Нашите цветя - обща тема 26

• 26 640
  • 742
  •   2
Отговори
# 165
Да попитам тези от вас, които имат опит с хризантеми. Есента купих тия красавици

До сега все ги изхвърлях, но с тези не ми се разделя. Мисля да ги оставя на терасата да презимуват. Нищо няма да им стане, или? Да ги покрия с нещо?

# 166
Студоустойчиви са и трябва да издържат. Проблем е, че почвата в саксията е малко и лесно ще замръзне. Бих завила отдолу самата саксия.

# 167
Di Soleil, благодаря!

# 168
  • Бургас
Аз вчера успях и си прибрах цветята. Бяха прогизнали от дъжда. Оставих ги да се отцедят. Тези дни ще трябва и да ги понакърша. Да набуча в няколко нови сандъчета,че имам 2-3 за смяна.
Отворих си работа,нали? Simple Smile

# 169
Pippi
Лявата хризантема е от тази година, а дясната - от миналата. Като прецъфтят режа на 5-7 см от корена и оставям вън. На пролет тръгват пак.

# 170
Мариета в какви саксии са ? Аз имам 22 броя в преносими саксии , а под тях чинийки от сандъчета и стоят на прозореца от вън . За сега сланите не са ги докоснали и изглеждат все едно сега са цъфнали . В какви саксии мога да ги сея и с каква почва ? Бих искала да са единични саксии и хем ще мога да си ги места тук там .

# 171
В саксиите, с които са купувани. Сигурно 20-25 см диаметър.

# 172
Здравейте, момичета,
Може ли да ми дадете насоки за отглеждане на спатифилум. Листата му започнаха да ставам бледо зелени. Опитва се да ражда бели цветове, но изсъхват. Не знам какво да го правя, а много ми харесва.

# 173
Хризантемите успешно си  живеят на балкона в голяма саксия. На пролет ще са изсъхнали листата и трябва да се изрежат. Моите започват 10 зима.

# 174
  • Варна
Ето и моите хризантеми, високостеблени са, от няколко години ги гледам в голяма саксия на терасата. Налага се да ги режа 1-2 пъти през май-юни, защото иначе се издължават прекалено:

Тази е нискостеблена, малко хилава върви, но също много я харесвам, тя е година-две по-стара:

# 175
  • София
Здравейте, момичета,
Може ли да ми дадете насоки за отглеждане на спатифилум. Листата му започнаха да ставам бледо зелени. Опитва се да ражда бели цветове, но изсъхват. Не знам какво да го правя, а много ми харесва.
Обичат влажно.Моят стои в по-голяма купичка и там сипвам водата.И пръскане с вода обичат.И да не го пече слънцето директно.

# 176
  • вече Пловдив
Здравейте!
Моля за съвет как да се отърва от малки мушички, които излизат от саксията на бенджамина.
Появиха се в края на лятото, когато го прехвърлих в по-голяма саксия и допълних с нова пръст.
Намалих поливането, набучих 7-8 клечки от кибрит, но няма ефект...

# 177
Момичета,това са новодошли у дома цветя(Бромелия и Замиокулкас).
Няколко дни след това се появи този бял слой.Едното имаше като малка паяжинка по листата като го купих.

# 178
  • Пловдив
Това по почвата е плесен. Някои мои саксии също я хващат през зимата. Явно им е влажно. На самите растения не се отразява.

# 179
Това по почвата е плесен. Някои мои саксии също я хващат през зимата. Явно им е влажно. На самите растения не се отразява.
Също това си помислих,но викам да не е някоя гад.😀

Общи условия

Активация на акаунт