Базедова болест - Тема 15

• 17 617
  • 756
  •   1
Отговори
# 15
Аз записах час при една от консултантките във форума. Въндева. Има кабинет в Майчин дом.
Доволна съм.
По здравна каса приема ли или е платено само?

# 16
  • София
На мен препоръчаха д-р Красимира Милетиева, но още не съм ходила. Мисля, че почти никой от добрите ендокринолози не приема по каса, за съжаление.

# 17
  • София
Аз записах час при една от консултантките във форума. Въндева. Има кабинет в Майчин дом.
Доволна съм.
По здравна каса приема ли или е платено само?
Сега проверих в Супердок, само платено е.
Първичен - 70, вторичен 40.

Излязоха ми резултатите
Старите, 4.10

Новите, 8.11

На лекарства съм от 8.10

Видяхме се на кафето пред блока с една съседка. Тя е била с Базедова болест. Оперирана е преди повече от 10г. Не е пила медикаменти, изписали са ѝ след като е влязла в критическата.
Каза, че моите очи не са като на болен Joy

# 18
  • София

Видяхме се на кафето пред блока с една съседка. Тя е била с Базедова болест. Оперирана е преди повече от 10г. Не е пила медикаменти, изписали са ѝ след като е влязла в критическата.
Каза, че моите очи не са като на болен Joy
И моите очи не са като на болен, но знаеш, че това може да ни споходи във всеки момент. Стискаме палци да не.
В резултатите ти има видимо подобрение за толкова кратко време. Дано и ТСХ да отлепи скоро. При мен като откъсна от 0,005 скочи на 28, та си изкарах акъла. Но това след няколко месеца на конска доза от 6 тирозола дневно първите два и после 4.
И една близка не е пила медикаменти, защото не е знаела, че има Базед и затова е направила инсулт. Сърдечно-съдовите проблеми хич не са за подценяване.

# 19
Излязоха ми резултатите
Еми супер си. Хормоните падат, значи лекарствата действат. ТСХ още си е нула, но това е нормално. Ще се размърда втория месец или като минеш в хипофункция. Пълна кръвна картина пускаш ли си заедно с хормоните? Задължително е да се пуска ПКК заедно с хормоните, заради лекарството, че може да повлияе на левкоцитите.
Значи имаш хубави очи, а Simple Smile

# 20
  • София
Благодаря ви.

ПКК пуснах преди 2 седмици.
Оставам на същата доза, след месец нови изследвания и преглед на ехограф.
Имали сме добра ендокриноложка в кварталната поликлиника. Мога да мина за второ мнение.

Бoяна, аз по принцип имам проблеми с очите. И час за очен трябва да запиша.
Загубих си очилата, които без отстъпки бяха 1400 Simple Smile Но използвах някакви отстъпки и намаления таз излязоха на доста по-сносна цена.

И нов апарат за кръвно трябва да взема. ММ ми забрани да меря с моя, електронен, и да се стресирам от резултатите Simple Smile

Допълвам се.
Седмица след като започнах Тирозола ми се отвори апетит за шоколад. А шоколад ям веднъж на 6м. Ужасно ми се ядеше и се смеех с ММ "Нападна ме шоколадовият глад".
От седмица насам вече не ми се яде сладко Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 18:44 от AnMary

# 21
AnMary, за месец е добре. На колко хапчета беше?
Хайде след месец вече Тсх-то да има единица отпред 🙂

# 22
  • София
AnMary, за месец е добре. На колко хапчета беше?
6 - 2х3
Една опаковка ми стига за 8 дена Joy

Тъкмо се похвалих, че шоколадовия глад си е отишъл и с дъщеря ми изтичахме до кварталното магазинче. На нея и се хапва, но не смее, защото е с гастритна криза и само сочи "я, виж това", "виж онова" и рекох "стига". Добре че ММ помага със сладките неща Joy

# 23
Те сега по 50 хапчета, а преди бяха само по 20 🤣
За още месец си е доста по 6.

Ох, с гастритните кризи ми е познато. Точно това пишем сега с дружка.
И мен като ме хване и апетит имам, и всичко ми се яде, ама от всичко боли. Гадост си е.

# 24
  • София
Те сега по 50 хапчета, а преди бяха само по 20 🤣
За още месец си е доста по 6.
Стискам кълки и бодро напред.
Тъкмо щях да питам дали няма по-големи разфасовки. За кутия от 20 не ми се мисли.

Предложих на дъщеря ми да минем през личната и да ѝ даде талон за гастро. Не искала да ѝ пъхат маркуч. Рекох на "ехо" да мине поне.
Пиела Нексиум по схема ѝ не ѝ помагал. Тя иска някакъв здрав пейнкилър.

# 25
Няма по-големи. Ама няма и да ти трябват. Скоро 50 броя ще ги пиеш 50 дни 😛

От 12 годишна съм с гастрит. На колко е щерката? Ако е над 12 г може да опита това преди хранене.
https://klein.bg/gastritol/

Мастиха на разтворими таблетки много помага, но спряха вноса. Скоро в "коремните групи" споменаха, че няма ни в аптеки, ни в DM, Lily.
Скоро карах вирус с повръщане и яко разбута гастрита, но 2 седмици с Гастритола и се оправих.

Между другото, при нас МАТ се повишава от такива инфекции. От гърдите надолу 😁 Чревни, коремни, пикочно-полови и т. н

# 26
  • София
Поне една фекална проба бива да се даде при такива проблеми, че хеликобактер пилори не е майтап и трябва да се лекува ако го има. Пък най-често го има.

А инфекциите – откак съм с тоя Базед се сдирам да боледувам, при положение, че цял живот не съм боледувала от нищо, даже и детските болести. Може би е било проява на свръхимунитет, не знам, но естествен имунитет нямам към нищо и цяла година съм като ясленче.

# 27
То не знам на кой му помага тоя Нексиум, особено при хронични гастрити. И не само Нексиум, а изобщо тия на протонна помпа. Колкото народ познавам с гастрит, включително у дома, каквото и да пиеш, гастрита си иска диета и време. А при завишен хеликобактер си иска и АБ.
Единият ми гастро казва, че веднъж изолира ли се, после на всяко обостряне обикновено е повишен. А в случаите, в които не се изолира, раздразването на гастрита се лекува една идея по-бързо и лесно.
Макар 35 г да са минали откак направих гастрит, 20 г от тях нямах никакви проблеми след първото лечение.
Малко преди да отключа Базеда карах инфекции на пикочната с рецидиви, разбих стомах от антибиотици и цъфна Базед. Някъде в тоя момент почнаха да ме изследват за хеликобактер.
Хубаво е да има изследването, че лечението все пак се различава.

Брат ми и свекъра лекуваха гастрит с по 2 АБ и с инхибитор на протонна помпа, плюс ензими, плюс пробиотик. И след основното с АБ после имаше по още 2 месеца само ИПП и добавките.
Абе зор си е. Ама трябва да се лекува, че може по-зле да стане.

# 28
  • София
На 23 е. Гастрита ѝ го откриха преди няколко години в спешното на Окръжна.
Ще я натисна да мине през ЛЛ и после на гастро.

Последната една година само 1-2 леки настинки съм имала.

Но вечерта след прегледа на ехографа (жлезата) вдигнах температура.

Ако е над 12 г може да опита това преди хранене.
Предадох.
Ще купя.

# 29
При хиперфункция има леко повишена Т. Мисля следобед се вдигаше най-вече, но съм забравила. Често около 37,2 - 37, 3.
То това си е един от симптомите.

Общи условия

Активация на акаунт