Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 21 035
  • 676
  •   1
Отговори
# 225
Вчера се боядисах с въпросната Хенафокс и за пореден път не ме е хванало хубаво на белите коси в корените. Иначе покрива добре надолу, ама горе винаги съм като недобре боядисана. Но това е с абсолютно всичките билкови бои, които съм ползвала. Култиваторс, Радико, Кхади, тази, все едно и също.
Единствено с чиста къна постигам уау покритие на белия корен, ама не ща да съм оранжева! А и да, след 2 седмици ми е израснала вече нова коса, аз се боядисвам веднъж месечно, защото ме мързи, ама иначе трябва макс на 3 седмици. Това е положението.
Ако нямах бяла коса - нямаше изобщо, ама изобщо да си пипна косата, с каквото и да е било… Сега нямам избор, освен, ако не искам да съм в тренда с естествено посивелите коси, а това не го възприемам изобщо.
Тъй че мрън-мрън, засега това, поне билките са далеч по-щадящи, с обикновените бои щях да стана на нищо с моята перушинка.

# 226
И аз имам проблем с изминаването на къната в корените.Ползвам на Култиватор.Замислям се дали наистина расте толкова бързо или нещо в техниката на боядисване ми е проблема.Ако беше израстване трябваше да съм Рапунцел.
Моята си расте бързо, измиването си е съвсем отделно от това...
И то дори не толкова измиване, ами по-надолу има насложен повече пигмент а в самия корен е само от последното нанасяне. Аз и затова правих тия маневри да сваля малко преди време, започваше да ми става по-тъмна отколкото я исках по дължините. Естественият ми цвят е сметло кафяво и не я искам много по-тъмна от това..
А за Рапунцел - здрави краища също трябват за да стане дълга коса, че ако те изчезват не става, колкото и да расте от корените. И вече индивидуално при всеки колко време расте един косъм преди да му е време да падне, това не е еднакво при всички.
Аз съм я отглеждала най-много до кръста но моята не стои добре много дълга и не съм и пробвала още колко бих могла. Други никога не успяват да отгледат коса под раменете, но и те боядисват корени всеки месец.

# 227
Отказах се от сравнително дългата коса, когато вече трябваше да я оцветявам с нещо, някъде на 38 г., 39 г. Сега е над раменете, по-нататък ще я скъсявам още.
Писала съм много пъти, че правя корени често.

# 228
Аз същ боядисвам само корени. Преди години съм омазала цялата коса няколко пъти и после почнах само израстналите корени. И то само в предната част. За дамите, които искат да потъмнеят малко корените и да премахнат оранжевия отенък, давам идея за двойно къносване. Първо с къна, а след това с индиго. Аз така се спасявам. Иначе много ми харесва да съм огнена, но този нюанс се постига единствено при белите/руси коси, а при мен са само два кичура от страни на челото и не ми харесва ефектът.

# 229
Пълно покритие на корена с белите коси съм постигала само с двустъпковото боядисване и аз, но не го правя, нямам време. Бялото стои леко по-червеникаво, косъмчетата си личат, но не фрапантно. Мен лично не ме дразни никак, тъй като няма голяма разлика с наслоената част. Мажа се на 2-3 седмици и не е зле, сиво-бялата коса като се покаже доста по-фрапантно стои.
Тази мога със сивата коса много ми харесва, но състарява и не бих опитала.

# 230
  • В полите на Пирин планина
Според мен жената трябва да има определено излъчване, за да остави косата си небоядисана...
Дори някои известни актриси не изглеждат добре с такива коси. Над една възраст от 70 години по си представям, но и косата не побелява равномерно, та ситуацията може да е доста неестетична.

# 231
Тези особено известните дами дето ходят със сива коса... Надявам се не мисли някой че просто са си я оставили натюр, там също има фризьори намесени и по някоя корекция на цвета и какво ли не.
И аз се опитвам чат-пат да мажа къна основно в корените, но то имам чувството че като я събера под найлона после, се наквасват и от дължините и все тая. Моята коса е тънка и хич не е буйна, та при мен лесно става това. И предимно решавам че по-добре да наплескам гьотере но поне да съм сигурна че няма да пропусна някъде. Прекалено съм побеляла вече да мога да си позволя пропуски с мазането.

# 232
  • София
Правенето на бяла коса - т.н. "Сол - пипер" и поддръжката се прави от фризьор за да изглежда добре. Има и майстори точно на това боядисване. А и хич не е щадящо за скалпа и косата.
Побелях доста млада и пробвах и този вид.
Не се харесах, изглеждах като стара циганка.
Минах на къна, 1 път месечно и съм доволна.

# 233
  • Бургас
Аз се правя на 10-14 дена.Днес се намазах с къна и малко кестенява смес.Отгоре ми е победила, не знам на колко процента, но корените ми отпред белеят. Този състаряващ тренд на мен не ми допада.
Скрит текст:

# 234
Да, всъщност не е зле да уточня, че когато съм имала периоди, в които ми се е ходило с червена коса се мажех само с къна и тогава бялото изцяло се покриваше и нямах наслагване по дължините. Сега просто слагам 50% чиста къна и 50% кестенява смес и затова белите не са съвсем кестеняви и рижавеят. На 14 дни и на мен ми е най-добре да се мажа, иначе много неприятно лъсва корена

# 235
Е, така кажи... по-друго звучеше отначало. Аз мажа само с къна и си искам червеното, така че от оцветяването на корените нямам оплаквания. Оплакванията ми почват като се натрупа надолу, че вече не става така ярко Grinning

# 236
Моята коса (сега) е кестенява. Съответно мажа с такава къна и ползвам Хен фокс. Но исках да ви питам за алтернативи на други марки? Нещо по-покривно и изчистено като състав, разбира се.

# 237
Тя Хена Фокс е от най-покривните. Както писах по-горе, май превъртях всичките марки, някои са доста слабички.
Следващият път мисля или да направя двуфазното боядисване първо къна, после индиго, или да си забъркам сама смес къна+индиго.

Ето резултатът след 1-во измиване, Хена Фокс тъмнокестеняво. Надолу е добре, горе - неособено… Ама това е положението. Харесвам си се така засега.

P.S. Тези червеникави оттенъци са, защото преди 2 месеца се бях боядисвала с чиста къна. Съответно избива, особено на дневна светлина. Иначе не е така фрапантно.

# 238
Мила, много е добре цвета! Не личи изобщо корена, че не е идеален, ще се радвам да споделиш как е минало двустъпковото.
Аз си бях паснала много с къната и смесите на IndusValey, обаче изчезнаха от Зоя и сега ползвам Хенафонс и Кхади.

# 239
Може и от снимката да е, но на мен си ми изглежда много добре и изобщо не виждам такава разлика каквато описваш.
Или на снимката не личи, или не е от снимката а ти се вглеждаш прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт