Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 11 178
  • 328
  •   1
Отговори
# 255
Маскира си се миризмата на къна, като се сложи нещо друго дето мирише още по-силно Grinning Като ми се отплесне ръката и паднат 4-5 капки иланг-иланг, ела да видиш мирише ли на къна после - докото я измия пак след 2-3 дни си мирише на маслото. Това в смес която е забъркана със 70 грама къна, примерно. Ако сложа 1 капка пачули, тях трябва да ги намаля че особено в жегата после ми е като тежък парфюм.

# 256
А, добре, освен пачули и иланг-иланг какво убива миризмата? Че малко сладникави и тежки ми идват.
Мъжът ми ужасно мрънка в момента, че му мириша гадно. А вече съм я мила 2 пъти с шампоан.

# 257
Е, каквото на теб ти харесва, само да е достатъчно миризливо че да надделее. То не е до "убиване" на миризмата ами до друга по-силна или по-интересна че да я маскира, само диверсия си е Grinning
Иначе да - точно тези двете са си сладникави и тежки, даже не малко.

# 258
А, добре, освен пачули и иланг-иланг какво убива миризмата? Че малко сладникави и тежки ми идват.
Мъжът ми ужасно мрънка в момента, че му мириша гадно. А вече съм я мила 2 пъти с шампоан.
Моя май свикна. Аз и между къносванията нали преди да си мия косата си ползвам и масла, сега съм с масло на кхади, ми то мирише на билки и шарена сол🤣 ама свикна. Не спя с тях, де, иска ми се, но много се въртя и всичко ще се омазни.

Дали пък масло от ванилия няма да стане? Или портокал, лимонена трева? Ако е само с цел мирис

# 259
Лимонова трева или портокал ми звучат добре, ще пробвам следващия път.
Азара, поразсмях се с шарената сол… И да споделя, бях писала в една от старите теми, миналата година се боядисвах с някакво виолетово на Радико… което не беше баш виолетово, но както и да е. Обаче миришеше на нещо като чубрица. Нямаше отмиване тази миризма, по половин месец така ми “ухаеше” главата. Joy
Отказах се, но не точно заради това, всъщност прекалено много ми тъмнееше, то лилавия оттенък беше само на светлина и на белите коси.

# 260
Не се учудвам за шарената сол, най-характерната трева в нея я има и при индийците, само не ме питайте те как я наричат че звучеше много шантаво като за нас Grinning В храна също я ползват, но и за косата съм срещала рецепти.

# 261
А и чубрица забравих, да. 😀
Ето го маслото ако някой се чуди. Гледам имат различен набор продукти, но съм пробвала само къната, олиото и дълбокопочистващия шампоан (не беше зле, ползваше се преди къносването).

https://www.zoya.bg/en/Ayurvedic-Hair-Oil-Vitality-Grow-Khadi.4906

Много ми харесва, че може да се стои 30-60 мин или часове, да спиш с него, аз си го слагам в деня на къпане, докато върша нещо домакинско.
И да, до магазина съм ходила намазана с него. 😆

# 262
Мда, познах - Trigonella Foenum Graecum (Fenugreek) Seed Extract е това което ти мирише на шарена сол. В шарената сол е от растението изсушено и се води сминдух, а когато са само семената му е чимен, но все така си миришат де. Доста рецепти за коса има с чимен специално.
Като гледам и другите неща изброени... доста ще е ароматно Grinning Задържа ли се дълго върху косата или като я измиеш не мирише вече?

# 263
Не ми мирише, ММ не е споменавал нещо, даже си ме целува по челото и гушка докато съм омазана с олиото. Може би просто му е вкусно миришещо🤣
Аз ползвам 2 пъти шампоан, после като сложа и маска или някакви leave in продукти и допринасят предполагам.

По принцип ми споменава ако му мирише нещо, след къната наистина казва, миришеш още😀 но след следващото измиване всичко е ок.

# 264
Чимен! Именно това е, което на мен лично ми напомня на чубрица. Е, може и шарена сол 😉, то в нея също има щипка чубрица.
Но, хора, специално в тая боя беше too much.
Азара, а не сваля ли това олио къната? Защото има доста базови масла, нали от тях уж пада боята?

# 265
Ми, нищо не ми е свалило. Като имаш предвид, че 1-2 пъти седмично си слагам. Последно се къносах преди месец, ок си е цвета.
Даже повече ме е страх да слагам от прахообразните смеси, ме да не сменя нещо нюанса или да сваля цвят, но вчера и тях приложих.

# 266
Прекрасна си! И този цвят ти почертава очите. Сега разбирам защо не искаш да спреш да се боядисваш.

# 267
Много ти благодаря, Мила!
Много си свикнах с тъмния цвят.

# 268
Дами, изсветляване с вит,С, според мен работи.1блистер цитровит го стрих на прах и добавих 2.с.л.бебешки шампоан.На леко навлажнена коса сложих и държах 1час.Водата при миене беше тъмна.
Не съм слагала къна/боя, повече от месец

# 269
При мен нищо не стана 😀
Даже пробвах и вит ц, лимонов сок, кисело мляко, но нищо не ми изсветли тогава. Не бях се къносвала половин година, но се къносвах с Ийгълс.

Общи условия

Активация на акаунт