Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 11 880
  • 357
  •   1
Отговори
# 330
Да, бях с нея няколко месеца, мисля, че и снимки качвах тук

# 331
Да, даже сме коментирали по-горе в темата за нея.
Моето впечатление е, че цветът е супер, трайността - малка и не покрива много добре белите коси. Но за коса, която не е много побеляла е топ.

# 332
  • В полите на Пирин планина
С боите Кхади съм получавала най-естествени цветове.

# 333
Нямам бели коси, при мен трайността и покривността си е била супер. Вече два месеца не съм се къносвала и нямам онзи червен оттенък, който остава след друга къна, която съм ползвала и съм спряла да се къносвам определен период от време.

# 334
Аз вече 2 пъти се боядисвам с  Кхади, взех си златисто кестеняво. Обаче много тъмна ми я прави. И първите няколко измивания, пуска черен цвят. Сега вече след 5 измивания докарах кестеняв цвят, но ми се иска малко по-светъл да е.

Кой цвят ще ми препоръчате?

Хем да е по-светъл, хем да хваща хубаво. Защото сега съм много доволна, покрива ми белите косми. Направо бих казала перфектно. Като цяло и естествената ми коса е сравнително светла (тъмно руса).

# 335
Преди няколко поста и аз писах дали някой може да даде насоки за марка къна или за някакви начини/ прийоми за качествено къносване. Досега ползвам само Cultivator's - не покрива много добре белите коси, за сметка на това, ми прави косата по-тъмна, отколкото искам да е - Deep Chestnut я прави почти черна, Chestnut и Walnut не покриват белите косми и ги правят оранжевеникави.

# 336
То така се получава при тези бои. Винаги белите коси стават оранжевикави. Поне в корените, вече като се натрупа от няколко боядисвания, не е така.
Аз писах, че давам препоръка за самостоятелно забъркване на боя, стига да целите някакво кафяво. Аз лично съм с такъв цвят и си смесих сама къна и индиго, разбира се, следвайки указанията, защото къната трябва да пусне. Покри перфектно белите корени, което не ми се беше случвало с никоя друга готова боя. Но си е занимавка, затова надали ще го правя всеки месец.
Имам едно неупотребено количество виолетово Радико, вероятно ще се наплескам с него. То седи реално тъмно, само на светлина има лек виолетов отблясък, красиво е, но има един неприятен недостатък - мирише ужасно на чубрица, дори и след няколко измивания. Вярно е, че моето обоняние е леко бъгнато… Ама ще се прежаля, защото хем искам малко промяна, хем не искам да го хвърлям.
Но с каквото и да се мажа, винаги първите дни в краищата ми е почти черна косата, след няколко измивания се оправя.

# 337
Ооо, ако Ви се споделя и сте с тъмнокестенява коса (така ми се струва от това, което чета), моля, напишете как си забърквате сама - поне да пробвам, а ако се получи, може на месец - два да го прилагам. А също и да споделите какъв цвят Радико взимате.

# 338
  • В полите на Пирин планина
Може да намажете дължините с някакво масло (кокосово, зехтин, рециново), за да не попива твърде много от билковата боя, а може да се мажат само корени, ако успеете, защото аз никога не съм успявала...
Твърде тъмна боя може спокойно да се разреди в някакво съотношение с касия, която дори оцветява в леко златисто или с амла, която е естествен кондиционер и тушира червеното/оранжевото на къната.

# 339
Направих я малко на око. Гледах да е 50/50 къна/индиго.
Първо разтворих къната с топла вода, покрих я и изчаках 7-8 часа. После - индигото с хладка вода, 10 минути чакане и смесих двете съставки. Нанесох на мокра коса, както винаги, след която стоях 3-4 часа. Не помня точно колко.
Радико съм взимала какво ли не като цветове. Специално това, което имам вкъщи в момента е виолетово, но то е тъмно, почти черно става. Мисля, че някакво кафяво взимах, или тъмнокафяво, забравила съм. Всъщност - най-хубаво наистина се получава като цвят на Кхади пепелното… но уви трайността е малка.
Но… то явно всичките са така, пък и с белите корени искаш, не искаш - на всеки 3-4 седмици трябва да се боядисваш.

# 340
Само корени с къна ми е трудно и на мен. Все имам чувството че после като я увия и стои с часове, пак ще се накваси всичко - тя моята коса е и съвсем тънка и не от най-гъстите.
Някои казват че го правят така, значи става сигурно, но при мен като че ли не си струва старанието да мажа само там. Ако друг ме маже може би ще е по-лесно но сама пляскам наред че имам много бели коси и не рискувам да пропусна някъде, то ще свети направо.

# 341
О, и аз не мога само корени. Косата ми е малко под ушите, то дали ще намажа цялата или корени, все тая. Пробвала съм се, не става изобщо. Това май е за по-дълги коси и вероятно, ако някой друг те боядисва.

# 342
Правя само корени и то само около лицето. Останалата коса не е къносвана с години, но белите ми косми са около лицето само.

# 343
Моята много отдавна не е само около лицето, нито пък мога да говоря за отделни бели косми. Ако пропусна някъде си личи, много. Това отделно от факта че натурално е светло кафява, а я оцветявам с чиста къна което си е червено в сравнение - дори и само това би се откроявало ако има пропуснато, макар и не чак както би било с боя.
Става си малко по-тъмна отколкото я искам, като се насложи пигмент. Но не съм намерила по-добър вариант.

# 344
И аз се боядисвам "на венец", само около лицето. И затова личи, когато се потъмни. От друга страна, съм мургава и като не ми хване, с тея оранжеви косми, никак не изглежда добре. Да не говорим, че след 2 седмици съм пак за къна.
Правя само корени и то само около лицето. Останалата коса не е къносвана с години, но белите ми косми са около лицето само.

Общи условия

Активация на акаунт