Номинации за най-голяма муня (тема 11)

• 60 473
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Е няма нужда да му казва, просто да го затвори в кутия с плътен капак. Хем няма да мирише, хем половинката може да се усети и следващия път да си го прибере сам Sunglasses И аз имам вкъщи един, дето получава позиви за повръщане от моите деликатеси, и по принцип се съобразявам.
Той отказваше да го пипне, вика Туй е някакъв мутант, отказвам дори зрителен контакт като отварям хладилника! Joy Не се е оплаквал втори път, може би не се е усетил първия път приятелят му че за друг може да е гадно.
Но той така цветно и напоително описваше каква силна смрад било, едни тиради как ако си отвори прозорците и после хладилника, половин Копенхаген щял да помирише сиренето, а може би и шведите отсреща! Как ако открехнел и прошепнел че съседите имат малки деца, туй ми ти чудовище можело да отиде тях да изяде... абе хиля се с глас като си спомня. Хем беше преди месеци и съм забравила сигурно половината Grinning
Естествено че беше силно преувеличено всичко в разказа, цялата групичка сме все хора с чувство за хумор. Идеите, които получи от нас не са за пред хора и те Grinning

# 346
  • Fairbanks, Alaska
Така описано звучеше все едно е отваряна консерва Сюрстроминг. Това е ферментирала херинга, но смрадта е толкова силна, че още с пробиването на консервата почваш яко да връщаш.

# 347
Така описано звучеше все едно е отваряна консерва Сюрстроминг. Това е ферментирала херинга, но смрадта е толкова силна, че още с пробиването на консервата почваш яко да връщаш.

Опитвал ли си такова нещо? Изключително ми е любопитно какво е и дали бих успяла да го опитам. Голям деликатес било, има верни фенове, но само по телевизията съм гледала, а там няма как да се усети смрадта.

# 348
Някакво си датско сирене спешъл там, дори не мухлясало, не му запомних заглавието. Съвсем умишлено това, не мисля че някога ще тръгна да си търся такова сирене, при цялата ми любов към сирената Joy
А по принцип налитам на всичко що е сирене и не е с плесен, т.е. мога да го опитам. Алергията ми към всякакви видове плесени ме спира от достатъчно много видове та на другите рядко прощавам. Е, точно от това бих се въздържала Grinning

# 349
  • Fairbanks, Alaska

Опитвал ли си такова нещо? Изключително ми е любопитно какво е и дали бих успяла да го опитам. Голям деликатес било, има верни фенове, но само по телевизията съм гледала, а там няма как да се усети смрадта.
Не съм опитвал Сюрстроминг. Единственото, което знам за него е, че не се яде в чисто състояние. Вкусът е отвратителен. Но когато се добави към някакви хапки или пък сандвичи, тогава е по-поносимо.

# 350
Ха, Натка, дружки сме по неволя с непоносимостите към плесен. Опитах да обясня на една близка, защо не смея да посегна към мицеларна вода, а единственото ѝ заключение беше "въобразяваш си". Вече не сме чак толкова близки.

# 351
Че мицеларната вода какво общо има? Там просто е съвпадение, не че мицелите имат нещо ощо с гъби и плесени.
Не ми пречи с нищо и си ползвам, пречи ми че Бри ми се яде и Камембер, а пък не могааа.... Grinning То мога малко, ама трябва с хапчета а не с вино. Язък за барута, дет` се вика Joy

# 352
Няколко пъти съм пробвала, затвориха ми се очите от оток след това. Ходих на дерматолог и ми четоха конско. Със сирената съм в по-добри отношения Stuck Out Tongue Winking Eye

# 353
От нещо друго ще е според мен, не във връзка с плесените. Но нищо не пречи и на нещо друго да реагираш, те алергиите сравнително рядко са по самички, винаги има шанс и за още някоя.
Сирена... само като пиша думата и ми се пълни устата със слюнка. Но някои си остават мираж за мен, не ги и доближавам да застана до тях, камо ли да пипна. Ама то било благородна плесен... Бе ако ще и кралска да е, плесен е. Дръжте си я. Не, не там, по-далеч! Grinning

# 354
   Не е по темата, но нещо с хистамина май е това. Непоносимост. Сирена с плесени, червени вина, ферментирали храни. Моят мъж страда много от такива неща и, по емпиричен път, съм стигнала до този извод. И с морски храни вероятно имате проблем? (То при моя мъж е по-лесно да се изброи какво заболяване няма... Та не се знае със сигурност.) Може би тест за непоносимост към храни би помогнал. Него засега не съм го убедила, но давам идеи само...

Аз мухлясалите сирена много добре ги приемам. Направо съм пристрастена. Само, на талията зле се отразяват...

# 355
Ферментиралите храни са си хистаминови по принцип, така е. Както и още доста други. И действително има такова нещо наречено хистаминова непоносимост, там не знам какви точно са тактиките.
При мен си е доказано с тестове че става дума за алергия към плесени. Всякакви. Говоря за тест за алергии, не за тест за храни на каквито и много не вярвам. Независимо мухлясала храна ли е, благородна плесен на сирене ли е, влажно помещение, непочистван незнайно от кога климатик и каквото се сетиш още. И да, позна - в този сезон с климатиците навсякъде ми е особено забавно Grinning

Как се бях докарала веднъж, аз плодове хич не налитам да ям, но бившият ми пък обича. И съм купила някакви, май кайсии бяха, стоят в една купа в кухнята и хич не ги и отразявам - казала съм му че съм ги взела за него и съм приключила с тях. Той обаче не ги изял и едната тръгнала да се разваля и съответно мухлясала... Какво ли не ми мина през ума докато установя какво става, то беше и още през разгара на ковид пандемията. С искрено възмущение ругае Натка, че пушек се вдига. Ще ти се не знаят и плодовете, яжте си ги вие! Това с кюфтета не може да ми се случи!! Joy То си е почти виц, но той не е българин и някои лафове му убягват малко, та беше съвсем в потрес Grinning

# 356
Една от причините да махна саксиите от апартамента.

# 357
Това е! Вече ще казвам че не гледам цветя заради алергията си, а не защото в моите ръце умират за норматив Joy

# 358
Една от причините да махна саксиите от апартамента.

А саксиите защо? Аз, не че имам, отдавна убих всички цветя с доброто си гледане, но ей така, да знам Simple Smile.

# 359
Уморена китка в моите ръце до сега няма. Бях оставила до последно кактусите и няколко секулента, в момента, в който намерих подходящия човек, който ще им се радва като мен ги подарих.

Адаш, в почвата им виреят много добре плесени. Въпреки, че кактусите са в много песъчлив субстрат...

Общи условия

Активация на акаунт