Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 11 160
  • 328
  •   1
Отговори
# 315
  • В полите на Пирин планина
За хидратация на косата - глицерин, може и направо в сместа за боядисване. Косата, която пада не е заради къната, а просто ѝ е дошъл момент да падне, освен ако не се действа много грубо при отмиването.

# 316
Когато се опитвах с техниката за боядисване като при фризьори - разделяне, четка, ГРЕБЕН ми падаше и на мен.
В крайна сметка гребен само като отделям чист кичур. Другото мацам на ръка на малки сектори, правя повече смес, за да ми стига. Откакто процедирам така не ми се случва да пада повече от обикновено.
Аз за това казвам, че ако ме види фризьор как се боядисвам ще ми отреже ръцете.
😬
Отмиването го правя обилно и само минавам с ръка докато не усетя, че всичко е паднало и тогава започвам да масажирам, за да отмия добре скалпа.

# 317
Тъй като страдам от косопад по принцип поради здравословни причини, искам да кажа, че поне при мен не е от боята. В месеците, в които съм в “ремисия” и нямам обилен косопад, всичко е точно и обратното. А си се боядисвам всеки месец.
Но… гребен не фигурира при мен при боядисване. С четка мажа корените, после направо с ръкавици. Гледам да не дърпам и скубя, а докато се мия, слагам задължително балсам/маска, за да мога да я среща след това. При сушене - никакъв гребен, докато не изсъхне. И voila - проблеми от боядисването нямам. Със същата боя се мацам и аз.
Но имам една тайна - кремът на Олиосета, мултифункционалния. Заглажда косата, прави я чудесна, а не метла.
За инфо - косата ми е супер тънка, фина и късаща се, за мен беше много по-зле с химическите бои, отколко е сега.

# 318
Даже често само с "опашката" на четката правя като път и отделям сектор чиста коса до вече намазаното. Рядко опирам до гребена, но държа под ръка един там от най-рехавите, за всеки случай. Мазането... както дойде, стига да няма пропуски. В корените гледам да е с четката, около лицето и по линията на косата също. Но съм си взела доста широка четка и ми е лесно. Надолу - зависи колко е дълга в момента и как ще ми е по-лесно и бързо. Къна използвам поне през половината си живот, та на различни дължини съм мазала през годините.
И на суха коса съм мазала, и на влажна, и на току-що измита, и не.
Никога не ми се е случвало от къна, от други билки или пък от някоя маска за коса да ми опадат шепи коса когато ги прилагам. И добре че, понеже аз и поначало нямам чак много, те ако паднат 2 шепи коса, на главата ми ще остане само 3тата шепа налична Joy
При миене също не виждам как и защо бих се оскубала - плакна обилно и повечето пада така. После слагам много малко шампоан там колкото да направи малко пяна и той маха и останалото. После detangling четка с балсама чак, с нея го и разнасям но и разресвам при изплакването му. Пак няма дърпане и скубане, а и това си ми е и при нормално миене без да съм се къносвала. Тогава действително ми пада някакво количество коса по четката, но го смятам за нормално, никой косъм не стои завинаги на главата ми

# 319
Значи може да е някакво съвпадение. Консистенцията е течна. Аз я разделям на 2 пъти, защото мажа основно корените. Мажа на суха коса, с четка (гребен не ползвам) и с опашката ѝ разделям на сектори. Уж не съм груба, накрая каквото остане го размазвам с ръце. Отмиването е с много вода и после с малко шампоан, накрая балсам. Още докато отмивах къната "издърпах" доста коса, после след шампоана, след балсама - пак. А преди да се боядисам, като се къпя ми падат едва броени косми. После следващите пъти след боядисването, пак оскъдно количество пада.

Миналата есен имах силен косопад и се оправих с шуслерови соли. Сега може да е пак такъв период, но ми се вижда рано, в разгара на лятото.

Другата седмица пак ще се къносвам и ще видя как ще е. Ще сложа зехтин и оцет.
Забравих да спомена, че и ме сърби главата след къносване. Grin

Искам да попитам тези, които ползват тази боя, дали с нея косата става по-хубава?

# 320
На мен косата ми е топ след тази къна плюс шампоан и маска хидратираща.

Консистенцията, която правя аз е даже гъста. По-удобно ми е да работя с такава. Като кал.

# 321
Намерих си и аз малко остатък от Кхади в един шкаф днес, ще мажа корени тия дни.

# 322
  • Бургас
Тази кестенявата на хена фокс е по-едра и по-трудна.И аз си намерих стара  и я слагам към къната.Повече сърби от нея и има по-едри парчета.

На мен винаги след къносване ми излиза малко повече коса, според мен от механично дърпане и заплитане падат мъртвите косми.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 07:45 от Галчудо

# 323
Момичета някой откри ли тъмно кафява почти черна къна която не червенее толкова? Има ли отзиви за cultivators deep chestnut, сега.я заглеждам.

# 324
Момичета някой откри ли тъмно кафява почти черна къна която не червенее толкова? Има ли отзиви за cultivators deep chestnut, сега.я заглеждам.
На кхади пепелно кафяво не червенее при мен.
Не съм се къносвала от началото на август и за това ми се виждат корените, извинявам се😄

# 325
Мерси. Ще позяпам мнения и за тази. Че искам от боя пак на къна. Много ми капе косата точно писах мнение в темата за професионални серии :/

# 326
Здравейте! Боядисвам се с Cultivator's от няколко години. С тъмнокестенява коса съм и в началото се боядисвах с Deep Chestnut, но не ми харесва, защото косата ми става много тъмна. Затова започнах да смесвам Deep Chestnut, Chestnut и Walnut. Но пък тази комбинация не винаги ми покрива бялата коса, а и пак се получава доста тъмна. Има ли някой, който се в боядисвал и с Cultivator's, и с други къни и може да ми препоръча друга къна или начин, по който да ме хваща Walnut на Cultivator's? Не спазвам предписанията от кутията и я нанасям на мръсна коса, защото много ми изсушава, слагам плик и после увивам с кърпа, чакам поне 90 минути и изплаквам само с вода. Хубав ден!

# 327
Бъркай сама боя.
След толкова много опити в всички бои на пазара, този път си направих сама микс от къна и индиго и за първи път съм наистина доволна как ми покри белите корени.

# 328
Аз искам да попитам променена ли е къната на Хенафокс? Къносвам се от няколко години с тъмно кестенява. Вчера пак го направих, но имах отворен пакет и досипах от нов. Направи ми впечатление, че старата смес е кафява, а новата зелена. За първи път ми хвана цвета прекрасно и белите косми не станаха руси/по-светли, а всичко е идеално покрито.
Разликата е и че не стоях 3 часа, а почти 4, защото имах разни задачи.

Общи условия

Активация на акаунт