Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 578
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 915
Стеличка, благодаря, пропуснахме днес, остана за утре. Ще се опитам да сме в лабораторията малко преди отварянето. Днес подготвих и списък. Като за начало ще пуснем само КЗ, инсулин и гликиран хемоглобин като за начало наред с другите 100 показателя. И според резултатите ще видим дали ще правим обременяване или трикратен кръвно-захарен профил.

Много вкусни изглеждат тези лодки!

# 916
Много вкусно изглеждат тиквичките, Гущер. Долче да оздравявате бързо. Имам молба да погледнете изследванията на моята девойка. Нямам идея иначе в коя група да питам. Интересуваше ме особенно железният панел, а гледам, че са забравили да пуснат ЖСК. За мен има проблем, но трябва ли да приема желязо. При ЛЛ ще мина, ама като знам, как диагностицира предпочитам да съм подготвена.

# 917
Част от тези изследвания може да ги пусне личния лекар. Моя тази година, след като й обясних, какво изследвам редовно вика много пари даваш за изследвания. Пусна ми всичко възможно. Даже някакви допълнителни за черния дроб, които не бях чувала и два вида креатинин.

Може ли да споделите какви са допълнителните изследвания за черния дроб?

# 918
Елора, чета, ама за такава гимнастика тук ще ми одерат кожата. Тез процедури са в частния сектор.  Не ми отърва нито физически нито финансово, така че ,благодаря много за съвета, но няма как да стане. Преди компенсирах с йога, но сега не мога да си наглася графика.
Кедрови семена тук са доста скъпи. Поради което не се купуват и понякога ми дъхат на старо, или направо нагарчат. Преди купувах, заради песто, но после замених или с орехи, или с шамфъстък.

Колко пък да е скъпо?
Хайде кажи за едно посещение колко е цената?
Защо казваш физически не ти отърва?
Просто не искаш ли? Звучи като оправдание.
Аз ставам сутрин 2 часа преди да тръгна за да си направя обяда за работа и да направя гимнастика.
Защото искам.
Други не го правят, защото се оправдават, че не можели да стават толкова рано, нито за 10 минути гимнастика, нито да си направят обяд. Това не е неможене, това е липса неискане, тоест липса на желание.
И аз ходих в частния. На три места даже. Бръкнах в буркан банк. Единия ме ошушка 160 лв и грам не ми помогна.
Но продължих да търся. После в един частен център да ми направят упражнения като за моите драми. 4 посещения по 50 лв. Много добри съвети получих там.
После във форума едно младо момче открих, първата процедура ми беше на аванта, но за врата говорихме и обясняваше. Втората я платих 65 лв, защото исках да се консултирам и за кръста и там да коригираме нещата.
В държавните еднотипни гимнастики дават без особена полза.
На частно са по-модифицирани упражненията и се съобразяват със проблемите на всеки.
Здравето цена няма.
Бях решила и в един друг център да ходя, с много добри отзиви. Но засега няма да ходя,
Проблема е, че хората не осъзнават, че състоянието им е такова защото в голяма степен сами си го причиняват и не коригират начин на живот. Предпочитам нещо,  което да правя сама и сама да си помогна, отколкото да ходя на глупави процедури като се сецна. А аз бях много зле.
Като с отслабването. Има човек два избора - да си пие глюкофажа, да  си яде въглехидратите и да приказва само колко иска да се оправи, но нищо да не прави.
Или да седне, да почете и да си оправи отношението към себе си и към храната.
Имах колежка в плачевно състояние. Много пълна, с дискови хернии, редовно се обездвижваше за месеци наред.
Казали са и да отслабва, защото тялото не е пригодено да издържа 40 кг над нормата. Не можела.
Казаха и поне гимнастика да прави. 10 минутни упражнения, те на се и трудни, не са и изпотяващи. Не можела отново. Само мрънка колко я боли, как това и онова, но нищо не прави.
Първите три месеца ми се наложи да правя  пълната програма 4 пъти в седмицата по 1 час на ден почти. Нямах време да включа обикновена силова.
Чак след три месеца се стабилизирах и ограничих до няколко упражнения, които са ми най-важни и ме поддържат. Правя ги с петте тибетци и вечер след силовата или кростренажора.

# 919
Да се разпиша момичета за днес, промените ще стават бавно не очаквам чудеса 😵💫
Сутрин кафе ☕
Обяд св месо с кисело зеле
Вечеря ранна - свински дроб със салата
Няма хляб 😵💫
Днес съм доста уморена и не ми е до гимнастики, но ще включа фитнеса и басейна наново🫶
Купила съм карта за Пулс целогодишна и за басейна  + Спа

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 21:25 от Bria

# 920
Ще стане, Бриа. Трудно, но ще се получи, като влезеш в ритъм след седмица, две ще е  много по- лесно. Аз днес бях на пъстърва за салата кисело зеле, вечерата една пилешка супа и черен шоколад за десерт. Тринадесет хиляди крачки и половин час кростренажор..

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 19:40 от sergeeva11

# 921
Аз съм днес на фаст май.Закусих към 12 и от тогава не съм яла,ама ми е тежко на корема,подута съм...Абе гадно ми е...пак проблем с тоалетната,пих един чай с кокосово масло,дано да подейства като маста.2 кг съм на горе,от онзи ден,явно задържам вода,но и на тоалетна като не съм ходила...някъде от там са...
Корема ми звучи като чудовище,но не го усещам,само го чувам Grinning Та фаст ще ми дойде добре,утре ще направя едни тиквички с кайма,та и те би трябвало да имат някакъв ефект...обаче това маскарпоне беше голяма грешка...или то,или от чиата ще да е.
Майка ми я сложих вчера и днес на моята диета и не е пила хапчета,че нямаше нужда.Преди обаче я гледах,че награби шоколада...та ще меря захар до после да видим как е.Никаква воля няма тая жена.
С малкия сме улисани днеска с проекти за детската,та нямам търпение да ги приключим,че да имам време и за себе си,че да си включа и аз някакви тренировки...скача ми се на въже и съм много мотивирана,че миналия път успях да скачам доста без да се уморя.

# 922
🫖 влизам и аз да дам дневвн отчет.. имам нужда от малко дисциплина на сектата 🤭

Долче, бързо оздравяване! (има едни таблетки за смучене имун д за гърло, разучи ги, моите впечатления от тях са позитивни)

Елора и Danilu- с вашата дискусия ме подсетихте за актив ситинг. Подхванах ги от тази сутрин.

Брия, радвам се да те видя. Ти си мн упорита и последователна и съм сигурна в успеха ти.

Sergeeva, имаше някаква релевантност б12 с желязо, но не съм запозната в детайл 🤔

Steli4ka, инозитол съм пила преди бременност, нещо като профилактика на спкя 🤔По спомен си е вит от групата Б. Нямамм някакви по-особени впечатления от употребата му(може да е имало ползотворно влияние като цяло на репродуктивната с-ма, все пак високата захар със сигурност скапва качество на яйцеклетки)

Борислава, поздравявам те за ентусиазма, с който си се заредила!

При мен - 24 ч фаст изпълнен, захапвам следващата част от 2-ри ден. По средата на деня ме хвана моето си зъзнене.. за това взех торбата и хукнах за мляко, хем да се разтъпча, хем да ми вземе въздух малко главата..Порадвах се и на хубавото време и крачките за днес удариха 16К+

Днес ми е 1 ден на мц и се усетих как не изпитвам грам глад , че и влвчение към никаква храна и за това се възползвах на макс. Аконуспея да устискам и утре, направо ще се самопоздравя хахха

След  едно пътуване и смяната на дневен режим, си бях докарала Елорини вълнения ☺ И се сетих за онзи китайския чай. Не бях го пила от 25 г 🙄ама усещането си е точно както си го спомням 🤨 (а някой по форумите беше го определил, че провокира болки “като контракции” - колоритно описано, но и напълно вярно)

Та сега от него пия, ей тъй утре сутрин да се довърша 😂😂😂😂

Ранното лягане ми е мираж (вчера съм спала 5 часа, от 1 до 5 🤨🙄) Чакам с нетърпение Коледната ваканция да се наспия като хората 🫣🙄

Лека нощ от мен.. Ще си пусна филм да ме приспи 😴

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 23:11 от fotokod

# 923
Точно в началото на цикъла (първите десетина дни) го водят че е най-добре, а и най-лесно за фастовете. Е, не при всяка от нас още с първия ден но ти и сама си усетила разликата при рязката смяна кой хормон преобладава. Нито апетитът е същият, нито енергията, нито нищо, те буквално противоположно се "държат", че и ние покрай тях. Точно преди да започнеш да кървиш естрогенът е нисък, а прогестеронът върви прогресивно нагоре, а с него и апетитът, освен и че не ни се шава толкова. Това нещо рязко спира и всъщност това е сигналът да започне кървене, съответно почва пък да се повишава естрогенът и... сама си усетила разликата. Не при всяка от нас и не толкова отчетливо винаги, но си я има.
За инозитола Невена по едно време доста пишеше, ами съм позабравила вече че то много стана. Инозитол, фолат и забравих какво беше още дето тя казваше че комбинацията действа подобно на метформина, минус страничните му ефекти. Те при СПКЯ и метформин предписват, че там дори някои автори го наричат ИР на яйчниците. Високият инсулин води до яйцеклетки с по-лошо качество като цяло.
Тя ИР ясно че накрая нищо не оставя незасегнато, но не "удря" с еднаква скорост всички части и органи, свързани са си със СПКЯ доста даже.

# 924
  • на острова на мечтите
Елора, преглед на частно при физиотерапевт 15 Мин. 135 €, за да ми постави диагноза. Процедури за около месец, два пъти в седмицата 600€. Да уточня че имаше и разни магнитни и  радио терапия( или нещо подобно), + масаж.Преди няколко години се записах в болничният център за  физиотерапия, платих си, само 80€,и уж щяха да ми се обадят, ама после се оказа, че процедурите се правели само сутрин. Нищо не ми върнаха. В друг център, частен, си загубих само времето и парите, вече не помня колко плащах на процедура, но не беше малко.А си знам, че няма да се излекувам, а само ще се облекчи болката. Физически - работното ми време стана много хаотично. Понякога не се прибирам, заради съвещания. Хапвам в колата. Тази година работя на две места, така се получи.  После домакинство, двор, уроци, програми, изложби...  Браво на теб за желанието и волята!
Днес желирано свинско. Готово купено с лимонов сок.
Гущер, благодаря за рецептата. До вчера имах две тиквички и никаква идея😥 Вече ще си знам. Принтирах си рецептата.
Долче, дръж се! Дано не е сериозно. То явно не е приятно, но да минава.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 00:36 от danilu

# 925
natka, кафенце ? ☕😁 зануляване брояча за днес хаха

Чудно е усещането, за първи път така му обръщам внимание и реших да се “вслушам”. Странно е усещането, никакъв глад, а и храна не ме трогва въобще . Намислила съм като огладнея, да мина малко на варени яйца .. ще видим.. имам малко сардини консерва.. зависи от настроението, което ще ме сполети.

СПКЯ.. то захарта като обърка хормоните и всичко завлича 🙄🤨 Четах доста по темата при опитите за 2-ро и сега, като всичко е зад гърба ми, мозъкът ми удобно е “изтрил” всичко 🫣

Сега добрата новина е , че психически янкак се успокоих 😂тази менопауза си е като влакче на ужасите. Поотпихнах и ей на , Кантарев отчете -2 кг (ама зеленият чай с какви контракции ме изрита от леглото тази сутрин в 6🤨🤨🤨това е момента , в който все се заричам “никога повече”)

Наближаващите коледни празници малко ме плашат, че съберем ли се и се почват разни тестени.. а мен са ми слаби ангелите..

# 926
За Коледа, понеже винаги е у нас и ние сме домакини, аз определям менюто. Ще ядат кето руска салата, кето торта, сьомга за предястие и сирена за десерт, ако не им хареса тортата. Който иска боклуци ще си дояжда вкъщи като се прибере Joy

# 927
  • 🌊
За Коледа свекърва ми е подготвила режимно ядене, защото ѝ харесала цялата идея. При нашите ще си готвя отделно, защото ще са доста повече нережимни хора (Sunglasses, а и много се притесняваха какво мога да ям, та поемам нещата в мои ръце.

Да се похваля, днес сутринта видях на кантара 48.9

# 928
Аз още от сега треперя за Бъдни вечер.Смятам да се наям с месо преди да седнем на масата и колкото да съм яла нещо от вечерята,ще направя чушки с боб ,та от тях малко и да се отчета.Баклава имам в хладилника една купувана,та няма да правя тая година.
Чебурашка, е знам колко си била,но браво за килограмите.Като вейки сте ми всички по тия групи Grinning аз ще съм доволна на 65,сега съм май към 82...като започнах от 86 на 6ти.Даже и 65 не знам как ще ми седят,ако имам маса,която за сега не ми е приоритет,че мускулна маса трупам лесно,а аз и сега я имам без спорт...ще видим и до там ще стигна.
Друго се чудя за тая тоалетна...бебетата нали ги водят,че ако разграждат много добре храната не е драма да не ходят често на тоалетна...да не би просто като ям месо да го разграждам много хубаво,че да няма какво да ходя на тоалетна...че кокосово масло в чая нямаше никакъв ефект...
П.п.Забравих да се похваля,че изкарах 24 часа фаст,който още не е приключил,че ме мързи да сготвя Grinning

# 929
  • 🌊
Края на август бях 54.5.
Даже роднини се радваха, че съм била качила някое килце, че съм била хилава, пропускайки, че съм с ръст на елф. Да, ама това качване не е било от хубаво, но тяхната радост ме успокояваше.

Иначе на кг изглеждам слаба, но инсулина ми е 16/155/99 с HOMA 3.68

Общи условия

Активация на акаунт