимна салата, която обожавам. Плосък зелен боб, леко попарен и да хрупка,пресен червен лук на ситно и кедрови ядки. Марината от дижонска горчица, зехтин и прясна мента. И преди да кажете, че е изгъзица, тези продукти са евтини при нас и ги има навсякъде Joy Естествено като гарнитура на телешки стек Smiley

# 903
Кедровите ядки малко екзотика идват и мента също не навсякъде има прясна, иначе на другото какво да му е - супер си звучи.
Аз зелен боб (и плосък, и неплосък, и жълт... все е зелен боб за мен) харесвам с копър и чесън. Може да е сварен на пара и тогава е зехтин и оцет/лимон като салата да се маринова. А може и да е сготвен примерно в тиган или последния път в тавичка в еърфраера - тогава е копър, чесън и масълце. И да, гарнитура си е а не основно. Един пакет 450г ми е за 3-4 хранения гарнитурата Grinning

# 904
Елора, натисна ме по мазола 😥 Гимнастика не правя. Периодично, като намеря време. Преди ходех на фитнес , ама сега работното ми време ме ми позволява. Прибирам се късно следобед и после ме чакат куп неща. Имам ластици, гирички, пеперуда, но си седят кротко в ъгъла. А и с Папчо на свобода , познай колко мога да ползвам постелката. Вече е поизкълвана в единия край.Не седя много пред компютър, освен в някои изключителни случаи. Ходя пеша и паркирам далеч, за да мога да се движа повече. А и стълби качвам. Толкоз засега.
Днес кюфтета с доматен сос и зелева салата с много магданоз. 🥰

Хич не четеш какво ти пиша.
Не говоря за обикновена гимнастика - клекови, гири и т.н. Камо ли пък фитнес.
Говоря за лечебна гимнастика - рехабилитационна, кинезетерапия и т.н.
Това ти трябва момиче.

# 905
  • В центъра на моретата
Леле, изписали сте света 15 страници…
Напълних фризера с няколко кила пресен едър чернокоп, имах и паламуд. И на ММ вече му стана зле, че за месце място няма. Ми.., дойде и моя час най-после Simple Smile. Та днес изпекох по малко от двете.
За маскарпонето - забелязах, че при различните брандове, количеството на ВГХ е различно от около 3,5 гр до 5 гр/100 гр. Както и състава е различен. Тъй че започнах да заглеждам етикета преди да взема.
За мултикукъра и фраера  - и двата са ми на Инстант пот  и считам, че това са едни от най-успешните ми покупки. Още повече, че кукъра е с два капака, които не се чудя къде да сложа, а е предвидено мястото им.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 22:25 от zaek

# 906
  • на острова на мечтите
Елора, чета, ама за такава гимнастика тук ще ми одерат кожата. Тез процедури са в частния сектор.  Не ми отърва нито физически нито финансово, така че ,благодаря много за съвета, но няма как да стане. Преди компенсирах с йога, но сега не мога да си наглася графика.
Кедрови семена тук са доста скъпи. Поради което не се купуват и понякога ми дъхат на старо, или направо нагарчат. Преди купувах, заради песто, но после замених или с орехи, или с шамфъстък.

# 907
Ние сме болни. Диагностицирах дъщеря ми с ангина, ама ще я водя утре на лекар, за да видим какво ще каже.🙄 Аз съм "само" с хрема и липса на обоняние, лека отпадналост и боцвания тук-там (мислех, че съм избягала от "боцкащия" вирус, ама явно не съвсем). Много гадно нещо е това да нямам обоняние/само при първия ковид ми се е случвало/.😬 Странно, ама и на вкус всичко ми е безвкусно...Правих вчера супа топчета (с много яйца в застройката, но и с един картоф и малко фиде), нямах желание да деля в две тенджери, та и аз я ядох с картоф и фиде и гарнирах обилно с чесън. Днес правих крем супа със зеленчуци за супа от микс /без картофи в него/. Малката, на фона на болящото я гърло, днес беше със завиден апетит: супа правих, сандвичи, разни други неща и огромно количество чай. Мрън.😃
След няколко дни ще правя торта, че дъщеря ми има рд. Добре че се отказа от двуетажна торта /от няколко месеца такава искаше/ и смени поръчката на "шоколадова".😎 Само си пожелавам да е оздравяла дотогава!
Четох назад, ама повечето забравих...🤔
Натка, ще пуснеш ли снимка на твоята джаджа за кюфтета? Още по-добре, ако можеш и някоя снимка от първа ръка да сложиш, как се работи с нея и доколко върши работа. Даши на практика има нещо общо с това, което обещават. Гледам няколко вида джаджи и се чудя дали ми трябва /иначе правя кюфтета с лъжица най-често, ама се е случвало понякога и с ринг или с лъжица за сладолед/.
Слагала съм ряпа в супа, получавало се е добре така. И Дайкон съм слагала, и репички. Всякакъв зеленчук всъщност. Понеже си питала за ряпата конкретно, добре става, но ряпата трябва да е такава, която ти харесва на вкус и сурова (не някоя изсъхнала, нагорчаваща или застаряла).
Относно кефира, всякакъв кефир харесвам. Предпочитам да е по-резлив, но и другия ми е ок. Аз покривам кефира с парче марля и ластик. Цедката ми е като на Тайс, но по-голяма. Едно време я използвах за пресяване на пудра захар за фондан (който никой вкъщи не яде и използвах само за украса на торти😂), та затова. На мен с шпатула ми е в пъти по-удобно и бързо прецеждането на кефира, отколкото с лъжица. Иначе не съм забелязала нещо да и' става на гъбата от случайно попаднала в кефира лъжица🙂
Бриа, 🤗

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 01:41 от dolce miele

# 908
Долче, дано да ви минават по-бързо тия приключения че хич не са добре. И аз съвсем съм губила обоняние само с ковид като бях, надявам се че си го изключила като възможност, аз не знам сега и тестове колко има навсякъде...
Тогава ми се чудеха моите хора как тъй не моля да ми носят храна или нещо, пък аз просто вадех какво да е от фризера и правех голяма тенджера супа, като я изям вадех друго и правех... мда, пак супа Grinning Питаха дали не ми омръзва - ами то като няма обоняние, страдат и вкусовите усещания, то почти нямаше разлика на вкус и без това.

Не знам за каква джаджа за кюфтета питаш, кюфтетата ако не искам да ги оформям на ръка си ползвам ринг - от тези дето са за сладки ли са, за бисквити ли са, де да ги знам като не правя такива. Иначе рингове имам, няколко размера даже че бяха в  комплект. Пишман сладкарка и аз...
За супата топчета писах че си изпробвах вече джаджата в реални условия, като си я купих мисля че и още някой спомена такава тук и се чудихме става ли за нещо или не. Ей такова е, само да не си помисли някой че наистина стават такива идеални кръгли топчета де Grinning Особено моята кайма както беше домашна и малко по-грубичко смляна, това няма как да стане, те всякак щяха пак да станат рошави. Сигурно се сещате че и в брашно не ги овалвам щото тук не сме такива, слагам белтък в каймата и пак не ми се разпадат (жълтъкът отива в застройката, нищо не се губи).
Послъгват малко че ще станат идеално кръгли топчета, освен ако не е някаква смес дето бухва малко и си става всякак на топче, разбира се. Ама не съм се задавила с тях, да ви кажа, много добре си ми дойдоха и то без омразната работа да ги правя на ръка. На изложба няма да ходят.

Направо над врящата тенджера ги нацвъках как да е и съм много доволна. Това го бях видяла случайно при братята китайци покрай някаква друга джунджурия и давай, зер само такава глупост нямах Grinning
Снимка как работя с нея няма как да ти пусна, че все пак трябват и двете ръце за тая работа... Топчетата и те вече не останаха много за снимка че правенето им в петък се случи.
На някоя следваща супа ще нащъкам и малко ряпа значи, не обичам да ми е предимно "чорба", трябва да плуват разни неща и то по много. Месото или топчетата ясно че не ги слахам рехаво, ама и още да има там какво да дъвча а не повече да сърбам както някои обичат.
Скрит текст:
Другата ми идея за "производство" на топчета ще чака, че в момента нямам и подобие на фризер. Но съм наумила да си потърся формички за лед с подходяща големина и да ги ползвам за замразена заготовка за топчета, аз преди и оформени кюфтета си правех на заготовка във фризера и много добре ми идваха когато нямам време. Но това ще е в някакъв бъдещ момент, не е спешно. Ако някой срещне подходяща по размер на кубчето форма за лед, може да ми метне един линк де, да я имам предвид. Както стана ясно - грам не ми дреме да са кръгли, искам просто да са лесни - те сами да се определят топчета ли са или какво са Grinning

# 909
Мда, явно страдат и вкусовите усещания от липсата на обоняние.☺️ Иначе уж ми се яде нещо, а то не се оказва, каквото очаквам.🤣 Кафето поне имаше нещо като вкус, но чаят от мента и джинджифил беше ужасно неопределен (а до мен казват колко добре мирише и уж точно ментов чай ми се пиеше🙄). Утре ще го пиша фаст май.
Послъгват за формата на топчетата, разбира се, то и на снимката си се вижда. Но и безформени квадратчета да прави, пак стават за ядене.😀 Като казах квадратчета, какво пречи да се сплеска каймата и да се нареже на квадратчета?
За формичките за лед препоръчвам да са силиконови (за предпочитане е даже да издържат и на по-високи температури), за да се вади лесно съдържанието.🙂

# 910
Ма тя и душата страда от липса на вкус и обоняние. Особено на вкус. Моята душа де. Вашата не знам Joy

# 911
  • В центъра на моретата
dolce, може и ковид да сте лепнали. Тествайте се, че поне да знаете далимсте го карали. Тази липса на обоняние на такова ми мирише. Бързо да се оправяте!

# 912
Добро утро! Един спешен въпрос да знам дали да тръгваме към лабораторията. Ако човек се е събудил в 06:00 часа, но е лежал, късно ли е да се изследва кръвна захар към 09:00? Понеже, ако тръгнем към 08:00, най-вероятно ще има опашки и ще почакаме. Т.е тези 3 часа нереални резултати ли ще дадат, макар и човекът да е бил в покой?

# 913
Чета, че мио инозитолът бил много добър за нас, помага при колебания на кръвната захар и може да насърчи релаксацията. Някой пробвал ли е?
Барбалена, не знам дали ще се отрази. Аз бих си изчакала нормална сутрин за изследване.

# 914
Дъщеря ми ме изненада приятно вчера с тиквичкови лодки:

Направи двойно от рецептата, но нещо сбърка пропорцията и остана още толкова плънка. Преди малко отиде да купува тиквички за втори манш. JoyKissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт