Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 20 410
  • 671
  •   1
Отговори
# 300
При мен не виждам разлика като трайност на къната спрямо това дали съм отмила при къносването само с вода или с шампоан. Но аз мия коса на 2 или 3 дни - това са между 10 и 15 измивания за месец, на колкото обикновено се къносвам. Едно повече или по-малко... все тая, пак са много Grinning

# 301
Нали и аз досега не си я миех със шампоан, ОБАЧЕ този път реших да пробвам, шампоан+ хидр. Маска емиии.. страхотна коса. Супер мека, нежна даже и в редовните си измивания не е била така😀 та мисля така да продължавам😁
И аз се мия през няколко дни, но пък аз ползвам гореща вода (червен флаг, но не мога по друг начин). Нямам бели коси, за да ви сравня трайността, горе долу на около месец и нещо започват видимо корените да избиват, но аз не дочаквам, мацам се и преди това, защото за мен е и като терапия.
Ей сега ще си мажа маслото на кхади и привечер ще се измия 😍
Започвам пак да редувам масло-прахообразни. Прахообразните маски правят косата да издържа между миенетата поне с още един ден.
Даже когато започнах само с тях, бях стигнала до веднъж миене и то не ми беше мазна косата. А пърхоти, сърбежи, разни такива гадости не съм имала отдавна.
Общо взето индийските работи са голяма работа. 😁

# 302
При мен чиста къна не избледнява чак много в корените за месец. На корените лесно се наблюдава, че там ми е бяло отпред, а и говорим където е само от последното нанасяне, надолу ясно че стои. Има някакво отмиване, разбира се, но трябва поне още месец че да кажа че вече прозира и е избледняло. Което не се случва почти никога, че за това време що бели корени порастват... Grinning Бях решила по едно време да я оставя и да видя как ще е без да я вапцам. Мне, аз рязко качих поне едно десетилетие, ако не и повече. Но си начесах крастата да видя какво ще стане, де.

# 303
Питаш ли ме мен при отказа да го правя и желанието да си върна моя цвят как стоях с някакви червеникави отенъци от стара къна и русо до ушите😄 не можех да се гледам, то си и личи, щом подхванах наново.

# 304
Като ти израства твоят цвят пак е една идея по-добре - да, има очевидна разлика, но не е да приличаш на бабичка...
А при мен вече супер много сиво, аз и поначало съм с много малко контраст - бледа, със светли вежди и с кафяви очи дето дори и те не са много тъмни. И общата картинка беше едно сиво мазало което на нищо не прилича, супер посърнал и остарял вид имах. И сивите корени винаги правят косата да изглежда и много по-рядка, поне при мен. Изглеждах все едно съм наполовина оплешивяла.

Когато си "отглеждаш" да ти израсте естествения цвят не знам дали не е опция (не по темата но все пак) да действаш с някакъв шампоан оцветител, колкото да замаже в някаква степен разликата но да не е траен цвят че като израсте достатъчно вече да спреш да го ползваш и да ти остане твоя си цвят. Най-щадящо ми звучи на мен, но си е занимавка пак.

# 305
Не намерих, търсих много оцветители. Търсих. А даже тази къна на хербал тайм преди време я бях ползвала на естествен цвят и тогава ми падна за 2-3 измивания, преди няколко месеца реших с нея, ама тя пък се задържа повече 😀  ама на няколко измивания да се занимавам не мога.. бях решила периодично да режа по малко от косата, но тя ми се стори вече доста къса и искам да си я доотгледам на дължина и да е здрава. А с тъмен цвят си се възприемам най-много.
А моя естествен цвят е пепелно русо така че изобщо не изглеждаше добре на фона на няколко нюанса кафяво-червено.

# 306
Шампоан-оцветителите са ужасна химия с никаква трайност.
Иначе - и при мен избият ли сиви корени е жалка гледка, защото иначе съм младолика за моите 42… а и моята коса е много фина, без боята съвсем. Като се боядисам - става плътна и хубава.
Чистата къна наистина не се отмива, а само избледнява. Докато боята, поне при мен, просто в корените се отмива, бялото, което и без това трудно се оцветява лъсва, изобщо…
На мен ми отива да съм червенокоса, едно време като тийн почнах именно с този цвят. Обаче много обичам да нося розово, имам купища розово-цикламени дрешки, които с оранжево-червената коса стоят изключително нелепо… Та затова за момента съм в кестенявата гама.

# 307
Същата съм - на 43 но ако не ми се вижда побелялата коса никой не ми ги дава... Ако пък се вижда, ще решиш че съм на 50+ Grinning
И аз заради цвета започнах с къноването - харесва ми и ми и отива, освен че е тънка и къната помага и за това. И нямам грам афинитет нито към розово, нито към цикламено, който да си пречи с цвета на къната Grinning

В този ред на мисли, преди мнооого години имам спомен че съм използвала шампоан с къна. Нищо особено не беше, то какво ли и имаше да се продава през 90те години де, смятайте щом за тогава е бил евтин и лесен за намиране. Придаваше лек оттенък и червеникави отблясъци на слънце.
Някой сеща ли се за такъв продукт който да може да се намери сега? Бих си взела пак, ей така за идеята, макар и да не очаквам нищо съществено откъм цвят.

# 308
  • Бургас
Аз съм ползвала на Лакме оцветяващ шампоан, има и маска. Не, че някакъв голям ефект, но при нужда замаскират малко.

# 309
Лейдис, от над две години се боядисвам с билкови бои на основата на къна. От 2-3 месеца започнах по-често, тоест веднъж месечно, че доста бели коси се появиха. Обаче косата ми стана ужасно суха, неподатлива на нищо и заплитаща се. Имам по принцип много гъста коса, с плътен косъм, чуплива.  Как се оправя това чудо, преди да стана метла?

# 310
Повече хидратация пробвай, преразгледай си продуктите които използваш. Ако имаш такива с кератин и от сорта, виж дали няма да ти е по-добре ако намалиш употребата им или направо ги спри за кратко да видиш ще има ли разлика.

# 311
Къната е протеин и без овлажняване може така да ти пресуши. Пробвай някаква маска с добавен глицерин от аптеката, ще омекне веднага. Само маската да не е с протеини, а овлажняваща/ хидратираща.

# 312
Няма пълно щастие. Тъкмо си мислех, че съм си решила проблема с честото боядисване (на 20 дни) с тази къна/боя. Защото добре покрива, по моите критерии, имам бели косми, не са много, но са на най-видимото място- където ми е пътят. Нали уж подхранва, не изтощава и т. н. Тогава защо след всяко боядисване ми пада по 1 шепа коса? Предполагам, че проблемът е и механичен, защото трудно се нанася. Освен това не я виждам толкова "жива", колкото се очаква, когато я подхранваш.
Има ли нещо "вълшебно", което да добавя директно към тази боя и тогава да се намацам, за да премахна негативните ефекти? Ако сложа зехтин дали ще хване добре боята?
Също, ако може да ми препоръчате шампоан и балсам без вредни съставки, които наистина придават блестящ и здрав вид на косата?
Благодаря! Flowers Hibiscus
Направо съм на път да се откажа от къносване, ако и следващия път ми падне толкова коса. Disappointed

# 313
Кое му е толкова трудното нанасяне че да смяташ че си скубеш косата така? Ако ти е много гъста и трудна за работа сместа, просто я разреди още малко, не си представям каква да е че да смяташ че така си скубеш косата...

# 314
  • София
Зехтин аз слагам. И сол, и оцет, Grinning, въобще все едно салата ще овкусявам.
Каня се да взема и някакво етерично масло да добавям за аромат, но още не съм се спряла на конкретно.

Общи условия

Активация на акаунт