Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 20 933
  • 673
  •   1
Отговори
# 240
Екстра е! И аз не виждам кусури.

# 241
На мен също ми харесва цвета на Мила.Включително това леко червенеене.

Аз имам голям проблем със сърбежа на скалпа след къносване, особено към тила.Към сместа добавях масло от розмарин 2-3 капки, заради косопад.Смених маслото с репей и мента и сякаш по-спокоен е скалпа ми.

# 242
Маслото може да е силно, по-скоро трябва в базово да е смесено.

# 243
Ако се слага етерично масло, се капва мъничко а не се налива - няколко капки в цялата смес. Особено това от чаено дърво щом него си избрала, то е доста агресивно. Или пък може и то да не ти понася изобщо, пробвай без никакво масло и виж има ли разлика.

# 244
Аз не капя никакви масла и също много ме сърби скалпа първите 24 часа, преди да измия с шампоан.

# 245
Аз капвам иланг-иланг малко, тук в тая тема ме подучи някой. Заради аромата го правя, мен пък ме дразни миризмата на къна след къносване. Иначе май се води и полезно с нещо, както и пачули, но аз за парфюмиране ги слагам. Особено с пачули трябва супер внимателно че е страшно силна и тежка миризма.

# 246
Малко масло в билковата боя / къна е полезно. По - лесно се отмива скалпа и не сърби. Аз ползвам само базови (кокосово, репей, арганово и т. н.). Добавям и малко прах алое вера.

# 247
Сърби ме скалпа, а и мирише непоносимо за мен косата от къната.Затова започнах да ползвам масла.Не съм ползвала никога чаено масло.Само розмарин по 2-3 капки директно в сместа.Сега от ментата забелязвам по- убита, почти неуловима миризмата на къна, и нямам този непрекъснат сърбеж до следващото миене, което е обикновено 24ч часа след къносването.

# 248
Мерси, дами, кусурът е в самия корен, не се вижда толкова на снимки… ми не хваща добре на бялото и това си е. С чиста къна го нямам този проблем, но пък не ща да съм Пипи. Поне сега в момента, де 😂. По-нататък очаквам да ме тресне някоя нова муза и да сменя плочата.
Относно маслата в къната/боята, аз съм слагала макадамия, ама не видях много голяма разлика. Розмарин слагах в шампоана, не ми беше ОК от него изобщо и го спрях.
А относно сърбежа, откакто почнах да си мия косата със шампоан след боядисване, не ме сърби така. Но после чакам минимум 48 часа преди следващо миене.

# 249

Мен още ме притеснява да измия със шампоан тази на кхади. Иначе първия път къносването с нея не се задържа много пигмента. След второто къносване гледам вече месец и не е изсветлял пигмента.
За корени не знам, предполагам са поизрастнали, но моите тъмнеят.
Другата седмица ще се къносам за последно преди да родя и послееее.. ич не се знае кога пак ще мога или ще ми се занимава, а мен понякога доста ме помръзва. Но мога да успея да я пусна този път естествена. 2-3 пъти се пробвах и след 6-7 месеца се връщам към тъмния цвят 🥹

# 250
Тя Кхади е от слабичките, но съм я мила и нея с шампоан.
Азара, ако нямаш бели коси, изобщо не се занимавай, пусни си твоя си цвят, с бебе надали ще ти се занимава всеки месец да седиш по 3 часа увита с найлон…
Аз се радвах, когато мога да се изкъпя на спокойствие 🤪…

# 251
Не могааа 😀 ефектът от къната ми е 10/10. Иначе нали поддържах с маски с билките, ама не е същото.
А цвета ми е супер моя. Рядко има такива естествени, ама женски глупости.
Нямам бели коси все още😀 ще видим. Ако успея да издържа ще я пусна.

# 252
Добавям и малко прах алое вера.
За какво се добавя алое? Влияние ли на цвета?

# 253
  • Бургас
И мен ме сърби, най-вече ако стоя повече часове. Особено, когато има по-едри частици както при кестенявите смеси. Нищо не убива този характерен мирис,  но примерно ако си намажа съвсем малко по ръцете и мина през влажна коса някакво парфюмно или етерично масло е една идея по-добре.

Алое-за хидратация. Аз имам две растения алое и сега се замислих дали бих могла от тях да слагам.

# 254
А, Галчудо е отговорила преди мен за алоето Simple Smile . Предпазва от прекалено изсушаване на косата и скалпа.  На цвета, не оказва влияние.

Общи условия

Активация на акаунт