Нашите цветя - обща тема 26

• 26 619
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Фрезии не мога да накарам да цъфнат вече, пускат едни дълги листа и до там. Може ли ноу-хау?

# 556
  • София
Фрезии не мога да накарам да цъфнат вече, пускат едни дълги листа и до там. Може ли ноу-хау?
Какво дали може?

# 557
  • Варна
Как ги карате да цъфтят повторно? Или са като зюмбюлите и лалетата - в саксия веднъж, максимум два пъти и до там.

# 558
Тези зюмбюли ги купих от лидл още на листенца.  Толкова грамадни и ароматни станаха, че целия етаж на къщата все едно е с ароматизатор. Есента ще ги бодна в градината.

# 559
Може да ги сложиш в земята още като прецъфтят. Резни прецъфтялото да не дърпа от сила и ги закопай направо с почвата. Те ще продължат да се хранят, докато имат листа, но имат шанс да пуснат корени и в земята, а не само в тази от саксията, която е бедна. Но очаквай цветът да стане по-дребен, обикновено не запазват такива едри и хубави цветове.

# 560
За съжаление не само със зюмбюлите е така.
Подариха ми роза в саксия, цветове за чудо и приказ, захвана се в градината, порасна, но цветовете нямат нищо общо- станаха изцяло червени и с по- малко листчета.
Аз имам Кауфландски  нарциси, чакам да цъфнат последните пъпки и направо ги заравям в градината .Дребни са, не очаквам чудеса от тях догодина.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 16:55 от Mateah

# 561
Може да ги сложиш в земята още като прецъфтят. Резни прецъфтялото да не дърпа от сила и ги закопай направо с почвата. Те ще продължат да се хранят, докато имат листа, но имат шанс да пуснат корени и в земята, а не само в тази от саксията, която е бедна. Но очаквай цветът да стане по-дребен, обикновено не запазват такива едри и хубави цветове.
Добре, тъкмо сега като се повишат температурите и да се поразмрази почвата. Аз имам и други зюмбюли и нарциси в градината и лидл и кауфланд и наистина са по- дребни, но вече 4-5 години се показват късна пролет, около май месец , защото при нас е по- студено.

# 562
  • Карлово
Аз имам Кауфландски  нарциси, чакам да цъфнат последните пъпки и направо ги заравям с градината .Дребни са, не очаквам чудеса от тях догодина.
Очаквай. Имам такива от преди години, дребнички са, но цъфтят преди другите и се размножават, не изчезват. Много ги обичам.

# 563
  • Пловдив
Здравейте, специалисти по цветя.
Моля да ме посъветвате какво цвете мога да подаря на близък човек, което да казва "всичко ще бъде наред".
Много мисля какъв подарък е подходящ за човек, преживял много много тежка животоспасяваща операция и се сетих за цвете.
Моля за насоки за подходящо цвете, което да разцъфне в идващата пролет и да радва душата.
Не съм цверарка. Имам цветя, но все някой ми ги е подарявал. Някои ми умират, други се възраждат всяка пролет... Трябват ми вашите специални умения за подбор на цвете, което не се гледа трудно и има красиви цветове.
Благодаря сърдечно Kissing Heart

# 564
Аз не бих подарила цвете на човек, преживял тежка операция. Сега трябва да се възстановява, организмът е отслабнал. Много от цветята могат да се окажат алергени и да му влошат положението. А и вместо да се грижи за себе си, ще трябва да се грижи и за цвете.
Съдя по себе си, когато се разболях кофти, по-голямата част от цветята ми заминаха. Нямах сили да се грижа за тях.

# 565
Аз пък намирам идеята за чудесна. Преди 2-3 г. случайно разбрах за близка, преживяла подобна тежка операция. Спонтанно след срещата ни ѝ купих африканска теменужка и ѝ я пратих по ММ. Жената много се зарадва, гледа си я и до днес и от време на време ми праща снимки как хубаво ѝ цъфти.
Бих подарила орхидея, те цъфтят с месеци или Сенсевиера. Вярно, тя не цъфти, но пречиства много добре въздуха и даже се препоръчва да се сложи в спалнята.
Ашли, можеш да се разровиш и в интернет и да намериш нещо друго.

# 566
Идеята е хубава, но само за човек, който обича цветя и се грижи за цветя.
Така както слушам Ашли как се е надъхала си представям как го нарича това цвете на човека и му вдъхва надежда, че всичко ще е наред и как ще разцъфти с нови сили …
И то вземе, че се окаже калпаво и се скапе. Този човек и той като знае всичките наричания би се почувствал зле.
Ако получаващият наистина обича цветя и е цветар само тогава придавай такова голямо значение иначе си е задължаващо и може да няма желания ефект.

# 567
Ашли може да подари цветето и без словоизлияния за какво е, а в сърцето си да пожелае всичко да е наред за човека. Тя си знае.

# 568
  • Пловдив
Много ви благодаря за съветите.
Предстои дълго възстановяване, но не на легло. Тъй като тя започва да изпада в депресия, помислих, че едно сега прохождащо цвете ще върне надеждата и  ще освежи света й. Hug

# 569
Важното е да е от сърце!

Общи условия

Активация на акаунт