Номинации за най-голяма муня (тема 11)

• 59 981
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Имам роботче за почистване, което държа в спалнята. Снощи детето ми казва, че днес ще дойде приятелка на гости... Викам си, че трябва да пусна роботчето в коридора, че ми се видя мръсен...В момента в който излизам от спалнята да пускам уж роботчето ММ ме изглежда странно и ме пита " Къде си го помъкнала тоя кантар?". Взела съм кантара на който се мерим, вместо роботчето и ще го пускам Laughing Laughing.

Другия ми редовен номер е пиене на грешни лекарства...Чак се чудя как не съм се натровила до сега...Последния безобиден случай: нещо ме беше ухапало на крака, няколко дни мажа с Фенистил гел и не минава...Докато една сутрин с учуда установявам, че на нощното ми шкафче има Диклак гел и се чудя какво прави там, и чак тогава загрях каква съм я свършила.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 11:27 от vita

# 691
  • при късмета
Режа изсъхнали цветове на калата. Много е гъста и с ножицата от едната страна, от другата си придържам с другата ръка. Срязах си пръста барабар с това, което режех. Повече от 15 минути не спря да тече голямо количество кръв, чак се притесних, до сега не ми се е случвало такова нещо. Като най-после спря, видях, че не само съм се порязала, направо съм отрязала част от възглавничката на пръста. Малко, ама много боли. На всичко отгоре нокътя на този пръст го счупих почти на средата на плочката преди 2 дни. Отрязаното е точно до ъгъла на нокътя. Сега трябва едновременно да зараства отрязаното и част под плочката. А казват, че каръщините идват по 3. В очакване съм

# 692
Поливай с килородна вода, чакаш да се махнат мехурите, после йод септадон, най-добре маз със стерила марля. Винаги имам вкъщи, в случай че помоля някого да свърши нещо Simple Smile

# 693
  • при късмета
Благодаря! Сега ще изляза да взема нещо, че установих, че нямам нищо подходящо вкъщи. Ни йод, ни риванол, ни кислородна вода, нищо

# 694
Безбройните ми включвания тук са ме научили винаги да имам кислородна вода - даже е сипана в шише с пулверизатор и нанасям от него като обработвам раничка или порязано, вместо да трябва да отвинтвам и поливам, както помти винаги и нараненото е по пръстите... Личи си мунята със стаж, нали? Joy

# 695
В Пирогов казаха, че спира кървенето, нищо, че не изглежда така.
Последния път купих самозалепващ се бинт. Превръзките не мърдат.
Все пак, ако е много, отидете да го залепят.

# 696
  • В полите на Пирин планина
Цикадридина спрей много помага на зарастването.
Много неприятно изживяване...

# 697
Включвам се само за да кажа, че за промивки на рани вече се препоръчва физиологичен разтвор, а не кислородна вода. Кислородната вода, изгаря тъканите и затруднява зарастването. Йодът отдавна не се препоръчва за рани, а само за дезинфекция преди операции. Самозалепващ бинт е добра идея. Цикатридина много помага при, рани - и кремът, и спреят.

# 698
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
На такива рани много помага презвъзка със захар. На влажно се потапя в захар и с голяма лепенка се фиксира. Ускорява заздравяването. Хем храни тъканта, хем действа антибактериално. Успех!

# 699
  • при късмета
Овладяхме положението. Като отидох до аптеката за кис. вода и йодасепт, уж беше спряла кръвта. Прибрах се и като тръгнах да го промивам, пак шурна. Криво ляво пак я спрях, промих го (по-голямо парче липсва, отколкото мислех първоначално), сложих гел и лепенка за рани от операция. След час го отворих да видя положението и пак тръгна кръв. Мъжа ми на прибиране взе от аптеката сулфатизол и вече окончателно спря кръвта. Сега само боли. Да видим как ще го опазя, да не се инфектира,  че е повечко отколкото успях да видя от бликащата кръв първоначално. Мисля да слагам прахта и лепенки за оперативни рани и да го опазя сухо за няколко дни

# 700
Настръхвам като те чета. Слагай голяма гумена ръкавица,  стига да се побере в нея,  за да не го намокриш. Или найлонов плик, закрепен на китката с тиксо.

# 701
  • при късмета
Слагам ръкавица, защото колкото и мъжа ми да е на мивката за това, което трябва да се измие на ръка, все и до тоалетната трябва да отида и да де къпя. Чак не вярвам как я сътворих тази глупост.

# 702
Наскоро си резнах върха на пръста, докато режех зеленчуци. Седмица след това, тъкмо позаздравя, с белачка за зеленчуци си обелих същия пръст от другата страна. Този уикенд също ще готвя зеленчуци, малко ме е страх от себе си...

# 703
  • при късмета
Трябва за слагаме напръстници за шиене Joy на всички пръсти

# 704
Аз веднъж при рязане на спанак с чисто нов, голям нож си резнах част от нокътя с месото под него. Ужас! То кървища, то болки и както пише и мако - при махането на превръзката шурваше кръв. Слагах специални непромокаеми лепенки, мажех с Цикатридина и полека-лека се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт