Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 11 172
  • 328
  •   1
Отговори
# 270
На мен ми изсветля малка косата по време на почивката. Повече плувах в басейн, отколкото в морето. Мисля, че от хлорираната вода в басейна изсветля косата ми.

# 271
Дами, изсветляване с вит,С, според мен работи.1блистер цитровит го стрих на прах и добавих 2.с.л.бебешки шампоан.На леко навлажнена коса сложих и държах 1час.Водата при миене беше тъмна.
Не съм слагала къна/боя, повече от месец
Ако ще правиш още пъти това, да ти кажа и по-мързелив и по-бюджетен начин - витамин Ц на прах. Примерно от ДМ техният е 100г чист витамин Ц за нещо от сорта на 6лв.

И от хлора в басейна, и предполагам и на слънце си била повече - пада си от цвета.

# 272
Аз не ви казах как се филмирах. Нали съм бременна, реших да слушам книгата на Хедра… та вижте какво е написала.
И се бях вкарала в голям филм..
https://xedra.wordpress.com/2010/03/03/beauty/
Едва ли не боя ок, къна не.
Какво мислите?

# 273
  • Бургас
Азара приличаш на Скарлет О'Хара с тази прическа и зелени очи. Simple Smile

ММ постоянно се оплаква от миризмата, аз също я усещам. Ако спра да я усещам е дошло време за ново къносване.

Най-добре е с по-силни масла-ванилия, канела, магнолия, парфюмни масла,  но пък тогава алергията ми  се активира. Мажа се и с разни продукти за коса без отмиване, които не ми се отразяват много добре, защото косата ми омеква и губи обем само и само да я махна.

# 274
Сегааааа, се къносах ама сложих масла вътре и трябваше да отмия със шампоан. И направо и хидратираща маска си взех.
Обаче смених нюанса - dark brown и мислех, че ще е даже по-тъмно, пък то не е 😀
Сигурно като се сетя пак за къносване ще е с ash brown както досега.
Канелата загрява, трябва да се внимава с нея. Ако са 2-3 капки сигурно няма проблем ама и едва ли прави ефект с миризмата толкова малко капки😀 мисля си, че по-скоро ванилия или нещо лимонено.. но ще е по-натам.
Сега косата си я усещам със странен аромат, по-гаден от обикновено, но пък ММ вика супер си😆

# 275
  • София
Аз не ви казах как се филмирах. Нали съм бременна, реших да слушам книгата на Хедра… та вижте какво е написала.
И се бях вкарала в голям филм..
https://xedra.wordpress.com/2010/03/03/beauty/
Едва ли не боя ок, къна не.
Какво мислите?

Не го мисли. Дамата си пише, колкото да напълни повече страници. Съветите за кърмене отдавна са бизнес.
Боядисването и всякакви разкрасителни процедури са опасни само ако фризьорката/маникюристката, козметичката/ е бременна. Не случайно могат да ползват болничен веднага, щом установят бременност. А не цял ден да са прави и в изпарения.
На клиентките не се отразява.
Преди години на бременните дори не се препоръчваше и подстригване.
За да съм по темата - днес се къносах с Хенафокс за първи път. За сега нямам мнение, но ще наблюдавам как се развива боята. Според ММ е много червено, не му пречело.

# 276
На теб сега ти е простено да са ти странни някои миризми Grinning
А това от статията... Поне на мен ми е нещо като нищо това изказване за къната там. Не съм убедена че бих го взела насериозно но само ти можеш да си решиш дали ще си спокойна или те притеснява по време на бременност и кърмене.

# 277
  • Бургас
Канела слагам винаги, на прах, тя освен за миризмата притъпява и цвета. Понякога и няколко капки масло. За къната е добре да се загрее, канелата стимулира и растеж.Лимонената трева е по-силна. Портокал, лимон при мен се губят. Здравец също ми е мирисал силно. Бях намерила преди едни гръцки - нероли, жасмин, магнолия, много силни бяха и съвсем малко трябваше.

Иначе мазането е на измита още влажна коса минавам с леко намазани длани през косата.

# 278
Не ги слагаш в сместа, а след измиване на косата, така ли?Аз винаги в сместа капвам 2-4 капки масло.

# 279
О, аз в сместа накапвам, така ароматът на маслата попива добре в косата заедно с нея.
Здравец на коя марка купуваш? Търсих по едно време и така и не намерих... Че и бях се объркала и взела индрише вместо него, подведохме се и двете с продавачката - приятно мирише но го асоциирам с компоти Joy А аз дори не обичам компот, много беше странно.

# 280
А, паниката ми беше точно няколко дни. И изведнъж се къносах отново. Просто ми стана интересно 😀 дали сте чували за това, аз не бях, въпреки, че съм медицинско лице.
Но ми стана и странно, че се одобрява боята.
Не съм се вслушвала в нещата, казвани в книгата, много неща има, които са противоречиви.
За канела на прах пък не се бях сещала. Ще пробвам.
Аз за маслото и загряващия ефект го казах от др гледна точка - не на всеки може да му понася.

А освен йод, имаше ли още нещо, което може да се сложи в къната за по-издръжлив и наситен цвят?

# 281
Никакъв йод като си бременна!

Лека бременност и здраво бебче на финала ти желая!

# 282
Докато бях бременна и няколко години след това, докато кърмих се къносвах - все още се къносвам и всичко е наред. Единствено се стремях да взимам къна с доказано чист  произход (поне се надявам да е така) на Кхади, индус вали, или Хенафокс.

# 283
Никакъв йод като си бременна!

Лека бременност и здраво бебче на финала ти желая!
След седмица раждам, споко😄 за бъдеши къносвания питах, ако изобщо стигна да ми се занимава. Въпреки, че днес бързо се справих, 20тина минути всичко с подготовката на банята и тн.
Имам надежди, че може и после да продължа 🥹

# 284
Азара, сега погледнах състава на тази къна, която използваш - EAGLE'S. Има химия в нея. Съдържа PPD. Съветвам те да не я използваш повече.

Общи условия

Активация на акаунт