Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 19 805
  • 644
  •   1
Отговори
# 630
Цветът на косата много ми хареса. За съжаление снимките за мен са подвеждащи, защото освен косата бялата част на екрана около нея не дава реална представа за цвета. Може би, ако беше снимана някаква светлина, част от дреха, лице, или дори изрязана снимка, ефектът щеше да е още по- добър. Това да не се чете като отрицателен коментар.
Сега, аз се впечатлих от натуралния цвят. И да питам за него- Khadi Ash brown. По принцип винаги съм се къносвала с къна+ индиго или само къна. Ако използвам показаната, дали след няколко нанасяния самата коса вече ще бъде прекалено тъмна? Лъсва ли червенина след няколко измивания на косата? Признавам си, че коментарите за тази боя/къна винаги съм ги подминавала, защото никога до сега не съм се интересувала от нея. Това е причината да питам сега.

# 631
Няма червенина след измивания, поне при мен.

Не съм къносвана от първите дни на август, та доста измивания съм имала от тогава.

# 632
О, страхотно е! Навих се да я пробвам. Обаче имам останали количества, които искам да използвам, че да не залежават отворени пакети. Благодаря!

# 633
Азара, цвета изглежда много красив, може би съм изтървала - каква смес ползваш? Харесва ми, защото не е тъмно, не червенее, но дали имаш бели коси?

# 634
Ами, ето я и на дневна светлина.

но все още се колебая дали да се върна на Любимата ми Loreal Diarichesse 4.00.

# 635
На мен също ми харесва как се получил цвета на азара. Аз също използвам тази къна, само че при мен базата е светло кестенява и цветът изглежда по-светъл

# 636
Азара има страхотна жива и много бляскава коса. Мисля, че и естественият ѝ цвят е много красив и май няма бяла коса.
keylaaan,  косата ти е много хубава - гъста, дълга! Защо се чудиш за боя, цветът е чуден.
И двете сте показали Ash Brown на Khadi, но явно си оказва влияние естественият цвят/цветът преди къносване, защото при Азара се получава малко по-светло.

# 637
Да, при мен с моите 70% бели и сиви коси няма да бъде така, то аз затова и не смея да слагам смеси с по-малко къна в тях. Иначе
И двете ми харесват страшно много

# 638
При този впечатляващ резултат не виждам защо да ползваш боя. Страхотна коса!

# 639
На 27 съм, нямам още бели коси 😬 хубав ми е естествения цвят и сега съм в процес на пускане, да видя цялата коса като израсте как ще е.
Khadi ash brown е, аз отговорих заради чуденката за нея.
Скоро къносана е така:

# 640
То понякога не е и до възраст, имам познати и на 50 г. без бяла коса, моята започна да побелява на 24 г., а сега на 37 г.,  имам доста бяла коса отпред. Естественият ти цвят е някакъв златист, тъмно русо? Мисля, че и тук, и в темата за растеж съм гледала снимки. Аз бих си пуснала моя цвят, не бих се боядисвала, ако нямах бяла коса.

# 641
Понеже и аз ползвам Khadi Ash Brown от време на време - резултатът е следния:

Това е след като косата ми предишния месец беше къносвана с чиста къна, но аз се поддържам основно кафява, тъй че поне тогава червеното не беше много напластено.
При червена основа, пак ще хване, но с измиването ще лъсне по-бързо. Освен това, няма как да се постигне ефект върху бяла коса, както е при Азара, която няма никакви бели коси.
Аз затова почвам лека-полека да се ориентирам към червеното, просто вече имам много бели коси и покритието с билковите бои поне отгоре, където са корените хич не ми допада. Честно казано - май предпочитам червена, но равномерно боядисана, отколкото кафява, но все недобре хванала отгоре. Неподдържано изглежда.
Но още не съм пробвала двустепенното, може там да се крие ключето за мен Grinning.

# 642
Аууу, Mila, страхотен цвят, прическа, лъскавина!!! Това гоня като цвят. Да, и аз бих предпочела червено, но равномерно, пред белите корени. НО на теб ще ти отива всякакъв цвят вероятно, защото си беличка. Не знам дали не сбърках с накупуването на тоя Light Mountain, вместо да бях пробвала Khadi-то, вече не мисля, че има особена разлика в покритието между различните марки билкови бои.

# 643
Нямам идея какъв ми е вече естествения цвят. 😬
През годините допреди да се къносам беше.. сламено-медно.. светло русо…
В момента мисля е светло кафяво, но когато започнах да се къносвам, се къносвах с гадните къни😬 едно 5-6 години редовно къносване имам с тях. Тогава ползвах chestnut brown на къната eagles. После половин година не се къносвах изобщо, уж да спирам и открих khadi ash brown. Къносах се 1-2 пъти предида родя и сега чакам да разбера какъв ми е цвета. Малко ме е яд. То няма какво да направя, очевидно хормонално или просто с времето си е така да потъмнее, яд ме е, че беше много хубаво русо и не си го ‘изживях’. Никой от нашите не е рус сега, било е само на млади години.

Русата опашка е от детството ми, а отзад беше последно преди да се къносам, естествения ми цвят тогава. Сега и да искам не знам дали ще ме докарат поне едно от двете руси без да ми умре косата..

# 644
Леле, какви разкошни естествени цветове.
Според мен - изобщо не се колебай, а я пускай да ти израсте естествената, Азара, пък каквато стане. Пък като побелееш, искаш-неискам, ще се наложи да се боядисваш.
Къната и другите бои (дори и гадни) обаче не може да са ти променили естествения цвят. То той си идва отвътре, където никоя боя няма как да повляе, ако беше така, щеше да е много чудесно.
Ако цветът ти се е променил, то това е резултат от естествени процеси. И да, най-вероятно ще е по-тъмен. Но пак ще е красиво, тъй че - остави билките само за подхранване. Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт