Нашите цветя - обща тема 26

• 26 634
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, наистина звучи вкусно. Simple Smile

# 136
Какво иска тази красавица?
Никога не съм можела да ги гледам,но ми я подариха 🙂.Беше наперена,изпъната и след ден на 22°,23° изглежда така.Почвата е влажна.Може би иска по-ниска температура?

# 137
  • оттам, откъдето започва България
Моята е в още по-окаяно състояние - от 28.10. я мъча. Worried

# 138
Цикламата иска хладна стая.

# 139
  • оттам, откъдето започва България
Ясно, затовя я моря.

# 140
Цикламата на студено, да. Аз една доста  време я гледах, накрая я оставих навън и загина.
Как да подкиселя вода за азалията? С лимонтузу?

# 141
  • София
Mikkey, маслото от Нийм действа, но му трябва добър прилепител. За домашна употреба може и с течен сапун.

# 142
  • In transit
Mikkey, маслото от Нийм действа, но му трябва добър прилепител. За домашна употреба може и с течен сапун.
Имам кастилски сапун, четох, че 1:1 се прави съотношение. Т.е х 10мл от двете на 1литър вода. Така ли е?

# 143
believe_,  освен на хладно място, поливай цикламата в паничката и с малко вода. Цикламите обичат сянка, да не ги пече слънце.

# 144
  • София
Mikkey, аз ползвам готовият препарат - НимАзал. Разрових се, там нийм субстнацията е описана като 2.5%. Обаче колко е концентрацията спрямо маслото, които се продава директно, няма как да знаем.
Иначе дозировката на препарата е 30-50 г за 10 л вода, които покриват 100 м2 площ.
С една дума, направи го така, 10 мл нийм+10 мл сапун на 1-2 л и опръскай, повтори след 7-10 дни. Предполагам, че това масло не е толкова концентрирано.
Трипсите са доста дребни и трудно се констатират. Да не са щитоносни въшки някакви?

# 145
  • In transit
София, мисля, че са трипси, щитоносните ги познавам. Ужасно деформират листата на билките. Лятото ми бяха погнали почти всички билки, сега само девисила и единия босилек са метнали.

Скрит текст:

# 146
  • София
Не мога да видя добре, но ако са като малки минирани тунелчета, да.
Съвсем други препарати гледам, че препоръчва Амитица https://amiti.org/article/barzo-i-lesno-reshenie-sreshtu-trips От друга страна нийм-а го дават тотален инсектицид.

# 147
Момичета по листата на едното ми каланхое има нещо като мушички черни . Кажете с какво мога да пръскам да не ми зарази другите цветя . Цветето е на работата и съм го изолирала на тъмно стана няколко дни .

# 148
Режа като станат така.

# 149
  • София
🖐️😅
Здравйте, аз пак идвам с въпросче. Миналата година на детето му подариха едно такова, коледниче ли, коледарче ли как се казваше? Та то общо взето загина, остана едно клонче с 2-3 сбръчкани листета... Просто падаха дугите едно по едно.
Та сега си купи ново от лидл. Предполагам повечето сте ги виждали, в едни съвсем малки саксийки са... Та въпроса ми е, да го пресаждаме ли сега, докато е с пъпки и цъфти? Ако да, с каква пръст да допълня саксията и колко голяма да е новата?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт