Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 550
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 975
Здравейте! Според ЛЛ на сестра ми, е за съмнения за преддиабет. Според  sleek преди няколко месеца с други изследвания е с инсулинова резистентност и вероятност за преддиабет. ЛЛ й е казал да яде по-малко захар и повече плодове и зеленчуци. Дал и е направление за ендокринолог, за да й изпишел Метформин. Друго нищо не е казал. Тя не е хич притеснена, за разлика от мен. Прикачвам изследванията й (последната снимка са й по-старите изследвания, за които sleek каза, че има ИР), ако можете да ми дадете някакви съвети, как да процедира, и какви въпроси и изследвания да изисква от ендокринолога. Също така, дали можете да ми дадете някой добър ендокринолог, който да не я неглижира и по възможност да работи със здравна каса. За съжаления моят опит с ендокринолози е плачевен и аз самата не мога да й препоръчам. Междувременно ще почна да чета темата. Благодаря ви предварително!

Скрит текст:
Витамин В12/Vitamin B12=Cobalamin - 357 pg/ml (187 - 883 CMIA)
25(OH)-Витамин D/25(OH)-Vitamin D - 9.8 ng/ml (6.6 - 49.9 CMIA)

# 976
Тия съвети от лекари да се яде по-малко захар са изумително глупави.
Как да го тълкува човек ядящ десетки видове В на ден.
Вместо 3 лъжици захар в чая, да сложи 2.
Не работи това. Изключва се захарта напълно. Както и другите бързи въглехидрати.

# 977
Какъв пред диабет с КЗ 8!! Това си е диабет! Кве са тия "доктори"!! По-малко захар! Никаква захар!

# 978
  • София
Имам един малко необичаен въпрос, в смисъл, че не е коментирано. Забелязвате ли някаква промяна в телесната си температура от режима. Чуденето ми възникна след като случайно установих, че температурата ми около 35, 6. Винаги нормалната ми температура е била около 36, 4 / 36,6. Та се чудя това какво може да означава? Забавяне на метаболизма Thinking
Да, аз имам горе-долу същата телесна температура. По принцип се води, че ЩЖ регулира телесната температура и при хипофункция е по-ниска от обичайните стойности.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 12:13 от Frau B.

# 979
Мале, толкова високи захар и триглицериди рядко се виждат...Astonished
Трябва много спешно да мине на режим. А мисля, че без хапче в началото също няма да мине.
Това, че не е обезпокоена, не е добър знак. Няма скоро да се вземе в ръце.

# 980
Положението определено е притеснително, но когато говориш дълго време и не ти се обръща внимание, това е резултатът. Все пак реши да се изследва и да вземе поне някое направление. Има голямо доверие на ЛЛ, който по мое мнение я неглижира поне две - три години. Кръвната захар не е падала под 7, а той й казва да намали захарта.

# 981
Гущер да се намеси , като че ли неговата история започна така 🤔висока пикочна, висока захар, чернодробни ензими и триглицериди и подобни все нагоре

(Биле, върни темите назад януари 2024/февруари 2024 и търси пост на Гущер, когато се включи- той започва с изследванията, така че ще видиш и цифри)

ПП: днес детето бе на изследвания и да не остана назад  😂запрернах и аз ръкави.. чакам резултати за базовите кр захар/инсулин/гл хемоглобин

# 982
Аз толкова лоша захар в темата май не съм виждала. Какъв преддиабет, то си е направо диабет това.
Не по-малко захар - никаква захар и никакви ВХ, освен от зеленчуци, не плодове И зеленчуци.
Вит. Д е катастрофален също.

Не знам на колко години е жената, но ако не вземе мерки, я очаква живот в страдание и мизерия. Звучи гръмко, но не преувеличавам.

# 983
Е, тя не иска да взима мерки.
Ще си пати. Но тя така си го е направила. Тъжно Confused

# 984
Ама няма да пати само тя, а и близките и.

# 985
Еми ще патят....

# 986
На 49 год. е. Нещата и за мен са страшни, но както казах по-горе, когато някой не иска да слуша, нищо не може да се направи. Само като споменах преди година и половина да изследва Витамин Д, ми се каза с насмешка, аз не съм като теб хипохондрик. Имам и други близки, на които им говоря, че трябва да се грижат повече за себе си, и отговорът обикновено е "Говори на някой, който иска да слуша."

# 987
На 49 год. е. Нещата и за мен са страшни, но както казах по-горе, когато някой не иска да слуша, нищо не може да се направи. Само като споменах преди година и половина да изследва Витамин Д, ми се каза с насмешка, аз не съм като теб хипохондрик. Имам и други близки, на които им говоря, че трябва да се грижат повече за себе си, и отговорът обикновено е "Говори на някой, който иска да слуша."

Научила съм, че съвети се дават като се поиска. Иначе може да се издразни някои отсреща.
Самата аз се дразня някой да ме съветва нещо за което не съм питала.
Често се случва и съветите, които се дават да не изнасят на отсрещната страна.
Тогава приключвам. Време и енергия нямам да пръскам, пестя си я за себе си.
Остави жената на мира. Като и се случат кризите и драмите, ако иска, ще почне да полага грижи за себе си.
Ти си гледай себе си. Всеки носи отговорност за себе си.

# 988
Съгласна съм, но когато се отнася за сестра ми, или за други членове на семейството ми, някак си не мога да се контролирам. Особено като някой ми се оплаче, това ме боли или онова ме боли. Явно все пак многото говорено е свършило работа, за да поиска да си пусне изследвания. Вече оттук нататък, дали ще спазва режими, ходи по доктори, и дали ще се грижи повече за себе си, не зависи от мен, а изцяло от нея.

# 989
Ами има хора обичат да се оплакват, но само дотам.
Искат някой да им даде вълшебно хапче и да ги излекува.
Не става.
От нея зависи. Като поиска, ще се стегне, сама ще проучи и ще се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт