Нашите цветя - обща тема 26

• 26 636
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Не съм специалист, но се подгответе да опадат пъпките. Капризни са и при смяна на мястото хвърлят всички пъпки. Обича по-хладно и светло. Според мен не пресаждайте сега, като прецъфти е по-удачно. И не поливайте много.

# 151
  • София
Миналото си цуфтеше, лятото в жегите почна да сдава багажа и така и не се възстанови. Та сега се надявам, че и това ще оцелее... Иначе от подмятане по камиони и магазини и складове да си беше метнало пъпките... 🤷‍♀️ 😂
Колко точно често се полива? Може и там да е бъркал, че му казаха мн рядко и малко.

# 152
Ами те ги бъкат с торове според мен, за да  са такива, после вкъщи не е точно така. 🤣 Поливането зависи от температурата и влажността у вас, аз горе долу с орхидеите го поливах, т.е. на 10 дни по малко. Иначе лесно се хваща, ако тръгне да мре-бучкате някое здраво клонче в пръст и се хваща без проблем. Успех!

# 153
  • София
А това го пробвах, никое от боднатите в пръстта не хванаха. Но то беше в стаята мрачно, сухо и жега... Сега е по-хладно и ще видим ще оцелее ли последния израстък, но нямам голями надежди.

# 154
  • оттам, откъдето започва България
Според мен коледничетата се гледат най-лесно. На мен са ми любими. Heartpulse
Изчакайте го да прецъфти и го преместете в малко по-голяма саксийка и с повече пръст.
Вярно е, че не обичат топлото. Поливам ги, когато видя, че са много сухи. Държат те и даже повече цъфтят, когато ги засуша. У дома са ми 3, а на работа 2. Simple Smile

# 155
Имах и стари български, и купешки бели, червени. Цъфтяха до това лято. Дори по 2 пъти, дори през лятото вън. НО това лято бяха уморени от поливане…

# 156
Коледничето не обича смяна на мястото. Моите поне са така. Умерено, да не кажа оскъдно поливане, светлина и това е. За сега съм успяла да го закрепя, моето е великденче.

# 157
Аз купих миналата година по това време две коледничета - бяло и червено-бяло. И на двете окапаха пъпките щом ги занесох вкъщи. Май им беше и топло, зимата вкъщи е около 22-23°. Изнесох ги за проба на прозореца на терасата, той е навътре и е завет. Не измръзнаха точно, но посбръчкаха листата. Прибрах ги отново и ги сиктеросах, реших, че и те са от цветята, на които не им харесва вкъщи Joy Цяла година бяха полу-забравени, поливах ги от време на време, наистина доста рядко. Щях да падна като видях, че имат пъпки. До преди седмица бялото беше отворило две пъпки и беше наистина много красиво. За съжаление съм в болница и ще се прибера в края на седмицата вероятно. Трябва да кажа на свекърва ми да не ги полива, че тя ми умори доста цветя, буквално ги дави във вода. Като се прибера ще видя какво е оцеляло, имам и на терасата неприбрани мушката...

# 158
  • София
Скрит текст:

😂 Това е останало от старото, обаче, сега гледам на снимката, на лявото листо 3нови мини зелени израстъка, отидох да изследвам на живо и да, като косъмчета са, но са нови... ... 🤷‍♀️ 🤔Да не би да се бори за живот.. ☺️

Сладкодъвка - бъди здрава, мила и какъвто и да е пояода-бързо възстановяване!

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 19:14 от Angel_Dust

# 159
Забрави го пак Simple Smile

# 160
  • Бургас
Сладкодъвка,бързо да се прибираш у дома при цветенцата си!

Моите са още навън. Тези дни е приятно времето, но мисля утре да ги прибера,че от дъжда са прогизнали.
Дано само стигна до тях,

# 161
Сладкодъвка, да си жива и здрава и в най - кратки срокове да се прибереш у дома излекувана HugHeart! В къщи и стените помагат и лекуват Simple Smile!
Моето коледниче постоянно е на северната тераса, лятото не се чувства много добре, но ето го сега .

# 162
  • оттам, откъдето започва България
Natt***, при теб всички цветя се чувстват добре.Simple Smile

# 163
Благодаря, момичета! Аз съм добре, момиченцето ми е болничко...
В София съм, днес беше студено, облачно и мъгливо, а в Петрич - Калифорния при моите цветя слънце грее Stuck Out Tongue Winking Eye
Дано оцелеят. Ако ли не - здраве да е, тъкмо повод да си купя нови Simple Smile

# 164
Да оздравява детето по-скоро и да се прибирате при слънцето и цветята!
П.П. Сега огледах моето великденче - ми, няма пъпки. Живот и здраве, ще го чакам за Великден.

Общи условия

Активация на акаунт