Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 21 148
  • 684
  •   1
Отговори
# 210
Слагам найлонов плик, над който нахлузвам ластик направен на примка. Взела към си широк плосък ластик от кинкалерията и не ми е проблем хем да стои по-стегнато, хем да не ми се впива самият ластик, че с нормален това си е проблем. С няколко проби се установява колко точно да е стегната тая примка по главата ти, моята съм я нагласила преди години още. Става все едно с шапка за баня, но ластикът е хубаво прилепнал по главата и не дава толкова да тече.
Отгоре увивам с кърпа, за да задържа топлината.
Много рядко ми се е случвало да ми протече така, и то е ако съм направила сместа рядка.

# 211
https://vm.tiktok.com/ZNdHQFNP8/
Какво мислите за това? Според мен се има предвид къната с вредни примеси, ноо..

# 212
ммм да, като видя някоя квартална фризьорка да дава мнение за колоидни разтвори и ми иде да се гръмна!!! Много са компетентни всички..

# 213
Е тя не е квартална фризьорка определено😃 просто ми е интересно какво мислите. Според мен проблема е от неподходящи къни, а не от изцяло билкови смеси..

# 214
Някой може ли да разкаже за тези дето нямаме тикток?

# 215
Тритментоложката Наталия отговаря защо е против къната и показва една дама, чиято коса е в еди си какво състояние. Обясняваше и за реакциите, че може да гори косата, трябва много часове или цял ден работа, да се изкарат веществата от къната от косъма и чак тогава да се променя цвят.

# 216
Никак не съм съгласна с нея, особено в частта с белите коси - моята коса е 70% бяла, от години ползвам само къна (плюс индиго), която покрива чудесно. Няма смески, защото купувам възможно най-изчистената с органичен произход. Това за горенето също не съм убедена, че е така - в един период в миналото съм слагала боя върху къната, освен нормалното изсушаване на косъма, друго нищо нямаше.
И с промяната на цвета не съм съгласна - според мен къната е почти невъзможно да се “махне”, може да се сложи по-тъмен тон, или да се променя в същата гама, но къносана коса не знам как може да се изсветли. Иначе съм опитвала да сложа какво ли не върху къносан кичур - цвета не мръдна, или съвсем леко избледня (дори блондор опитах и не се подпалих).

# 217
С маска с витамин Ц съм пробвала и сваля по малко от пигмента, чиста къна ползвам аз. Но на мен целта ми беше да изсветля малко дължините че тогава косата ми беше до кръста и имаше много пигмент натрупан там, а не да се опитвам да я изчистя изцяло от къната. Не съм и упорствала много за целта. Но си пада и къната с времето, просто се измива постепенно, не е чак толкова перманентна. Предполагам че зависи и самата коса в какво състояние е  - порьозност и какво ли не.
Писах наскоро че съм минавала наколко пъти от къна на боя и обратно през годините, не съм имала някакви драми, аз и не съм сменяла с много гамата де, все в някакво червено. Започнах с къносването още като ученичка, а това беше през миналия век. От тогава повечето време съм била с къна, но си е много време и съм имала кога и да експериментирам, хич да не е.

# 218
О, тази дето е Ийгълс си е перманентна😀 нали нея ползвах и то като се наслоява.. ама тя точно е с ппд. Боядисвах се тъмен кестен, нормври спрях да се къносвам и до сега до май косата придоби един червеникав отенък, но да падне цвят, не, само с израстване и ножица.
С тази на кхади не виждам това. Поизмива се цвета, но аз вече 3-ти път се къносвам по веднъж в месеца, не съм изчакала повече да видя ефекта, но не ми избиват корените както с друга къна/боя. Някак по-равномерно се отмива.

И аз съм мацала боя отгоре, но пък не съм изсветлявала.
Всъщност помня един момент, в който се изнервих нещо и си скъсих много косата, тогава се изрусих вкъщи, но имах три цвята на главата си😃 обаче мисля, че е от непрофесионалното изрусяване и липса на опит от моя страна. Къна и да е останало тогава е било малко към края.

# 219
Тая дето я казваш аз не я броя за къна... Може и да има и къна в нея, знам ли. Поначало като видя нещо дето е в амнайсет различни цвята и пише че било къна, го подминавам, то няма как да е това. Има билкови смеси/бои, те всичките са на основата на къна за да хванат, но и те не са се нарекли така.

# 220
Khadi си е изцяло билкова. А има нюанси, просто са с различни смеси.
Ийгълс има също, но има и други недобри примеси.
Ето кхади рус и отдолу кхади пепелно кафяв
рус
ash brown

Eagles

# 221
Аз ползвам тази на ХенаФокс:

Писала съм и преди, че буквално на две седмици ми избив белия корен. А нямам още 40години... Мисля  за алтернативи, защото откакто се помня се боядисвам в салони, вкъщи и къде ли не. Сега мажа с къна, и при мен покрива белите коси, но не напълно и съответно бързо пада. Но при мен е така независимо с какво мажа. Дори професионална боя ми прораства за две, максимум три седмици.

Споделете вие какви чисти къни ползвате? От къде купувате?

# 222
От израстналите корени няма спасение, моята коса също расте бързо и след някое време вече е компромис... Но няма кой да маже по-често, изкарвам по месец примирена че не е идеално.
Косата си расте, я колко други пък се оплакват че тяхната расте бавно...

# 223
Нека, нека расте. Че с моите хормонални решения 😀 само си гледам снимките с дългата коса и ми се реве😆

# 224
И аз имам проблем с изминаването на къната в корените.Ползвам на Култиватор.Замислям се дали наистина расте толкова бързо или нещо в техниката на боядисване ми е проблема.Ако беше израстване трябваше да съм Рапунцел.

Общи условия

Активация на акаунт