Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 11 165
  • 328
  •   1
Отговори
# 285
Азара, сега погледнах състава на тази къна, която използваш - EAGLE'S. Има химия в нея. Съдържа PPD. Съветвам те да не я използваш повече.
Не я ползвам отдавна.. От много постове назад обсъждам, че ползвам кхади.

# 286
Азара,
Никакъв йод и докато кърмиш. Забрави просто. Вредно е ужасно много за бебето.
Аз заради това спрях да кърмя навремето. Наложи ми се да ми шият прорезна рана, обилно ме поляха с йод… Не посмях изобщо да кърмя повече, но то бях и решила вече, че е крайно време да спра.
Иначе - проверявай си всичко, което те интересува в този сайт:

https://www.e-lactancia.org/

Сори за офтопика, но е важно да се знаят тези неща.
Иначе - познавам Хедра лично, тя ми беше консултантка, уважавам я много, но в случая не съм съгласна, че къната, особено тези бои, които си купуваме от Зоя и Хенафокс, са вредни.
Виж какво пише и във въпросния сайт, който го знам именно от Хедра:

https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/henna/synonym/

Т.е. къната си е безопасна, боите - с повишен риск главно при фризьорките, както е писала вече Aisha.

# 287
  • Бургас
Не ги слагаш в сместа, а след измиване на косата, така ли?Аз винаги в сместа капвам 2-4 капки масло.

Слагам и вътре /вече по-рядко/, защото часове наред миризма от някое силно ми действа на алергията и отделно после пак минавам.

Натка на Алтея имам Гераниум, всъщност това мушкато ли е, индрише ли , здравец ли е? На мен ми мирише на здравец и съм решила, че е здравец.

# 288
Момичета, тъп въпрос ама .. Наистина ли след къносване косата не се измива с шампоан?
Аз ползвам хена фокс къна, то е страшна мизерия по и около главата ми и съответно мия с шампоан,  балсам..както принципно си мия косата. Дали го правя грешно? Почвам да мисля дали не е ок да си измия хубаво косата, да се къносам и да отмия само с вода, ако въобще е възможно, защото косата ми става адски слепена от къната.

Сега съм решила с кхади да опитам.

# 289
Три пъти къносвах с кхади и само измивах. Снощи теших да сложа масла в нея и така и така трябваше шампоан, после и маска сложих. Идеята да не се ползват козметики е да се остави цвета да си достигне нужния нюанс без намесата на химически продукти, тъй като може да променят процеса. Един вид може и да не стане равномерен, или пък да не се фиксира добре.
В моя случай след два пъти шампоан и хидратираща маска цвета си е супер. Това за тъмни нюанси. Не знам с какъв нюанс си ти и как би повлияло.
Слепена не ми стои без продукти, но е по-сухичка. Мъча се да издържа обикновено 24 ч и после започвам да си слагам арганово олио по дължини и краища и така до следващото миене.
На теб как ти се отразява шампоан и др продукти? Ако не виждаш промяна в цвета не мисля, че трябва задължително да спираш това.
Междудругото снощи след измиването със шампоаните нито кърпата остави оцветяване, нито някъде по дрехи (спах с бяла тениска). А ако не отмивам със шампоан колкото и да кисна под водата и уж бистра става, ама като сложа кърпата и започва да остава следи.

# 290
  • София
Само с вода измивам след къносване. Много вода, много време под душа. Никога после косата не е оцветявала нищо.

# 291
При мен пуска леко. И аз стоя доста под душа, обичам да се кисна😀

# 292
Пробвала съм и без шампоан, и със. Не намирам разлика в цвета.
Но без - главата ме сърби много повече.

# 293
И при мен е така - цвят, наситеност, нищо не се променя със или без шампоан.Сърбежа е по- малко след шампоан, но след като открих облекчение от маслото от мента ще пробвам известно време с него по време на престоя с къната. Винаги имам по хавлията боядисване от къната, Култиватор.

# 294
И моите кърпи/хавлии се боядисват. Мия само с вода, шампоан слагам 24 часа след къносване и геройски си изтърпявам сърбежа през това време. Много съм бяла и се ми се рискува да променя ефекта на къната с шампоан.

# 295
Натка на Алтея имам Гераниум, всъщност това мушкато ли е, индрише ли , здравец ли е? На мен ми мирише на здравец и съм решила, че е здравец.
Мисля че е индрише това. Те са доста близки със здравеца но все пак са различни де, то има разлика и между индришетата как миришат.

# 296
И при мен е така - цвят, наситеност, нищо не се променя със или без шампоан.Сърбежа е по- малко след шампоан, но след като открих облекчение от маслото от мента ще пробвам известно време с него по време на престоя с къната. Винаги имам по хавлията боядисване от къната, Култиватор.
Дали пък няма отношение температурата на водата, с която се миемь въпреки, че аз се мия с доста топла (според мъжа ми сигурно вряла) вода, но само вчера не ми оцвети (след шампоан и маска). Предните пъти пускаше малко по кърпата, а само с вода се измих.
Но пък съм си отделила кърпата и си я ползвам само нея за първите 1-2 измивания след къносване.

# 297
Аз си имам две тъмни кърпи които от сума години са ми само за косата - с тая цел съм си ги купила преди време, точния размер за да си завия хубаво главата. И не ми пука Grinning Те вече не са и съвсем с първоначалния цвят че са на двуцифрен брой години, но ми е все тая, хавлията иначе е  качествена и си върши работата.
В интерес на истината, къни които съм ползвала като много по-млада, са ми боядисвали и кърпи, и други предмети из къщи ако капне - трайно. Явно са имали и по нещо добавено, защото сега като гледам нямам такива дертове с къната. Отдавна не ми се е случвало, а известно време ползвах една светла стара тениска за косата си вместо кърпа, няма трайни петна и по нея.

# 298
  • Бургас
Когато успея да се измия без шампоан косата е по-хубава и цветът също. Аз забравям, но трябва да се изплаква с вода и оцет/лимон, лимонтозу/ за фиксиране на цвета.Даже и вътре май се слагаше, а аз не слагам, и това забравям. Може и затова да пада по-бързо, но може и от бялата коса /по-вероятно/.

И аз геройски изтърпявам сърбежи и миризми. Когато се потя тогава цапа. Оставя и следи по кърпи, но се пере чистата къна.Май само индигото не се пере.

# 299
Хм, точно чистата къна на мен ми боядиса трайно една кърпа, с която си бях увила главата, докато се боядисвах. А да не казвам, че ноктите ми оранжевееха поне месец след това, защото имах глупостта да се боядисвам без ръкавици. То пръстите ми се отмиха след няколко дни чак…
Силна идва чистата къна, но пък и тя единствена ми покрива белите коси и в корените перфектно. Ето сега след седмица вече лъщи бялото в корена… Просто там, където е мазано само веднъж не хваща добре, по-надолу като се наслои няма такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт