Изхождане при захранване.

• 1 030
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, имам бебе на 6м. Захранена е, но яде много избирателно. Има 2 заместени хранения от общо 5. Това на обяд и това следобед, не съм я насилвала. На обед яде точно 2-3 вида пюрета до момента, като главно преобладава тиква, картоф, пуешко. Следобед яде всичко. От както заместихме хранения обаче изхождането стана ужасно. Ака твърдо, вече не е така рядко като преди, това нормално ли е? Също така е малко като количество и по няколко пъти на ден. Ако преди ходеше до тоалетна веднъж на ден и беше рядко, сега ходи по 4-5 пъти понякога и е доста твърдо. Не плаче да я боли корем. Пробвах със сливи, круши, овесена каша, какво ли не, нищо не действа разхлабващо. Друго важно е, че отказва да пие вода, максимум 30 мл. Дъвче шишето и не пие, може би пък заради зъби които чакаме.
Какво трябва да е изхождането при захранено бебе и как мога да и помогна?

# 1
Попринцип е нормално да има промяна в акото след захранване, но не е добре да има заместено хранене на тази възраст, нито да има толкова въведени храни. Сама виждате как се отразява това на незрялата храносмилателна система, нали? Дори да приема количествата и видовете пюрета, във вашата власт е да определяте колко пюре ще натъпчете в устата. Няма нужда от сливи и круши, а от повече мляко/кърма и по-малко бързане.

# 2
Избързали сте със захранването. Тепърва се започва на 6 месеца. Основната храна на дете до една годинка трябва да е млякото.

# 3
Говорено е с педиатър, детето отказва мляко, на АМ е, сменихме млякото, не та не, с 300 зора пие. Не наддаваше добре също.
Избързали сте със захранването. Тепърва се започва на 6 месеца. Основната храна на дете до една годинка трябва да е млякото.

# 4
Педиатърът на сина ми ме беше посъветвал при започване на захранването да давам пробиотик на детето, тъй като коремчето свиква с новата консистенция на храната.

# 5
Картофите много запичат. Ясно, че е най-евтино и лесно, но по-добре ги замести почти изцяло с батати.

# 6
Не яде само картофи, пюрето е тиква и картоф и пуешко мисля, че беше. Избягвам само картоф разбира се
Картофите много запичат. Ясно, че е най-евтино и лесно, но по-добре ги замести почти изцяло с батати.

# 7
Овесените ядки също правят тапа, хич не са толкова разхлабващи.
Храненето е единственото нещо, за което не съм слушала педиатър. Нито пюре съм правила, нито лъжички съм брояла. С първото дете ми беше по-притеснено и правех опити да се консултирам, за да се срещнем някъде в мненията си, за второто обаче само кимах и виках "мхм" като пееше песента за лъжичка пюренце от това и две лъжички от онова.

# 8
На толкова малко дете овесени ядки не се дават, само отвара от овесените ядки. На ядките Слънчо има рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт